joan 15.01.2008 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2008 Prosze o opinie dotyczące tej marki...jak dotąd była toyota - ale... dziś nakręcił mnie na Seata mój kolega - daeler (ma w tym interes )...a dokładnie na Alteę XL. Przyznaję - Bardzo mi się ten samochod spodobal - czarny , (dwulitrowy, 140 KM, no i w ogóle wszystkomający - jak dla mnie i moich potrzeb - super. Samochód potrzebny mi jest glownie do codziennych podróży na trasach - dom-praca-szkoła-przedszkole-dom - czyli głównie do podwożenia siebie i dzieci do miasta (ok. 30 km dziennie)...i pewnie będziemy nim podrózować w wakacje... Jako alternatywę rozpatruję Toyotę Rav4 - ale w środku ma jednak mało miejsca (na ew. dłuższe podróże) - no i jednak w podobnym wyposazeniu jest droższa... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 15.01.2008 22:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2008 Tylko lexus http://www.lexus-polska.pl/ tym można pojechać wszędzie.Nawet do .... No i może takie cudo. http://www.motogazeta.mojeauto.pl/Premiery/Kia_cee_d_jako_kombi,a,22174.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaciekrence 15.01.2008 22:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2008 Tylko lexus http://www.lexus-polska.pl/ tym można pojechać wszędzie.Nawet do .... No i może takie cudo. http://www.motogazeta.mojeauto.pl/Premiery/Kia_cee_d_jako_kombi,a,22174.html ... w konfortowych warunkach, chocby na bita smietane do kawiarni, lub do lasu jak kto woli. ...a o pytanym samochodzie nic nie powiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jea 15.01.2008 22:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2008 Tylko lexus http://www.lexus-polska.pl/ tym można pojechać wszędzie.Nawet do .... No i może takie cudo. http://www.motogazeta.mojeauto.pl/Premiery/Kia_cee_d_jako_kombi,a,22174.html ... w konfortowych warunkach, chocby na bita smietane do kawiarni, lub do lasu jak kto woli. ...a o pytanym samochodzie nic nie powiem. nie lubię gościa ale popieram Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaciekrence 15.01.2008 22:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2008 ...i tak trzymaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joan 16.01.2008 09:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2008 Prosze tylko o merytoryczne wskazówki - znaczy trzymamy się wacia . Jea - a dlaczego nie Seat. Masz złe doświadczenia? Kurcze - jeżdziłam tą Alteą - dynamiczna - twarda - mocno trzyma się drogi- tak jak lubię...ma duzo miejsca w środku (a dzieci rosna jak na drożdżach) - bajery dla pasażerów z tyłu (czyli znowu dzieci- dzielone tylne siedzenia, i duperele: podłokietnik, półeczki, schowki) bardzo duży bagażnik- czyli duża srtefa zgniotu, miliard poduszek powietrznych (to dla mnie ważne). Pewnie że dla siebie wybierałabym zupełnie inne marki i parametry - ale jeszcze parę ładnych lat będę rodzinnym szoferem - więc myslę głównie o wygodzie i bezpieczeństwie... PS a jak już wyfruną mi dzieci z gniazdka - to kupię sobie jakąs cup-awkę albo innego ścigacza z taaaaaaaaakim buciorem i bede organizowac osiedlowe wyścigi uliczne - z obowiązkowym paleniem gumy na światłach... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KiZ 16.01.2008 10:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2008 Mój kolega ma od prawie roku alteę w wersji krótszej. Jechałem nią autostradą do Krakowa. Rzeczywiście twarda jak szlag. Ale super sie prowadzi, cicha i żwawa. Mnóstwo fajnych rozwiązań ergonomicznych. Jeśli miałabys jakąś dobra cenę to polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aha26 16.01.2008 14:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2008 ja osobiście nie miałam nigdy seata,koleżanka ma i jest niezadowolona,ale czy faktycznie ma racje to nie wiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 17.01.2008 07:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2008 Władca wącia prosi o opinie dotyczące tej marki czyli seata Altea XL. http://auto.gazeta.pl/auto/1,62385,4175947.html Wiele opinii jest w naszym kochanym necie.Ale jak widać autorka wątku doskonale sobie z tym poradziła gdyż bardzo dobrze zna ten model. Przecież samochód wybieramy dla siebie i dla własnej(rodzinnej) wygody.Więc o co chodzi??Bajeros-lastrikos i do salonos. Kurcze - jeżdziłam tą Alteą - dynamiczna - twarda - mocno trzyma się drogi- tak jak lubię...ma duzo miejsca w środku (a dzieci rosna jak na drożdżach) - bajery dla pasażerów z tyłu (czyli znowu dzieci- dzielone tylne siedzenia, i duperele: podłokietnik, półeczki, schowki) bardzo duży bagażnik- czyli duża srtefa zgniotu, miliard poduszek powietrznych (to dla mnie ważne). Nie ma co zbierać opinii tylko do salonu kupować tym bardziej ,że marka przypadła do gustu autorce. pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joan 17.01.2008 07:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2008 Bosze - jak to trudno żyć w takim świecie...tyle dróg, opcji... - wszystko takie relatywistyczne... a kiedys sie człowiek na malucha zapisał i jak przyszła jego kolej to pod sufit skakał... Jak widze - pomijając moje euforyczne nastawienie - więcej głosów jest przeciw (nie bo nie) - poza jednym: KiZ- który osobiście korzystał - i mu sie podobało. Mnie też sie podobało... Zrobiłam research wśród znajomych posiadaczy Seat-ów - Leon sportowy (super)...Cordoba (w sumie ok). I to wsio... fora tematyczne pomijam - są sponsorowane i subiektywne moderowane. NS - nie bierz tego do siebie - ale władcę wącia - mało interesuje twoje nicniewnoszące zdanie na ten temat Władca wącia w swojej szaromyszości wziąła sobie do serca pajawiające sie ta tym nszym kochanym forum sugestie i wciąż uskutecznia relaksujące buju buju buju Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jea 17.01.2008 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2008 Jea - a dlaczego nie Seat. Masz złe doświadczenia? mnie sie wygląd nie podoba, kipniak znaczy d...pa, przód ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joan 17.01.2008 09:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2008 Jea - a dlaczego nie Seat. Masz złe doświadczenia? mnie sie wygląd nie podoba, kipniak znaczy d...pa, przód ok no to mnie odwrotnie ale (!) tylko ta XL- na żywo widziana - i palpacyjnie macana - d..pcia niczego sobie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mbz 17.01.2008 10:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2008 Zrobiłam research wśród znajomych posiadaczy Seat-ów - Leon sportowy (super)...Cordoba (w sumie ok). Moge sie wypowiedziec tylko odnosnie Cordoby - niby duzy samochod, ale bagaznik beznadziejny, moze w innych modelach jest inaczej/ Do bagaznika nijak niestety wejsc nie chcial zlozony wozek - spacerowka, wiec o jakichs dalszych podrozach z dzieckiem nie bylo mowy ( O dziwo, do duzo mniejszego Kadetta wszedl bez problemu + jeszcze sie pare rzeczy zmiescilo ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 17.01.2008 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2008 NS - nie bierz tego do siebie - ale władcę wącia - mało interesuje twoje nicniewnoszące zdanie na ten temat Władca wącia w swojej szaromyszości wziąła sobie do serca pajawiające sie ta tym nszym kochanym forum sugestie i wciąż uskutecznia relaksujące buju buju buju Raczej chwalu chwalu a nie buju buju.Pytasz o opinie a potem ni stąd ni zowąd mnie krytykujesz mówiąc ,że nic nie wnoszę do watka .Każdy wypowiada sie jak potrafi.W temacie pytasz konkretnie o seata a w rozwinięciu dodajesz Altea XL.Zaiste,,,,trudno sprostać twoim pytaniom.Skoro nie zrozumieliśmy się,,, a widać to z twojego tonu,że nie,to tylko krótko posłuchaj proszę opinii na temat w/w z ust mojego znajomego,który opowiedział mi o nim tak: brał pod uwagę dwie wersje -2.0l benzyna 150 KM -2.0 turbo-diesel 140 KM Wybrał wstępnie tego w TDi ale musi czekać do trzech miesięcy na odbiór.Jak wiesz ważna też jest gwarancja i cena za poszczególne etapy -przeglądy.Na takie auto około 80000 zł tylko 2 lata gwarancji to ciut mało.Ta wersja na rynku jest dopiero od czerwca-lipca 2007 roku co też daje do myślenia. Ważnym też jest czy w pobliżu masz salon-serwis,który bez kłopotu zawsze będzie na twoje zawołanie.Nie samą jazdą sie chyba chcesz kierować w wyborze auta???Silnik i podzespoły,nadwozie,podwozie,jak rozwiązano gwarancje na perforację .Czy sa już jakieś części zastępcze-zamienne i w jakiej cenie(jeżeli nie za młody samochód by o tym gadać).To niektóre pytania ,które powinnaś sobie zadać przed pierwszą jazda Altea XL TDi 140KM pozdrawiam NS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
selimm 17.01.2008 12:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2008 mnie sie wygląd nie podoba, mnie też nie byłem kiedyś w salonie świadkiem rozmowy pan stwierdził - takie auto kupuje kobieta albo homoseksualista po czym wpłacił zaliczkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joan 17.01.2008 12:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2008 Selimm - a może ja to : i kobieta i h..........może dlatego tak się nakreciłam... kto wie? bo pozory mogą przecież mylić...,prawda?... - a tak serio to w życiu nie skojarzyłabym Seata z tą mniejszościa seksualną...szybciej chyba z panem w kapeluszu i wąsami na przedzie...po tym jak przesiadł się z poloneza... Cholera - skojarzenia to przekleństwo...tfu tfu tfu - trzeba odrzucać stereotypowe i linearne myślenie... chociaż....hmmmm...Seat ma taaaaaaaakie możliwości : obszerrrrrrne gabarrrryty, niessssssspotykana szzzztywność i twarrrrdość (zawieszenia)...sssskóra na kierrrrrrownicy i na drążżżżku (zmiany biegów), profilowane siedzenia (podytrzymujące w wygodnej pozycji...)...no no...moze i ten klient miał racje... nie no - kończę i samokrytykę składam bo mnie poniosło... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 17.01.2008 12:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2008 opadnij już może bo drugi raz nie wzlecisz No chyba ,że przesiądziesz sie na inny model i znowu będziesz pytać . ..... krótko posłuchaj proszę opinii na temat w/w z ust mojego znajomego,który opowiedział mi o nim tak: to jest ważne w moim opisie. Tak tak poniosło cięęęę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
selimm 17.01.2008 14:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2008 Poszukaj sobie jakieś Mazdy czy innego prasowanego ryżu i ciesz się autem a nie serwisem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joan 17.01.2008 17:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2008 Poszukaj sobie jakieś Mazdy czy innego prasowanego ryżu i ciesz się autem a nie serwisem dzięki .... też mi znajomy nagadał... i powinnam mu wierzyć - od ponad 10 lat jest redaktorem w magazynie motoryzacyjnym to się chyba zna...i w ogóle nie chciał o tej marce gadać...łatwo mu mówić - co miesiąc dostaje nowy samochód na cross-testy... ja moge seata porównac co najwyzej do Fiata Forda... Fffffff....Toyoty... czyli bedzie prasowany ryż...w sumie szkoda,... bo uwielbiam impulsywne zakupy...takie niepraktyczne i nieracjonalne... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 17.01.2008 17:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2008 dzięki .... też mi znajomy nagadał... i powinnam mu wierzyć - od ponad 10 lat jest redaktorem w magazynie motoryzacyjnym to się chyba zna...i w ogóle nie chciał o tej marce gadać...łatwo mu mówić - co miesiąc dostaje nowy samochód na cross-testy... ja moge seata porównac co najwyzej do Fiata Forda... Fffffff....Toyoty... czyli bedzie prasowany ryż...w sumie szkoda,... bo uwielbiam impulsywne zakupy...takie niepraktyczne i nieracjonalne... no tiaaaa.Święta prawda.On ci wybierze...ty to masz znajomości.Tylko pozazdrościć.Problem sam sie rozwiązał przy kilku podpowiedziach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts