Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Co myślicie o firmie DEANTE...?

davidoff24

Recommended Posts

• 2 months później...
  • Odpowiedzi 53
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 1 month później...

Witam

Czy ktos z Was posiada moze taka kabine prysznicowa http://pl.deante.pl/kabiny_i_brodziki_kabiny_natryskowe_kabina_deep_blue.xhtm?? Cena bardzo przystepna ( tym bardziej ze brodzik w cenie ) . Chcialbym ja zobaczyc na zywca , wiecie gdzie mozna ja ujrzec w Krakowie ??

Drugie pytanko dotyczy brodzika , wybralismy gleboki bordzik bo w malym stopniu ma zasymulowac wanne :)) . Jak myslicie czy jest sens ??

Pozdrawiam

Witam

Czy ktos z Was posiada moze taka kabine prysznicowa http://pl.deante.pl/kabiny_i_brodziki_kabiny_natryskowe_kabina_deep_blue.xhtm?? Cena bardzo przystepna ( tym bardziej ze brodzik w cenie ) . Chcialbym ja zobaczyc na zywca , wiecie gdzie mozna ja ujrzec w Krakowie ??

Drugie pytanko dotyczy brodzika , wybralismy gleboki bordzik bo w malym stopniu ma zasymulowac wanne :)) . Jak myslicie czy jest sens ??

Pozdrawiam

mamy i wannę i głęboki brodzik-wchodzenie wymaga większego wysiłku ale wolałam taki gdyż:

1 mam małe dziecko, dla którego nie będę lała wanny codziennie a chlapac sie lubi -korek w brodzik i jeszcze bardziej chlapać można bo drzy lekko przymknięte (pod kontrolą mamusi oczywiście)

2 moczę nóżki przed pedicure:) siadam na siedzeniu w brodziku i namaczam (do misek itd noszonych, chlapiących, ze stygnąca wodą mam wstręt)

3 czasami trzeba jakieś pranie mamoczyć przed molestowaniem w pralce, np firany -nasze umywalki sie do tego nie nadają, ewentualnie wielka micha lub...brodzik:)

Ja jestem zadowolona ale to ty musisz wiedzieć na czym ci zależy. Głęboki brodzik w jakims stopniu zastępuje wannę, zwłaszcza dzieciom.

PS nie otwiera mi sie twój link-nie wiem zatem jaka to kabinka a szukac za bardzo nie mam czasu. Wydaje mi sie jednak, ze mamy taką sama kabinę (nie pamietam czy deep blue ale raczej tak) i jest przyzwoicie wykonana-nawet sie zdziwilismy bo zależało nam na byleczym (planujemy wypasiona kabinę za 3-4 lata) wiec na jakości nam nie zależalo. A tu przyjemne zaskoczenie:)

• 5 months później...

kupiłem baterie danbte do kuchni

normalnie taka bateria działa tak, że jak się chce puscić wode, to przekreca sie zawód w lewo lub w prawo i ma sie zimna lub ciepłą wodę po podniesieniu zaworu w górę.

ale u mnie jeszcze dodatkowo leci woda jak sie za bardzo przekreci w lewo lub w prawo bez podnoszenia do góry zaworu. i tak np jak sie przekreca zawór w kierunku zimnej to jak sie przekreci za mocno to leci od razu ciepla woda bez podnoszenia zaworu.

przekręcając zawór czuję lekki opór przed poleceniem wody, ale ten opór jest taki mały że czasem sie zdaży go przekrecić.

cos sie zepsuo, czy wiecie czy sie da to samemu naprawić??

(zawór to ta rączka która służy do odkręcania kranu)

ja kupiłem zlew do kuchni narożny mercato i stwierdzam że nigdy więcej, po pierwsze ociekaczki przy zlewie sa źle wyprofilowane, i woda w nich stoi, zamiast spływać do komory,

po drugie syfony do tego modelu były beznadziejne brakowało elementów , słabe gwinty na rurach tak że jak chciałem dokręcić aby syfon nie przeciekał to przeskakiwał mi gwint, musiałem to na stałe na silikonie skręcić, syfn tak kiepsko pomyślany że zajmował mi całe miejsce w rogowej szafce że wiadro nie postawi sie w szafce,

po trzecie za krótka uszczelka obwodowa uszczelniająca na styku zlew - blat,

po czwarte słabe mocowanie tzn, śruby mocujące zlew do blatu, sie urywały,

po piąte sitka zaczęły rdzewieć

ogólnie szajs i nigdy więcej

mam baterie w kuchni,lazienkach,panel prysznicowy-deszczownie,na razie wszystko ladne,dziala....i bylo sporo tansze od Grohe.....mamy serie Cubic....wszystko robione w Lodzi....ale nie China....

trude do utrzymania w czystości, mam baterie i panel cubic... żałuje, szczególnie ten panel jest kiepski w utrzymaniu w czystości - prawda?

dla mnie,przy twardej wodzie....kazda bateria,z powoloka chromowana,czy satynowa,czy jakas tam bylaby trudna do utrzymania w wygladzie eleganckim....szyby kabiny,jesli nie przecierac po kazdej kapieli,a jest to czynnosc upierdliwa,sa tak samo pokropkowane nalotem kamienia...nie wierze w inne rozwiazania,jak czyszczenie na biezaco....

Pracowałam w Deante 8 lat - i mam zaufanie do produktów, bo wiem ,że dosyć dobrze kontrolują to co wypuszczają na rynek. Jasne zdarzają się babole , nawet prześwietni Niemcy z Grohe potrafią coś schrzanić :) ...a i niech nie oszukują się Ci którzy sądzą ,że Grohe robi cokolwiek w Niemczech - Chiny teraz dominują czy tego chcemy czy nie , ważne by importer sprawdzał to co sprowadza na rynek. A ja sama mam zamiar zaopatrzyć się w Deante w zlew,baterie , kabinkę i brodzik .

kupiłem baterie danbte do kuchni

normalnie taka bateria działa tak, że jak się chce puscić wode, to przekreca sie zawód w lewo lub w prawo i ma sie zimna lub ciepłą wodę po podniesieniu zaworu w górę.

ale u mnie jeszcze dodatkowo leci woda jak sie za bardzo przekreci w lewo lub w prawo bez podnoszenia do góry zaworu. i tak np jak sie przekreca zawór w kierunku zimnej to jak sie przekreci za mocno to leci od razu ciepla woda bez podnoszenia zaworu.

przekręcając zawór czuję lekki opór przed poleceniem wody, ale ten opór jest taki mały że czasem sie zdaży go przekrecić.

cos sie zepsuo, czy wiecie czy sie da to samemu naprawić??

(zawór to ta rączka która służy do odkręcania kranu)

Moim zdaniem coś jest nie tak z głowicą - zgłoś sprawę do serwisu - generalnie woda powinna lecieć tylko przy podniesionym mieszaczu( zaworze jak ty to nazywasz) nie ma prawa przepuszczać dopóki nie podniesiesz rączki.

pozdrawiam

• 1 month później...
Do Kantona

Moja prośba dot. opinii np. o takim produkcie

http://www.mizar.pl/img/towary/duze/13058_21020.jpg

lub takim

http://www.mizar.pl/img/towary/duze/13054_21010.jpg

do niego świetnie pasowałby inne elementy z serii cubic tej firmy

Deante jest przynajmniej dwukrotnie tańszy od podobnych firm: Tres czy OMNIRES

http://www.omnires.pl/cechy_fb/zestawy_OMNIRES_osprzet_WG01.jpg

a nawet wielokrotnie od np. HANSGROHE

http://i39.photobucket.com/albums/e159/Amarik/gowica_raindance-air240.jpg

czy z jakością tego produktu jest podobnie?

ps. wychodzę z założenia jeżeli coś jest takie same jak produkt droższy to nie warto przepłacać dla marki

jakość HANSGROHE czy Grohe jest nieporównywalnie lepsza, co nie znaczy, że Deante jest do niczego.

Jeśli jest twarda woda to czasem warto kupić wiele tańsze deante i szybciej je wymienić.

• 3 weeks później...

kupiłam zlew granitowy i baterie deante przez allegro, zamontoałam 5 tygodni temi...z bateri schodzi ta powłoka, która nadaje jej ala granitowy wygląd (odpryskuje) zlew dziś pękł przy odcedzaniu ziemniaków...

zgłosiłam reklamacje w firmie, w której dokonałam zakupu...

wkurzona jestem, bo myślałam, że pęknieta szyba z piekarnika amici to już szczyt niesczęść