Krzysztof471 15.01.2008 18:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2008 Witam, jakiej marki polecacie piec z zasobnikiem na węgiel do ogrzania powierzchni 240m, piec znajduje się w budynku obok domu, a rury są poprowadzone pod ziemią jest to odległość około 8m. Dom jest z okresu przed wojennego, ma wymienione okna, na wiosnę planuję go ocieplić styropianem platinum plus(10cm). Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 15.01.2008 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2008 hmmm, trochę nietypowy dystans, więc i pieca chyba trzeba poszukać nietypowego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzysztof471 15.01.2008 22:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2008 Zatem co polecasz? Dobrego, niedrogiego i czy masz jakieś doświadczenie w tej kwesti? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmor 16.01.2008 08:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2008 hmmm, trochę nietypowy dystans, więc i pieca chyba trzeba poszukać nietypowego A co w tym nietypowego? Mam prawie identyczny układ, tylko dom sporo mniejszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzysztof471 17.01.2008 20:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2008 Zatem ktoś mi pomoże w końcu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzesiozłodzi 18.01.2008 00:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2008 Zatem ktoś mi pomoże w końcu ? No pomóżcie Mu w końcu.............sam jestem ciekaw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Asek 18.01.2008 08:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2008 według mnie to najlepiej znależć instalatora który oprócz wykonawstwa ma pojęcie o obliczeniu zapotrzebowania na ciepło i doborze mocy takiego kotła.ja mam prawdzie dom o podobnej powierzchni, ale porotherm 30 i 14cm styropianu i na poddaszu 25 wełny, i mnie wystarcza 24KW, razem z ogrzewaniem wody, ale fakt że mrozów nie bylo w tym roku za duzych. U pana pewnie jeszcze dojda straty ciepła na tym 8m odcinku w ziemi (zależy jak dobrze sa zaizolowane).Ja mam Kielar-eco2 z podajnikiem, na razie nie narzekam:-)pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts