Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Cena za stan surowy

dokr11

Recommended Posts

Ja planuje zamknąć się w 150 000 tyś za domek. Mam niepodpiwniczony dom z garażem. Powierzchnia parteru 120 metrów ( w tym garaż ) plus poddasze nieuzytkowe 57 m2. Całoś inwestycji chcę zamknąć w 350 000 brutto. realne?

Jak najbardziej. Jeszcze Ci na meble, sprzęt, używany samochód i urządzenie ogrodu zostanie. Trzeba tylko uwazać na oszustów i nie ulegać emocjom.

Pozdrawiam i życzę powodzenia w budowie.

To zależy jaki standard budowy i wykończenia domu.

Jesli dachówka ceramiczna, więźba pełne deskowanie,ocieplenie 15-20cm,

parkiety, ogrzewanie podłogowe, kominy systemowe, zabudowa kuchni Forte, piec gazowy kondensacyjny ,brama garazowa z pilotem itp. wyższy standard to na pewno braknie.

Jesli dachówka cementowa, więźba bez pełnego deskowania,panele podłogowe, tynki bez gładzi ,piec na ekogroszek to wtedy z biedą wystarczy.

Niestety ceny materiałów a szczególnie robocizny są koszmarne a do tego nie ma pewności czy wykonawca drogi czy tani wykona robote prawidłowo.

• 5 months później...
Dom 123 m2 z użytkowym poddaszem + garaż, budowa z Ytonga, certyfikowana firma 37 tys. netto bez dachu, dach 17 tys. netto (węźba + pokrycie).

Po długich poszukiwaniach, 24,5 tys. brutto od fundamentów do stropów - polecany murarz z ekipą, więżba 3 tys., dach na gotowo z rynnami, oknami 8,5 brutto.

Budowa w woj. łódzkim.

Zastanawiam się jeszcze nad sprowadzeniem Ytonga na własną rękę z Austrii, w cenie "naszej" 36 cm wychodzi "ich" 40 cm z transportem.

Pozdrawiam - Daniel

Możesz daćmi namiary na tą ekipę. Szukam właśnie ekipy do postawienia domu a jesteś z mojego rejonu

Pozdrawiam

MArek