wiaterek 20.08.2003 10:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2003 witam,polozylem plyty na scianach i suficie. połaczenia miedzy plytami wykonczylem standardowo: siatka i masaszpachlowa. co z rogami i polaczeniem sufit-sciany? proponuja mi 2 wersje: 1. siatka+masa, 2. silikon akrylowy. nie wiem co wybrac, a moze jest jeszcze inny sposob?pozdrawiam, witek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Stanley 20.08.2003 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2003 jeśli masz równe ściany i małe "szparki" polecam masę akrylową do kupienia w marketach tytan chyba i koszt 1 "strzykawki" ok 7 zl a moze nawet 6 juz dokladnie nie pamietamwygląda ładnie pracuje się z tym szybko i czysto i co najwazniejsze nie ma szlifowania jak przy masie farba sie tego trzyma dość dobrze - właściwie nie widzę żadnej róznicy po pomalowaniu (pisze bo spotkałem się z opinią że to mi będzie spod farby"wychodzić") Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
januszek 20.08.2003 10:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2003 zdecydowanie uszczeniacz akrylowy dlatego że połączenie to pracuje i każde szpachlowanie wcześniej czy póżniej pęknie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiaterek 20.08.2003 11:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2003 szpary sa takie sobie, tzn. zrobilem wedlug zalecen przeczytanych w ktoryms z czasopism budowlanych: 5 mm luzu od gory i 10 mm od podlogi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość xrrr82 20.08.2003 15:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2003 Wiecie co ja w usa zrobilem 1000ce takich polaczen i zawsze na normalny papier i mase do szpachlowania i nigdy nie wiedzialem pekniec takze nie wiem po co takie kombinacje, tak samoz sufitami podwieszanymi jak zobaczylem co w polsce sie robi to szok. W stanach wszystko jest 100 razy prostrze nie ma jakichs nienormalnych wieszakow a wszystko jest proste i sie trzyma mocno wiem bo sam robilem i w swoim domu zrobie tak samo bez udziwnien. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Stanley 21.08.2003 06:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2003 szpary sa takie sobie, tzn. zrobilem wedlug zalecen przeczytanych w ktoryms z czasopism budowlanych: 5 mm luzu od gory i 10 mm od podlogi czyli spokojnie możesz dać akryl od góry od podłogi również, z tym że ja bym nie dawał - i tak wszystko przykryją listwy jeszcze jedna rada, wygładzaj masę szpachlą (bądź palcem - zmywa się) maczaną w wodzie z dodatkiem szarego mydła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maniekjg 21.08.2003 09:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2003 @xrrr82:połaczenie scian z sufitem papierową tasmą ze szpachlą to coś NOWEGOOO Tylko akryl!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiaterek 21.08.2003 10:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2003 ja slysze, a raczej czytam "u nas w usa" to wiem wszystko; to tak samo jak "u nas w niemcach". na onecie jest taki gosciu, ktory komentuje prawie wszystko i zawsze zaczyna "u nas w ..." przeczytalem ze cztery i dalem se spokoj zeby mnie krew nie zalala - bo jak czlowiek wydawac by sie moglo myslacy moze pisac takie bzdury? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts