finlandia 15.01.2009 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2009 A dlaczego jak ide do 2 roznych przedstawicieli tego samego producenta (czt. Jezierski) mam dwa rozne czasy gwarancji i to rozniace sie o 5 lat???? a to jeden sie chyba pomylil:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 15.01.2009 13:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2009 a nie do końca Jak zawsze pod wlos Jareko głos zabiera Idziesz nie do Jezierskiego tylko dealera z nim współpracującego jeden bazuje na gwarancji producenta - stad masz 5 lat inny ryzykuje i dodaje kolejne 5 lat od siebie Później wygląda to tak, ze przez pierwsze 5 lat jak będzie się coś działo to przyjedzie serwis sprzedawcy bądź Jezierskiego - zaś przez następne 5 tylko sprzedawcy Podobnie ryzykuje dając 10 letnia gwarancje (sadze ze tyle minimum pożyję ) ale tez mam świadomość ze w przypadku tego producenta tak naprawdę nie ryzykuje niczym - i dotąd dokąd będzie produkował dobre okna - będę ryzykował ale jeśli się popsuje... to nie dość ze ryzykować nie bedę to jeszcze nie będę takich okien sprzedawał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 15.01.2009 14:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2009 Wiesz Jareko, że ja wcale nie myslałem o Twojej wydlużonej gwarancji, a o zwykłym trafieniu na niezorientowanego sprzedawce. Jak ktos ma 5-6 firm to czesto sam sie gubi ktora ile daje gwarancji i zapytany z nienacka wypali coś na szybko.. Jak bede sie 10 lat zajmowal montazem od strony praktycznej to tez pomysle nad udzieleniem takiej gwarancji. O ile bede czegos pewny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 15.01.2009 15:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2009 ...Jak bede sie 10 lat zajmowal montazem od strony praktycznej to tez pomysle nad udzieleniem takiej gwarancji. O ile bede czegos pewny Czego ci życzę Powiem szczerze, jak na spowiedzi Szukałem dostawcy Schuco od lat, odkąd firma Mage zamknęła produkcje Przetestowałem kilku i... i jak sie zetknąłem z Jezierskim tak już przy nim pozostałem. Mimo iz mam w promieniu 50 km od siebie co najmniej trzech producentów to.... i tu nie będę rozwijał tematu - domyślni się domyślą Tak wiec zamiast mieć dostawce pod nosem mam 200 km od siebie - i to mnie czasem boli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barteks31 15.01.2009 18:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2009 Witam, mam pytanie do Ciebie Jareko lub do kogoś kto sprzedaje okna Jezierskiego. Mianowicie chciałbym się dowiedzieć czy cena okna w dwustronnym kolorze model Elita THERMO będzie taka sama co okna model Rondo, oczywiście ten sam kolor i wymiary.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 15.01.2009 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2009 cena wyjściowa powinna być identyczna - to w dalszym ciągu CT-70narzut na kolor - nie ma znaczenia czy jedno, czy obustronny - wynosi +20%jeśli oba kolory sie różnią to dodatkowo +10%jeśli kolor jest spoza palety standardowych barw tez dodatkowo +10% + wydluzenie terminu realizacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ProStaś 15.01.2009 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2009 Szukałem dostawcy Schuco od lat, odkąd firma Mage zamknęła produkcje Przetestowałem kilku i... i jak sie zetknąłem z Jezierskim tak już przy nim pozostałem. Mimo iz mam w promieniu 50 km od siebie co najmniej trzech producentów to.... i tu nie będę rozwijał tematu - domyślni się domyślą Tak wiec zamiast mieć dostawce pod nosem mam 200 km od siebie - i to mnie czasem boli Pomimo tego, że robią na profilu EURO ? Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 15.01.2009 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2009 Pomimo tego, że robią na profilu EURO ?A to ciekawa informacja ciekawe skąd? zapraszam z suwmiarka do mnie - pomierzymy grubość ścianek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ProStaś 15.01.2009 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2009 Pomimo tego, że robią na profilu EURO ?A to ciekawa informacja ciekawe skąd? zapraszam z suwmiarka do mnie - pomierzymy grubość ścianek Pokaż zdjęcie profilu ze znaczkiem Schuco świadczącym o RAL-u. PS. Od zaufanego producenta, który robi na RAL. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 15.01.2009 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2009 Pokaż zdjęcie profilu ze znaczkiem Schuco świadczącym o RAL-u. PS. Od zaufanego producenta, który robi na RAL. robi sie jeszcze ciekawiej RAL? a wogole wiesz co to jest i czym sie różni od RENOLITU? Moze przeszkadza temu producentowi taśma ochronna z napisem Jezierski? Dla wielu to powód by mówić iz robią to w Chinach Czego to ludzie nie wymyślą - zwłaszcza zaufani producenci To pośmiejmy sie dalej Czym różni się CT70 od CT70 Euro? RALem? RENOLITEM? Nazwą? Klasą - A czy B? Grubością ścianek zewnętrznych? Czym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ProStaś 15.01.2009 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2009 robi sie jeszcze ciekawiej RAL? a wogole wiesz co to jest i czym sie różni od RENOLITU? Moze przeszkadza temu producentowi taśma ochronna z napisem Jezierski? Dla wielu to powód by mówić iz robią to w Chinach Czego to ludzie nie wymyślą - zwłaszcza zaufani producenci To pośmiejmy sie dalej Czym różni się CT70 od CT70 Euro? RALem? RENOLITEM? Nazwą? Klasą - A czy B? Grubością ścianek zewnętrznych? Czym? Spokojnie, zupełnie nie rozumiem po co wytaczasz te działa Zacytowałem jednego z małych producentów z Łodzi, chwalonego przez Charliego. W żaden sposób nie konkuruje on z Jezierskim i taśma z napisem Jezierski mu nie przeszkadza. Mają zupełnie inne rynki zbytu. W miarę postępów zdobywania przeze mnie wiedzy o oknach, które zamierzam kupić, dotarłem do wskazanej powyżej informacji. Z ciekawości,. po wywołaniu tematu z niebytu (nie przeze mnie) spróbowałem ją zweryfikować. Z tego co się orientuje to przede wszystkim chodzi o grubość ścianek profilu. Być może określenie profil RAL-owski ma szersze (węższe znaczenie od tego, który mnie zaprezentowano). Jedno jest pewne - WSZYSCY PRODUCENCI, KTÓRYM ZADAŁEM PYTANIE : Czy wyceniali mi okna na profilu Euro czy na RAL? Robili głupie miny i oświadczali, że Euro. PS. Ja naprawdę nie mam nic do Jezierskiego. Ponawiam prośbę pokaż znaczek Schuco świadczący o profilu RAL. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 15.01.2009 21:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2009 a ja ponownie powiem ci ze znaczka RAL oznaczającego KOLOR z palety barw RAL nie uświadczysz Tak samo jak nie uświadczysz napisu EURO - chyba ze kiedyś na banknotach którymi będziesz płacił A może ja ślepy jestem i tego napisu nie widzę? W którym miejscu mam go szukać? jeśli Charlie producenta poleca - trzeba brać i Charliemu zaufać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ProStaś 15.01.2009 21:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2009 a ja ponownie powiem ci ze znaczka RAL oznaczającego KOLOR z palety barw RAL nie uświadczysz Tak samo jak nie uświadczysz napisu EURO - chyba ze kiedyś na banknotach którymi będziesz płacił A może ja ślepy jestem i tego napisu nie widzę? W którym miejscu mam go szukać? jeśli Charlie producenta poleca - trzeba brać i Charliemu zaufać Ufam i Charliemu i Tobie i pchełkowi i innym. Bez Waszej wiedzy moje (myślę, że nie tylko moje) poszukiwania okien to błądzenie we mgle. Dlatego na 99% będzie CT-70 Cava z trzema szybami. Być może Pan X z firmy Y (jak chcesz wrzucę Ci na priv) użył skrótu myślowego rozróżniając profil Euro od RAL. Chodzi o to, że te pierwsze wymógł na Schuco rynek (profile są drogie, cenione w całej Europie) by oszczędzić na cenie, zwłaszcza w tych sytuacjach, gdzie aż taka grubość ścianek profilu nie jest niezbędna. Ów magiczny znaczek to coś na kształt kwadratu z liniami odchodzącymi w prawo (górna prosta) i w lewo (dolna prosta). Ależ mam talent do tłumaczenia Pozdrawiam. PS. Jak jest z promocją u Jezierskiego na 3 szybę do CT 70? Została przedłużona na ten rok ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 15.01.2009 21:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2009 I bynajmniej nie chodzi mi o to czy to Euro czy nie profile na których robi Jezierski sa klasy A - grubość ścianki odpowiednia, powyżej 2,8 mm A różnicę w profilach masz w symbolice wypalonej laserem na niewidocznej po oszkleniu stronie profil skrzydła i na zewnętrznej stronie ościeżnicy a nie w jakis tam znaczkach - to tak dla potomnych i tak skrzydło okienne ma numer 8689 dla CT70 (ważne i sprawdzalne - ścianka zewnętrzna ma mieć ponad 2,8 mm i kurde ma ) 8867 dla CT70 Euro Promocja? Przedłożona ale troszkę zmieniona Teraz zamiast 19 zeta do 28 lutego jest 29 zeta za 1mkw Dla Si 82 w dalszym ciagu 1,- za 1mkw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 16.01.2009 12:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2009 Szukałem dostawcy Schuco od lat, odkąd firma Mage zamknęła produkcje Przetestowałem kilku i... i jak sie zetknąłem z Jezierskim tak już przy nim pozostałem. Mimo iz mam w promieniu 50 km od siebie co najmniej trzech producentów to.... i tu nie będę rozwijał tematu - domyślni się domyślą Tak wiec zamiast mieć dostawce pod nosem mam 200 km od siebie - i to mnie czasem boli Pomimo tego, że robią na profilu EURO ? Pozdrawiam. Brrr.. ktoś coś wymamrotał niewyraźnie pod nosem z nadzieją że Klient i tak nie zrozumie w czym rzecz a nabierze niepewności. Zaufany producent - a raczej jego sprzedawca osiągnęli swój cel, bo tu padło to określenie w formie oskarżenia. Mimo że wyżej zostało to po częsci wyprostowane, to jednak swój wymiar ma. Może Lekomin zabierze głos i powie coś o profilach które kupuje?A jakiś teoretyk wyklaruje mi co ma RAL do EURO, bo ja szczerze nie mam takiej wiedzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ProStaś 16.01.2009 13:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2009 Brrr.. ktoś coś wymamrotał niewyraźnie pod nosem z nadzieją że Klient i tak nie zrozumie w czym rzecz a nabierze niepewności. Zaufany producent - a raczej jego sprzedawca osiągnęli swój cel, bo tu padło to określenie w formie oskarżenia. Mimo że wyżej zostało to po częsci wyprostowane, to jednak swój wymiar ma. Co do okien i tego co jest z nimi związane, zapewne masz racje. Co do moich intencji: bredzisz. Zwłaszcza, że nadal nie wiem, czy Schuco będzie od Jezierskiego, czy od Zimnego, czy od Mielczarka. Oferty osoby, która mi tą informację podała, nie rozważam. Z kilku względów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 16.01.2009 14:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2009 ...Oferty osoby, która mi tą informację podała, nie rozważam. Z kilku względów.i chyba dobrze gdyż jak widzę lekko bredził by zostać zauważonym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 16.01.2009 16:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2009 Brrr.. ktoś coś wymamrotał niewyraźnie pod nosem z nadzieją że Klient i tak nie zrozumie w czym rzecz a nabierze niepewności. Zaufany producent - a raczej jego sprzedawca osiągnęli swój cel, bo tu padło to określenie w formie oskarżenia. Mimo że wyżej zostało to po częsci wyprostowane, to jednak swój wymiar ma. Co do okien i tego co jest z nimi związane, zapewne masz racje. Co do moich intencji: bredzisz. Zwłaszcza, że nadal nie wiem, czy Schuco będzie od Jezierskiego, czy od Zimnego, czy od Mielczarka. Oferty osoby, która mi tą informację podała, nie rozważam. Z kilku względów. A więc przyznajesz, że Twoje pytanie jest zle sformulowane? Nie obraz sie - to prawie jak Lepper pytajacy z trybuny "czy prawda jest ze X wziął łapówkę" Pomylić się można, ale sztuką jest się do błędu przyznać. To forum czytają też normalni ludzie i nie każdy jest w stanie wyłapać takie niuanse Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jareko 16.01.2009 18:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2009 Panooooowie Dajcie już spokój Sprawa na priv już wyjaśniona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ProStaś 16.01.2009 18:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2009 Panooooowie Dajcie już spokój Sprawa na priv już wyjaśniona Si. Pax. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts