azalka 01.09.2010 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2010 A jakbym chciała sobie obstalować okna Jezierskiego w Szczecinie, to gdzie mam pukać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 02.09.2010 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2010 ha ha ha do mnie Ostatnio podpisałem umowę w Goleniowie Ale musisz mieć świadomość, że z racji odległości cena będzie wyższa niż inni producenci będący na Twoim terenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bwojtek 02.09.2010 10:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2010 ha ha ha do mnie Ostatnio podpisałem umowę w Goleniowie Ale musisz mieć świadomość, że z racji odległości cena będzie wyższa niż inni producenci będący na Twoim terenie Oj jareko! Roboty brakuje w twojej okolicy, że chcesz chleb innym dealerom zabierać? Jako klient nie zdecydował bym się na zakup okien z montażem od firmy oddalonej o kilkaset kilometrów... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 02.09.2010 10:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2010 a są tacy A że nie ma przedstawiciela Jezierskiego w Polsce pólnocno-zachodniej.... Roboty nie brakuje, nie ma w co ręce włożyć cały czas zajęte. Ale klienta też trzeba szanować. Znam takich co za granicę jeżdżą i też jakoś im się kalkuluje ale dla mnie np. Dortmund czy Hanower to już za daleko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bwojtek 02.09.2010 10:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2010 No właśnie sprawdziłem na stornie Jezierskiego... Nie ma przedstawicieli w Zachodniopomorski ani w Pomorskim... Szczerze mówiąc tym bardziej osobiście bym takich okien nie kupił (bez urazy). No a jeżeli ktoś świadomy ryzyka się zdecyduje to niech się dobrze zabezpieczy zapisami w umowie na temat reklamacji, regulacji, itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 02.09.2010 11:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2010 spokojnie - klient jest zabezpieczony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bwojtek 02.09.2010 11:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2010 spokojnie - klient jest zabezpieczony Jareko! Ja wiem, że ty nie masz zamiaru olewać klienta czy też migać się od usunięcia ewentualnych wad. Ale co ma zrobić klient jeżeli przy -20 na dworze uszkodzi mu się np. rozwórka i okno wyląduje w pozycji rozwarto-uchylonej? Wsiądziesz w najbliższy samolot i za godzinę będziesz u klienta? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 02.09.2010 12:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2010 no bez przesady - a powiedz mi czy w takiej sytuacji jak szybko zareagujesz ? Ale reakcja jest dość szybka - co potwierdzą inni moi klienci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bwojtek 02.09.2010 13:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2010 no bez przesady - a powiedz mi czy w takiej sytuacji jak szybko zareagujesz ? Wiem, że będziesz bronił swoich interesów ale dobrze wiesz, że nie zagwarantujesz klientowi właściwej obsługi (czas reakcji) na odległość 500km. I jeżeli klient jest tego świadomy to OK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 02.09.2010 14:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2010 bwojtku - tu nie chodzi o to bym bronił siebie za wszelka cenę Wiem jedno, odległość tak naprawdę nie ma znaczenia w takich sytuacjach, słyszę nagminnie sygnały o wogóle braku jakiejkolwiek reakcji więc zostawmy ten temat gdyż inny jest tytuł wątku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ketiw86 03.09.2010 08:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2010 zielona góra albo poznań ma pani najblizej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rayon30 05.09.2010 11:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2010 Witam, piszę po ras pierwszy i nie zgodzę się z przedmówcą i omnibusem Panem JAREKO, PONIEWAŻ odległość od naszych klientów ma bardzo duże znaczenie, to tak jak byśmy jeździli z naszym nowym samochodem 250km na wymianę oleju (a co ma tu wymiana oleju-np. tylko regulację okien po raz pierwszy po mantarzu a Klient na pewno Panu nie zapłaci). Mam takie pytanie do Pana JAREKO jakie terminy montażu po podpisaniu umowy daje swoim klientom a po jakim czasie montuje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 05.09.2010 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2010 (edytowane) z terminami ostatnimi czasy jest źle i bynajmniej nie z mojej winy ani nie z winy producenta wyrobu finalnego. Pojedynczo zdarzają się teraz opóźnienia 1-2 tygodnie, zwłaszcza w Si82. Zdarza się też i tak że okna są montowane przed terminem zagwarantowanym umową. A co odległości - to Twoje zdanie, ja mam swoje, moi klienci swoje Za omnibusa dziękuję A reszta to czysta kalkulacja Edytowane 5 Września 2010 przez jareko uzupełnienie treści Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dray 06.09.2010 10:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2010 Mam pytanie do osób którzy są już po zakupie okien jezierskiego. Jaki rabat % udało wam się wynegocjować w stosunku do pierwszej oferty cenowej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
merks 07.09.2010 07:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2010 Jakie parametry ma pakiet trzyszybowy w oknach Jezierki Elita Thermo? Dostałem wycenę standardową oraz dopłatę za pakiet 3szybowe, ale nie ma tam żadnych informacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chrisowaty 07.09.2010 07:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2010 Współczynnik k=0.5, Pakiet 4x16x4x16x4 z argonem.Ciepła ramka w standarcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maestrod 07.09.2010 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2010 Cyt. : "jareko -mam do Ciebie pytanie techniczne(technologiczne). jak montujesz okna w ścianie dwuwarstwowej? (na razie jest sam pustak -ale dojdzie 12cm styro). Mój gfachmen od elewacji uważa że okno powinni się "wystawic" poza lico ściany o około 1-2cm -wtedy "uniknie się mostków termicznych, drogiej obróbki, dużej ilości styropianu i pianki itp....). Ja zawsze sądziłam że w 2warstwowej okno licuje się z murem -teraz już sama nie wiem? Mówi prawdę -czy po prostu chce miec mniej roboty przy elewacji z obróbkami? Prawdoposobnie w przyszłym tyg bedę miała montaż okien -i jakoś nie wyobrażam sobie tłumaczyc fachmenom z Jezierskiego (czy raczej od lokalnego przedst.) jak mają montowac? Chyba sami wiedzą jak to zrobic jak sądzisz??" licuje sie z murem - taka jest ogolna zasada można wypchnąć na zewnątrz do 10mm bez żadnych dodatkowych podpórek - powyzej tej wartości trzeba mocować blachy podtrzymujące okno poza tym mówimy tu o sytuacjach gdzie mur jest postawiony IDEALNIE a to rzadkość I cel tego wystawiana na zewnątrz jest wątpliwy kładą styropian, przycinają go odpowiednio - tak by zakrywał piane jak i kawałek ościeżnicy, ewentualne szczeliny wypełniają pianka i jest git Po co komplikować sobie sprawę? i ponosić dodatkowe koszta? Witam znalazłem ten wątek i mam w związku z cytowanym tekstem pytanie do obeznanych w temacie forumowiczów, a mianowicie czy w ten sam sposób montuje się okna w ścianie dwuwarstwowej jeżeli chciałoby się zainstalować rolety zewnętrzne ? Jak ma się do tego montażu przestrzeń wentylacyjna pomiędzy ścianą a warstwą ocieplenia ze styropianu . Powinno się ją robić czy nie. Jak do tego wszystkiego dołączyć montaż trójwarstwowy, czy jest z tym jakiś problem (przestrzeń wentylacyjna, okno przesunięte do zewnętrznego krańca ściany i do tego roleta) . Czytając tak fachowe wypowiedzi wielu forumowiczów odnoszę wrażenie, że u mnie w okolicach "fachowcy" zatrzymali się w czasie w latach dziewięćdziesiątych. Zaczynam powątpiewać czy w ogóle w sposób średnio wystarczający będę u nas zamontowane okna, okna dachowe, zrobione ocieplenie i wszystko inne itp. itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 07.09.2010 12:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2010 wszystko zależy od tego jak ci ten mur wymurowano Skoro sugeruje ci wysuniecie o nawet 2 cm to wygląda na to ze mur jest krzywy jak cholera i wymaga aż takiej grubej warstwy kleju by płaszczyznę ocieplenia uzyskać Wysuwa się tak jak wspomniałem, daje się listy dylatacyjne i chwacił Zamiast listw dają także taśmę rozprężną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maestrod 07.09.2010 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2010 (edytowane) Dzięki za info. Informacja przed Twoją odpowiedzią Jareko na ów zapytanie, ta o 2cm wysunięcia była napisana przez kogoś innego, ja tylko ją zacytowałem, aby twoja cytowana odpowiedź na nią miała sens (tak żeby nie była wyrwana z kontekstu). Niestety nie umiem zacytować kilka osób naraz używając opcji "odpowiedz z Cytatem". Wracając do tematu wszystko trzeba planować z wyprzedzeniem. Mamy w naszym budynku już prawie cały dach obłożony dachówką, niestety otwory okienne w całym budynku nie zostały przemyślane pod kątem instalacji rolet zewnętrznych, tak aby kasetka z roletą była schowana w murze. Być może, gdy okno wysunie się do zewnętrznej krawędzi ściany, ta kasetka się schowa pod ociepleniem - choć chyba musiałoby mieć to ocieplenie sporo cm - nie wiem czy 20 wystarczy, jeśli nie, to chyba zrezygnujemy z ich instalacji (rolet). Edytowane 7 Września 2010 przez maestrod Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 07.09.2010 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2010 niestety, roleta do drzwi balkonowych, przeważnie ma skrzynkę 205 mm plus docieplenie przestrzeni miedzy skrzynka a nadprożem (niezbędne minimum to 2 cm styroduru) już daje ci więcej niż grubość warstwy ocieplenia Nie pojmuję dlaczego tak upieracie się przy chowaniu tych skrzynek - zamiast kombinacji alpejskich można spokojnie pomyśleć nad wkomponowaniem skrzynki elewacyjnej w wygląd całej chałupy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts