jareko 13.09.2009 22:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2009 zasada jest prosta. Od punktu dealerskiego ,powyżej 50 km, stawka za kilometr w zależności od samochodu 1,5-3,0 zeta Np. gdybym miał klienta w Łodzi (141km) musiałbym zapłacić za transport 141 - 50 = 91 razy dwa czyli 182 km x samochód Hmmm...tzn nie ja wliczam to w cenę montażu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mdab 20.09.2009 10:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2009 narzut na kolor - nie ma znaczenia czy jedno, czy obustronny - wynosi +20% jeśli oba kolory sie różnią to dodatkowo +10% Czy moze Pan uscislic (bo nie jestem pewien czy doplata za rozne kolory dotyczy tez koloru bialego)? Zaluzmy okno obustronnie biele: 100% ceny - okno dwa kolory (w tym jeden bialy) - 120% ceny (czy 130% tu nie jestem pewien ale wydaje mi sie ze pierwsza opcja 120% jest poprawna biorac pod uwage innych producentow) - oknow dwustronnie kolor (innt niz bialy) - 120% ceny - okno dwa kolory (inne niz bialy) - 130% ceny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Remik_Programista 18.11.2009 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2009 Gratulacje dla firmy "Jezierski". Wymienili drzwi balkonowe i teraz wyglądają pierwsza klasa. Prościutkie i solidne a przede wszystkim ciepłe. Moim zdaniem ta firma to jedna z nielicznych, która ma profesjonalne okna, profesjonalny serwis i liczy się z klientem.PROFESJONALIZM = "Jezierski". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dar80 18.11.2009 21:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2009 ale wazelina... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stary 18.11.2009 22:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2009 ale wazelina... Rozwiń Kolego swój komentarz, bo nie bardzo nadążam za Twoją myślą... Jeśli dobrze zrozumiałem, to każdego kto popełni jakąkolwiek fuszerkę czy niedokładność należy j...ć do bólu na wszystkich forach aż spuchnie, natomiast jeżeli usterka zostanie usunięta to nikt ma o tym nie wiedzieć????? Chodzi tylko o zasianie smrodu???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 19.11.2009 09:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2009 ale wazelina... To prawda ze jak sie czyta takie pochwały to az nie chce się wierzyć ze napisali je Polacy i to jako wyraz zadowolenia:) dar80 jest świezym uzytkownikiem i moze nie wczytał się w temat - a nie trzeba było dalek sięgać bo Remik nawet kilka wpisów wyzej wyłuszczył temat włącznie ze zdjęciami.. Czasem gorsza od wazeliny jest jednak powierzchowność i wyrabianie sobie zdania na podstawie ostatniego głosu w dyskusji... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 19.11.2009 18:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2009 ale wazelina...Rozwiń Kolego swój komentarz, bo nie bardzo nadążam za Twoją myślą...a kolego stary nie zauważyłeś ze w tym forum pochwały nalezą do rzadkości? Tu tylko się albo płacze albo psy na nas wiesza - taka postawa jest w dobrym tonie - każda inna to "wazelina" bądź wypowiedzi konkurencji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
am76 21.11.2009 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2009 Witam, czy jest jakiś powód (oprócz energooszczędności ) dla którego warto kupić okna Exclusive a nie Elita Thermo (3-szybowe)? Różnica w cenie jest spora. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Remik_Programista 21.11.2009 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2009 Jeżeli się coś zaczyna to należy skończyć.Miałem problem z oknem, firma "Jezierski" problem usunęła więc pochwała się należy. Jak by zrobili źle to bym napisał negatywa.No i oczywiście należy się pochwała dla przedstawiciela firmy "Jezierski" w Częstochowie za sprawne przeprowadzenie reklamacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darek63 24.11.2009 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2009 Witam, czy jest jakiś powód (oprócz energooszczędności ) dla którego warto kupić okna Exclusive a nie Elita Thermo (3-szybowe)? Różnica w cenie jest spora. Miałem podobny dylemat. Ostatecznie wybrałem Elita Thermo + 3 szyby (za dopłatą tylko ok. 80 zł). Nie mam domu pasywnego i wymuszonej wentylacji i doszedłem do wniosku, że chata musi się "troszku" wietrzyć i nie potrzebuję aż 3-ch uszczelek .... a oszczędności może na ok. 20-30 zł/rok na ogrzewaniu tytułem grubszego profilu PCV nie są warte różnicy w cenie ok. 300-400 pln/okno (nieduże wymiarowo zresztą). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
am76 24.11.2009 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2009 Witam, czy jest jakiś powód (oprócz energooszczędności ) dla którego warto kupić okna Exclusive a nie Elita Thermo (3-szybowe)? Różnica w cenie jest spora. Miałem podobny dylemat. Ostatecznie wybrałem Elita Thermo + 3 szyby (za dopłatą tylko ok. 80 zł). Nie mam domu pasywnego i wymuszonej wentylacji i doszedłem do wniosku, że chata musi się "troszku" wietrzyć i nie potrzebuję aż 3-ch uszczelek .... a oszczędności może na ok. 20-30 zł/rok na ogrzewaniu tytułem grubszego profilu PCV nie są warte różnicy w cenie ok. 300-400 pln/okno (nieduże wymiarowo zresztą). No ja właśnie też nie będę miał pasywniaka ale wentylację mechaniczną. Chciałbym okna szczelne, dobre jakościowo ale czy to będzie U=0,85 czy U=0,95 jest mi raczej obojętne. Zastanawiam się więc czy te Exclusive są po prostu cieplejsze czy może coś jeszcze. U mnie różnica w cenie wynosi ponad 5 tyś czyli kwota spora i nie do odzyskania na ogrzewaniu. Mój kierownik budowy dał za okna do swojego domu 8tyś i jest z nich bardzo zadowolony Teraz pojawiły się jeszcze jakieś nowe okna Premium Ultra - nie wiem jeszcze gdzie się one znajdują cenowo i jakościowo ale pewnie pomiędzy Exclusive a Elita Thermo. Czy można prosić o wypowiedź guru okiennego? Pozdrawiam, AM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 24.11.2009 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2009 ceny mniej więcej kształtują się tak (oczywiście orientacyjnie) Jeśli CT-70 przyjmiemy za cenę wyjściowa to: Premium Ultra (lub po prostu Niemieckie Si-82) - +ok 15% Exclusive (lub nazwa niemiecka Si-82 Rndo) + ok 25% Czy jest uzasadniony ekonomiczny sens?I nie ma tu znaczenia czy budujesz pasywniaka czy zwykłą chałupę. Jeśli masz małe okna, jest duży % udział tworzywa w całej powierzchni okna taki sens jest (wbrew pozorom)Jeśli natomiast twe okna to właściwie sama szyba to sensu nie ma - profil nie będzie miał radykalnego wpływu na Uw całego okna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
am76 24.11.2009 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2009 ceny mniej więcej kształtują się tak (oczywiście orientacyjnie) Jeśli CT-70 przyjmiemy za cenę wyjściowa to: Premium Ultra (lub po prostu Niemieckie Si-82) - +ok 15% Exclusive (lub nazwa niemiecka Si-82 Rndo) + ok 25% Czy jest uzasadniony ekonomiczny sens? I nie ma tu znaczenia czy budujesz pasywniaka czy zwykłą chałupę. Jeśli masz małe okna, jest duży % udział tworzywa w całej powierzchni okna taki sens jest (wbrew pozorom) Jeśli natomiast twe okna to właściwie sama szyba to sensu nie ma - profil nie będzie miał radykalnego wpływu na Uw całego okna Dzięki wielkie. Wszystko już wiemy. Okna 130 x 150, drzwi 90x210, 190 x 210 czyli chyba duże. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 24.11.2009 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Listopada 2009 nie chce mi sie az tak bawic ale dla 130/150 z szyba k=0,6:ct-70 Uw=0,95Si-82 Uw=0,86Si-82 (rondo) Uw=0,86 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fantom72 27.11.2009 22:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2009 A jak to jest z przesuwka?Czy robią je z w/w profili?Chciałbym mieć przesuwkę z niskim progiem. Jak to się ma do ciepłego montażu?Przecież wtedy ten próg nie opiera się na betonie tylko na profilach montażowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 28.11.2009 18:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2009 do HS-ow są zupełnie inne profile, dostosowane do zupełnie innego okucia, profile trzykomorowe a co do montażu... no cóż... można to zamontować w warstwie ocieplenia ale co do szczegółów... to już wiedza tajemna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fantom72 29.11.2009 11:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2009 Okno o szerokości 6m całe nie otwierane (fix) a w środku przesuwka około 1,5m.Czy wtedy wszystko jest w profilu trzykomorowym?Czy może być tak, że fix jest ciepły a tylko przesuwna cześć jest trzykomorowa? Aha. Zapomniałem dodać, że chciałbym pakiet trzyszybowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 29.11.2009 13:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2009 tak - calosc wykonywana jest w jednym profilu w ktorym istnieje mozliwosc zamontowania pakietu trzyszybowego A zreszta, poszperaj sobie w sieci, sa dostepne prezentacje jak taki HS wyglada, jak dziala, jakie ma przekroje w roznych, newralgicznych punktach konstrukcji Nie mam teraz czasu by zajac sie dokonczeniem swojej strony ale tam takze taka prezentacja bedzie zamieszczona. Wykorzystaj google - na pewno znajdziesz a jak nie.. napisz, odesle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
xxsliwaxx 25.12.2009 23:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2009 Przyeczytałęm temat: jestem jednak za oknami od jezierskiego - ale co mnie rownież przeraziło ogromna róznica w marży i to według wyceny tylko od przedstawicieli jezierskiego a nie od fimy "drucik" W poniedziałem po świetach mam zamiar iśc do salonu podpisać umowę i nawiększa różnica była w wycenach o kolo 9 tysiecy w moim przypadku - porównywałem bardzo dokładnie wyceny i detale ktore mogły zmienić cenę - były identyczne ! Przeraziła mnie marża a dokłądnie jej różnorodność... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 27.12.2009 14:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2009 ...Przeraziła mnie marża a dokładnie jej różnorodność... Marżę każdy z nas ma identyczną natomiast nie każdy w identycznej skali daje od siebie rabaty - przekładając na język bardziej zrozumiały nie każdy w identycznej skali rezygnuje ze swojego zarobku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts