jareko 12.11.2010 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2010 Cóż mysle, że Jareko wierzy w słowa właścicieli, dyrektorów firmy. Na temat wiarygodności firmy i słów za niedługo myslę, że sama coś będę mogła napisać, albo bede zmuszona cos napisać. Choć wolałabym nic nie pisać Nie mam innego wyjścia. Wieszać się nie mam zamiaru. Spokojnie wychodzę na totalnego kretyna odpowiadając, zgodnie z prawdą, "kiedy planuje Pan montaż?" krótko i lakonicznie - nie wiem Bo do k... nędzy naprawdę nie wiem Rozumiem rozgoryczenie i wściekłość klientów, rozumiem ich codzienne telefony nic nie wnoszące nowego, wszystko to rozumiem ale... ja po prostu NIE WIEM !!! Było spotkanie, czarno na białym udowodniono nam że rozsiewane plotki o likwidacji zakładu są działaniem konkurencji i głupoty co poniektórych. Wiem, że Firma istnieje i istnieć będzie i dalej zagłębiać się w temat nie zamierzam. Wśród producentów okien jest to jedna z niewielu firm nie będących żadną spółką - ci co znają się na biznesie już powinni wiele z tej informacji wyciągnąć i zrozumieć. Transporty profili zaczynają być rytmiczne i w prawie pełnym asortymencie, to powoduje, że mogę z optymizmem uwierzyć w słowa właścicieli i dalej wiązać swoja przyszłość z Firmą. Przyszły rok będzie wyjątkową niespodzianką dla wielu innych producentów. Banki wycofują powoli linie kredytowe dla wszelkiej maści spółek gdzie zadłużenie wyniosło już wartość całej fabryki. Wystarczy poczytać co się dzieje w Urzędowskim, Rąbień ledwo dycha o ile już nie został sprzedany, wiele innych firm jest w takiej kondycji, że wyłoży się jak tylko banki się za nie wezmą. Kondycja finansowa Firmy która nie bazuje na kredytach jest na tle innych wyjątkowa i stąd mój optymizm Są kłopoty od lipca i powoli z nich Jezierski wychodzi Ilu to z Was ma opóźnienia nie wynikające z okien tylko z innych prac? Ilu chałupy wymurowano zamiast w miesiąc prace trwały ponad pół roku? Czy szum wokół tego jest na FM? Nie. W tym tygodniu jadę mierzyć chałupę która miała powstać w marcu br a dopiero teraz zakończono murować. Klient już chciałby okna no bo przecież nie z jego winy opóźniły się ściany. Przykładów można mnożyć Cierpliwość i choć odrobina zrozumienia dla powstałej sytuacji przez nas niezawinionej pozwoli nam nie zwariować i do reszty nie osiwieć Wypadki przy pracy czasem się zdarzają - czyż nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 12.11.2010 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2010 A liczysz na to, że się będzie tym przejmował tak jak my inwestorzy, po nocach nie będzie spał i myślał,...Nie znasz go w przeciwieństwie do mnie i Twe słowa go po prostu obrażają. Każdy z nas się przejmuje i to może nawet za bardzo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 12.11.2010 23:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2010 Kondycja finansowa Firmy która nie bazuje na kredytach jest na tle innych wyjątkowa i stąd mój optymizm Są kłopoty od lipca i powoli z nich Jezierski wychodzi ALe musisz przyznać Jareko, że zbyt długo Jezierski czekał z informacjami uwiarygodniającymi jego dobrą sytuację finansową. A dla mnie tym było info ze wczoraj utrzymujące promocje przy zmniejszonej zaliczce. Nie mniej nie podoba mi się, że pierwszeństwo w realizacji mają najlepsi dilerzy. Czy moi Klienci są gorsi? Czy to, że traktuję okna PCW jedynie jako uzupełnienie oferty oznacza, że można mi "sprzedawać" informacje, które nie znajdują potwierdzenia? Jezierski nie dojrzał do kryzysowych sytuacji. Dzięki niebiosom, może nie będzie musiał się z nimi więcej mierzyć. Jareoko, jedno CI powiem. Dla jednej z klientek zamawiałem jednego dnia okna Jezierskiego i drzwi Urzędowkiego (te miały termin dużo późniejszy niż okna). Drzwi są gotowe. Okien nie widać i kolejne obietnice nie znajdują potwierdzenia. WIęc nie pisz, że dzieją się tam (w Urzędowskim) niestworzone sytuacje. Plotka powtórzona 10 razy zaczyna się uwiarygadniać. Ale dalej uważam, że Jezierski w oknach PCW to ścisła czołówka w kraju i nie myślę z niego rezygnować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 13.11.2010 13:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2010 nie wiem Fin skąd masz info o lepszych i gorszych dealerachA co do Urzędowskiego - życzę mu jak najlepiej bo to czołówka w produkcji okien drewnianych i oby sprawa jego wspólnika jak najszybciej się wyjaśniła z korzyścią dla właściciela Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 26.11.2010 23:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2010 Czy ktoś może mi powiedzieć jakie są maksymalne wymiary skrzydła dla okien o wysokości 220cm, w profilach Elita Thermo oraz Premium Ultra (obydwa z ciepłą szybach)?Skrzydła w wersji uchylno-otwieralnej, fix oraz HKS.Inni producenci (np. M+S) podają że przy tej wysokości i ciepłej szybie maksymalna szerokość to 110cm.U Jezierskiego podobno 120cm - może ktoś potwierdzić tę informację?Czy ta różnica wynika z innych profili/okuć, czy z czegoś innego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 27.11.2010 12:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2010 1100 mm zewnętrzny wymiar ościeżnicy w profilu okiennym1200 w profilu pośrednimobie wartości dla CT70 jak i Si82 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafau8 27.11.2010 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2010 mam kilka pytań do Ciebie Jareko odnośnie zdjęcia z Twojej strony tj. http://jareko.pl/2010_rok/Pawilon/05.jpg1. jaka jest szerokość szprosów w tym oknie?2. jakie są wymiary tego okna?3. czy to szprosy naklejane czy konstrukcyjne ?4. jaki to profil? z góry dzięki za odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 27.11.2010 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2010 o ile mnie pamięć nie myli 120/150szpros jest elementem konstrukcyjnym, nie jest naklejany - szerokość 70 mmProfil Si82 Exclusive, Si82 Premium Ultra wygląda od wewnątrz tak samolewe kwatery mają pakiet k=1,0prawe wyposażone są w pakiet trzyszybowy k=0,5 stąd różnica w listwach przyszybowych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorkam 12.12.2010 22:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2010 (edytowane) Chwalą niektórzy, to znaczy sam jareko (zresztą sam Oknoplast też to robi), że wspomniana firma ma dobrą obsługę posprzedażową i serwisową. Czy to samo można powiedzieć o Jezierskim? Pytam, bo zastanawiam się nad oknami właśnie od Jezierskiego lub Oknoplast, a ten serwis to też istatna sprawa. Druga rzecz to trochę przerasta mnie różnica cenowa. Mam u siebie 23 okna, a suma różnicy to 15 tys. i cały czas analizuję dlaczego aż tak dużo!? :| Może ktoś chętny mi pomoże w tej analizie i jednocześnie pomoże w podjęciu decyzji? PROSZĘ napiszcie coś Panowie. Pozdrawiam, zakłopotana inwestorka PS. Nie wiem czy to istotne, ale od Jezierskiego miałabym mieć Premium Ultra z 3 szybami, Oknoplast Planium Evolution2 też z 3 szybami. Edytowane 12 Grudnia 2010 przez dorkam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 12.12.2010 22:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2010 na 23 oknach 15 tyś różnicy świadczy o jakimś blędzie jednego bądź drugiego dealera. Realnie Jezierski powinien w Si82PU wyjśc w takiej samej cenie bądź nawet troszkę tańszyObie firmy słyną z dobrej obsługi posprzedażnej - która lepsza - naprawdę nie wiemObu firmom zdarzają się też wpadki - ale jest to pikuś.... o przepraszam... Pan Pikuś w porównaniu z większościa producentów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorkam 13.12.2010 22:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2010 na 23 oknach 15 tyś różnicy świadczy o jakimś blędzie jednego bądź drugiego dealera. Realnie Jezierski powinien w Si82PU wyjśc w takiej samej cenie bądź nawet troszkę tańszy Obie firmy słyną z dobrej obsługi posprzedażnej - która lepsza - naprawdę nie wiem Obu firmom zdarzają się też wpadki - ale jest to pikuś.... o przepraszam... Pan Pikuś w porównaniu z większościa producentów Na wstępię bardzo dziękuję za odpowiedź. Powiadasz, że błędzie, hmmm. Zobaczymy, jutro będę rozmawiać z dealerem Jezierskiego i mu to zasugeruję bo Oknoplast dostarczył mi dziś zaktualizowaną wycenę i niewiele cena uległa zmianie. Jeszcze jedno, co znaczy ten symbol "Si82PU"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salik 13.12.2010 22:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2010 Jeszcze jedno, co znaczy ten symbol "Si82PU"? Profil okna Schuco - Si82 Premium Ultra (inny to np. CT70 Elita) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 13.12.2010 22:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2010 dokładniej Si82 Premium Ultra jest to profil 6 komorowy z trzema uszczelkami, z szybą k=0,5 (4/16/4/16/4) za 1,- PLN za 1mkw okna w dopłacie, w standardzie: blokada błednego położenia klamki, stopniowanie uchyłu, podnośnik skrzydła, w skrzydle R - 3 zaczepy antywyważeniowe, w skrzydle RU - 4 takie zaczepy i porównaj faktycznie różnice. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorkam 13.12.2010 22:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2010 (edytowane) Wielkie dzięki za pomoc. Skłaniam się coraz bardziej ku Jezierskiemu, mam nadzieję, że nie będę żałować wydanych pieniędzy. Dodam tylko, że po małej analizie faktycznie okna dużo ceną nie różnią się od Oknoplastu, ale chcę mieć dodatkowo do energooszczędnych okien "ciepły parapet" co w sumie kosztuje tysiąc więcej jak sam "ciepły montaż" w Oknoplast. Zastanawia mnie cena rolet w obu tych firmach bo też się zasadniczo różni - 5 tys. (w Oknoplaście proponują mi rolety Portos albo Żalutex i też niestety nie wiem nic o tych firmach).Czy dealerzy Jezierskiego montują wszędzie rolety jednej konkretnej firmy? i Jeśli można wiedziec to jakie? Edytowane 13 Grudnia 2010 przez dorkam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bdan 14.12.2010 05:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2010 Żeby nie było tak prosto i żebys miała pełen obraz http://forum.muratordom.pl/showthread.php?168557-Opóźnienia-w-dostawie-okien/page16 http://forum.muratordom.pl/showthread.php?169330-czekam-na-okna-Jezierskiego-98-dni-dopisujcie-si%C4%99-do-mojego-licznika http://forum.muratordom.pl/showthread.php?170361-Czekam-na-okna-Jezierskiego-96-dni-kolejny-w-dlaszym-ci%C4%85gu-oszukiwany-klient Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 14.12.2010 09:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2010 ja montuję rolety Anwisu a jak inni - nie wiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 14.12.2010 10:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2010 Każdy ma dowolność w doborze rolet. Ja np. nie montuję żadnych rolet. Po prostu się na nich nie znam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 14.12.2010 10:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2010 o ile wiem fabryka wspolpracuje z Krispolem = moze inni zamawiaja okna z roletami wlasnie tego producenta? a najlepiej po prostu zapytaj dostawce poza tym po co ci rolety? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Samar 14.12.2010 10:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2010 Ja myślę odwrotnie niż Pan . Utrzymanie promocji i zmniejszenie zaliczki nie świadczy o dobrej kondycji finansowej firmy, ale o tym iż firma uatrakcyjnia warunki aby pozyskać większą ilość Klientów . Promocja na rewelacyjnie sprzedający się towar, a takim towarem podobno są markowe okna, mija się z celem . Promocje organizuje się celem poprawienia wyników sprzedaży . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Samar 14.12.2010 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2010 Mój powyższy post jest skierowany do forumowicza o nicku Finlandia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts