ZBYSZEK_SK 24.02.2008 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2008 Ja planuje zamknąć się w 150 000 tyś za domek. Mam niepodpiwniczony dom z garażem. Powierzchnia parteru 120 metrów ( w tym garaż ) plus poddasze nieuzytkowe 57 m2. Całoś inwestycji chcę zamknąć w 350 000 brutto. realne? Jak najbardziej. Jeszcze Ci na meble, sprzęt, używany samochód i urządzenie ogrodu zostanie. Trzeba tylko uwazać na oszustów i nie ulegać emocjom. Pozdrawiam i życzę powodzenia w budowie. To zależy jaki standard budowy i wykończenia domu. Jesli dachówka ceramiczna, więźba pełne deskowanie,ocieplenie 15-20cm, parkiety, ogrzewanie podłogowe, kominy systemowe, zabudowa kuchni Forte, piec gazowy kondensacyjny ,brama garazowa z pilotem itp. wyższy standard to na pewno braknie. Jesli dachówka cementowa, więźba bez pełnego deskowania,panele podłogowe, tynki bez gładzi ,piec na ekogroszek to wtedy z biedą wystarczy. Niestety ceny materiałów a szczególnie robocizny są koszmarne a do tego nie ma pewności czy wykonawca drogi czy tani wykona robote prawidłowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
josephine 24.02.2008 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2008 Zastanawiam się jeszcze nad sprowadzeniem Ytonga na własną rękę z Austrii, w cenie "naszej" 36 cm wychodzi "ich" 40 cm z transportem. Pozdrawiam - Daniel A moge poprosić o jakieś namiary na tę austiacką firmę? Mają oferte w necie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Neofik 28.07.2008 07:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2008 Dom 123 m2 z użytkowym poddaszem + garaż, budowa z Ytonga, certyfikowana firma 37 tys. netto bez dachu, dach 17 tys. netto (węźba + pokrycie). Po długich poszukiwaniach, 24,5 tys. brutto od fundamentów do stropów - polecany murarz z ekipą, więżba 3 tys., dach na gotowo z rynnami, oknami 8,5 brutto. Budowa w woj. łódzkim. Zastanawiam się jeszcze nad sprowadzeniem Ytonga na własną rękę z Austrii, w cenie "naszej" 36 cm wychodzi "ich" 40 cm z transportem. Pozdrawiam - Daniel Możesz daćmi namiary na tą ekipę. Szukam właśnie ekipy do postawienia domu a jesteś z mojego rejonu Pozdrawiam MArek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts