wiaterek 20.08.2003 10:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2003 Witam, u mnie ekipa izolowala i ocieplala fundament w nast. kolejnosci: sciana zabezpieczona lepikiem na zimno, warstwa steropianu i na wierzch folia kubkowa. ocieplenie pociagne wyzej, bedzie listwa startowa itd. ale jak wykonczyc folie? obciac na wysokosci gruntu, czy moze 10cm wyzej? sa listwy wykanczajace, ale mocowac przez steropian? a estetyka? Pozdrawiam, Witek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adru 20.08.2003 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2003 Folie kubełkową raczej daje się bezpośrednio wytłoczeniami na mur żeby była przestrzeń powietrzna między ścianą a folią. Ja mam zakończoną listwą"L" z tworzywa(siding) -folia jest bezpośrednio na murze.Jeżeli folia ma osłaniać styropian wytłoczenia moim zdaniem powinny być na zewnątrz-do ziemi; folia obcięta na wysokości gruntu i szczelnie tam połączona ze styropianem(niema potrzeby odprowadzania wilgotnego powietrza) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts