FYM 15.01.2008 17:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2008 Przytargałem grzejniki...płytowe...dolno zasilane a tu niespodzianka...zespół podłaczenia grzejnika od strony instalac ji CO to komplet hepworth nakrętki z uszczelkami gumowymi 3/4 cala a w grzejniku wyjscie 1/2 cala z gwintem wewnętrznym. tak wiec musze zastosować nypel redukcyjny...proszę o podpowiedz czy to musi byc jakiś specjalny nypel z kołnieżem tak żeby miała się o co oprzeć się uszczelka ? link do śrubunków hepworthahttp://www.ogrzewanie.waw.pl/?make=sklep&cmd=pokaz_grupe&id_grupy=09 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
FYM 16.01.2008 11:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2008 Znalazłem...nazywa się to nypel do belki rozdzielacza... post zamknięty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AXENTY 24.01.2008 11:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2008 Znalazłem...nazywa się to nypel do belki rozdzielacza... post zamknięty Pewnie już "po ptokach", ale to nie ten nypel... Oczywiście nie zrobiłeś jakiegoś kolosalnego błędu, ale nyple do grzejników są krótsze i zaopatrzone w specjalną uszczelkę. Nie wiem jak się nazywają, ale wkręcane są na imbus, bo nie mają sześciokąta na klucz. To tak na przyszłość... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts