jareko 02.02.2008 22:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2008 dziękuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola z Melisy 02.02.2008 22:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2008 Damro, ta para jest w środku między szybami i to w jednej witrynie. Na pewno tak nie powinno być. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Damro 02.02.2008 22:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2008 Damro, ta para jest w środku między szybami i to w jednej witrynie. Na pewno tak nie powinno być. U mnie też była wewnątrz na 2 oknach u góry i w tej chwili naprawdę nic z nimi się nie dzieje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 02.02.2008 22:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2008 nie powinno tak być początkowy nadmiar wilgoci winien wchłonąć granulat jaki jest w ramce dystansowej (są czasem takie uwarunkowania termiczne w połączeniu z operacja słońca) - faktem jest, ze para nie musi jeszcze oznaczać rozszczelnienia pakietu Nie musi ale może Charlie jest tu lepszym szpeniem od szyb niż ja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Damro 02.02.2008 22:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2008 Kurde,Ty mnie nie strasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 02.02.2008 22:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2008 Kurde,Ty mnie nie strasz jak ja mogę straszyć tak piękne oczko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Damro 02.02.2008 22:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2008 Kurde,Ty mnie nie strasz jak ja mogę straszyć tak piękne oczko Hehe,Ty mnie na oczko nie nabieraj,tylko powiedz co mam zrobić z tym oknem zaparowanym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 02.02.2008 23:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2008 ja tylko dziele sie wrażeniem a co możesz robić kiedy sie pojawiło zaparowanie? kiedy zniknęło? czy pojawiło sie potwórnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Damro 02.02.2008 23:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2008 Zaparowanie zrobiło się jak mi ekipa zamontowała,dach był nieocieplony,,,,,,,,,temperatura wewn. +6 stopni,kiedy dach ociepliłam,kominkiem zaczęłam palić,problem zniknął,dodam że okna dachowe tak samo się zachowywały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 02.02.2008 23:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2008 możesz spać spokojnie - ale zapytaj Charliego na wszelki wypadekwbrew pozorom takie zjawiska sie zdarzają i jeszcze o niczym złym nie świadczągorzej jeśli po tym pierwszym razie pojawi sie choć raz - jeden jedyny raz - powtórnie - wtedy szyba faktycznie jest nieszczelnosc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lekomin 02.02.2008 23:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2008 Charliego się o szyby nie pytajcie, bo są jego w naszych oknach Jeśli są jakiekolwiek problemy, to momentalnie reklamować. Jeśli są problemy z serwisem, to PW do mnie Co do szyb, pakiety mogą się rozszczelnić, i wtedy z automatu podlegają wymianie. Ale "para" w wewnątrz pakietu szybowego w nieogrzewanym budynku może się zdarzyć. Chodzi o to, żeby później jej nie było, tzn. ma zniknąć raz na zawsze. Co do listew, to najprawdopodobniej efekt pomontażowy: serwis albo listwy dobije i będzie super, albo wymieni na nowe. Nie ma z tym też większego problemu. Klient ma być zadowolony, ot co. pzdr Piotrek Jezierski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Damro 02.02.2008 23:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2008 upss,kamień lekko mi spadł z serca,będę obserwować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 02.02.2008 23:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2008 no jak sam szef mówi - znaczy będzie git Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kachna28 03.02.2008 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2008 JAREKO -powtarzam moje wczorajsze pytanie -proszę o odp. -bo sprawa robi się PILNA ... jareko -mam do Ciebie pytanie techniczne(technologiczne). jak montujesz okna w ścianie dwuwarstwowej? (na razie jest sam pustak -ale dojdzie 12cm styro). Mój gfachmen od elewacji uważa że okno powinni się "wystawic" poza lico ściany o około 1-2cm -wtedy "uniknie się mostków termicznych, drogiej obróbki, dużej ilości styropianu i pianki itp....). Ja zawsze sądziłam że w 2warstwowej okno licuje się z murem -teraz już sama nie wiem? Mówi prawdę -czy po prostu chce miec mniej roboty przy elewacji z obróbkami? Prawdoposobnie w przyszłym tyg bedę miała montaż okien -i jakoś nie wyobrażam sobie tłumaczyc fachmenom z Jezierskiego (czy raczej od lokalnego przedst.) jak mają montowac? Chyba sami wiedzą jak to zrobic jak sądzisz?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mynia_pynia 03.02.2008 08:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2008 do jareko. Pytanie za 1000 punktów. Czy jest możliwość by producent "Jezierski" zrobił grawerkę na ramach okien z miejscowością i adresem?? Tak na wszelki wypadek gdyby na okna chciał sie ktoś połasić.Takiej trwałej której usunięcie spowodowałoby widoczne uszkodzenie ramy.I ile coś takiego by kosztowało od okna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 03.02.2008 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2008 ...Pytanie za 1000 punktów.... zrobił grawerkę na ramach okien z miejscowością i adresem?? Tak na wszelki wypadek gdyby na okna chciał sie ktoś połasić.Takiej trwałej której usunięcie spowodowałoby widoczne uszkodzenie ramy. sa inne metody - znany sposób znakowania specjalnymi flamastrami które widać w ultrafiolecie - po cholerę niszczyć okno? Bo o co tak naprawdę chodzi? By po namierzeniu własnych okien udowodniła ze sa one TWOJA własnością. Bo złodziejowi jak i paserowi (a nim stałby sie Inwestor który kupi taki towar) jest obojętne jakie okna ma zamontowane - ze swoim czy z Twoim adresem. Poza tym nawet jak będzie grawerka zawsze można ja usunąć Jesli juz to najlepiej byłoby mieć szyby gdzie w ramce dystansowej sa wszystkie Twoje dane ale wątpię by ktokolwiek sie w to bawił - bez względu na cene Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 03.02.2008 09:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2008 JAREKO -powtarzam moje wczorajsze pytanie -proszę o odp. -bo sprawa robi się PILNA ... jareko -mam do Ciebie pytanie techniczne(technologiczne). jak montujesz okna w ścianie dwuwarstwowej? (na razie jest sam pustak -ale dojdzie 12cm styro). Mój gfachmen od elewacji uważa że okno powinni się "wystawic" poza lico ściany o około 1-2cm -wtedy "uniknie się mostków termicznych, drogiej obróbki, dużej ilości styropianu i pianki itp....). Ja zawsze sądziłam że w 2warstwowej okno licuje się z murem -teraz już sama nie wiem? Mówi prawdę -czy po prostu chce miec mniej roboty przy elewacji z obróbkami? Prawdoposobnie w przyszłym tyg bedę miała montaż okien -i jakoś nie wyobrażam sobie tłumaczyc fachmenom z Jezierskiego (czy raczej od lokalnego przedst.) jak mają montowac? Chyba sami wiedzą jak to zrobic jak sądzisz?? licuje sie z murem - taka jest ogolna zasada można wypchnąć na zewnątrz do 10mm bez żadnych dodatkowych podpórek - powyzej tej wartości trzeba mocować blachy podtrzymujące okno poza tym mówimy tu o sytuacjach gdzie mur jest postawiony IDEALNIE a to rzadkość I cel tego wystawiana na zewnątrz jest wątpliwy kładą styropian, przycinają go odpowiednio - tak by zakrywał piane jak i kawałek ościeżnicy, ewentualne szczeliny wypełniają pianka i jest git Po co komplikować sobie sprawę? i ponosić dodatkowe koszta? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lekomin 03.02.2008 11:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2008 Co do tego licowania się z murem.. Okna w najcieplejszych budynkach licuje się ze styropianem, ale wtedy trzeba zakładać kołnierze z EPDM i wysunięte na zewnątrz stalowe łapy.. Tak się montuje okna np. na dużych budowach biurowych (i to w 75% okna aluminiowe). Tylko, że to już musi robić bardzo dobra ekipa i musi być nadzór: jakakolwiek dziura w łączeniach EPDM to po prostu tragedia.. Na potrzeby "domowe" licowanie z murem, ew. tak jak Jareko napisał, lekkie wysunięcie, jest zdecydowanie najlepszym wyjściem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kachna28 03.02.2008 16:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2008 No dobra -to pozostawię tę kwestię fachofcom Zapewne zamontują na równo z murem.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 04.02.2008 13:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2008 jareko -mam do Ciebie pytanie techniczne(technologiczne). jak montujesz okna w ścianie dwuwarstwowej? (na razie jest sam pustak -ale dojdzie 12cm styro). Mój gfachmen od elewacji uważa że okno powinni się "wystawic" poza lico ściany o około 1-2cm -wtedy "uniknie się mostków termicznych, drogiej obróbki, dużej ilości styropianu i pianki itp....). Ja zawsze sądziłam że w 2warstwowej okno licuje się z murem -teraz już sama nie wiem? Mówi prawdę -czy po prostu chce miec mniej roboty przy elewacji z obróbkami? Prawdoposobnie w przyszłym tyg bedę miała montaż okien -i jakoś nie wyobrażam sobie tłumaczyc fachmenom z Jezierskiego (czy raczej od lokalnego przedst.) jak mają montowac? Chyba sami wiedzą jak to zrobic jak sądzisz?? Niedawno spotkałem sie z takim samym zdaniem - moze to jakis producent elewacji tak zalecił na jakims szkoleniu? Te argumenty ze droga obrobka to chyba pomyłka. Zdecydowanie najłatwiej obrobic okno zlicowane - panowie zwykle "wchodza" na ramę ok 2cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts