Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

wykonczenie plyt g-k

Recommended Posts

jeśli masz równe ściany i małe "szparki" polecam masę akrylową do kupienia w marketach tytan chyba i koszt 1 "strzykawki" ok 7 zl a moze nawet 6 juz dokladnie nie pamietam

wygląda ładnie pracuje się z tym szybko i czysto i co najwazniejsze nie ma szlifowania jak przy masie

farba sie tego trzyma dość dobrze - właściwie nie widzę żadnej róznicy po pomalowaniu (pisze bo spotkałem się z opinią że to mi będzie spod farby"wychodzić")

Gość xrrr82

Wiecie co ja w usa zrobilem 1000ce takich polaczen i zawsze na normalny papier i mase do szpachlowania i nigdy nie wiedzialem pekniec takze nie wiem po co takie kombinacje, tak samoz sufitami podwieszanymi jak zobaczylem co w polsce sie robi to szok. W stanach wszystko jest 100 razy prostrze nie ma jakichs nienormalnych wieszakow a wszystko jest proste i sie trzyma mocno wiem bo sam robilem i w swoim domu zrobie tak samo bez udziwnien.

:)

szpary sa takie sobie, tzn. zrobilem wedlug zalecen przeczytanych w ktoryms z czasopism budowlanych: 5 mm luzu od gory i 10 mm od podlogi

czyli spokojnie możesz dać akryl od góry

od podłogi również, z tym że ja bym nie dawał - i tak wszystko przykryją listwy :lol:

jeszcze jedna rada, wygładzaj masę szpachlą (bądź palcem - zmywa się) maczaną w wodzie z dodatkiem szarego mydła

ja slysze, a raczej czytam "u nas w usa" to wiem wszystko; to tak samo jak "u nas w niemcach". na onecie jest taki gosciu, ktory komentuje prawie wszystko i zawsze zaczyna "u nas w ..." przeczytalem ze cztery i dalem se spokoj zeby mnie krew nie zalala - bo jak czlowiek wydawac by sie moglo myslacy moze pisac takie bzdury?