Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Ile macie dzieci i w jakim wieku?

Bezdomna

Recommended Posts

Mamy dwoje dzieci 5-cio latkę Natalię i 2,4 latka Filipka. Muszę powiedzieć, że czasem jest ostro... 1,5 roku temu kupowaliśmy mieszkanie w stanie surowym i wybór czegokolwiek do niego graniczył z cudem. Mieszkanie już sprzedaliśmy nie mogliśmy się przyzwyczaić do bloku (choć nowoczesnego,) bo oboje wychowaliśmy się w domkach jednorodzinnych. Teraz mieszkamy z powrotem u moich teściów w domu a od wiosny zaczynamy przygodę z budową. Mój teść mówił nie kupujcie mieszkania ale my chcieliśmy już być na swoim... teraz natomiast mówi "A nie mówiłem" Niech się tak nie cieszy będzie nam budował...;) Mam tyle wspomnień, że chyba założę dziennik budowy tylko czy ktoś to będzie chciał czytać.....

• Odpowiedzi 127
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Mamy dziewczynkę i chłopca, w wieku 12 i 10 lat.

Nasze dzieci nie mogą się doczekać przeprowadzki, bo mają teraz wspólny pokój. Można powiedzieć, że trwa między nimi nieustanna wojna domowa z krótkimi przerwami i zawieszeniem broni :)

Przyszłe własne pokoje już wybrane i wstępnie umeblowane.

Dodam, że nasz nowy dom ma na razie tylko fundamenty :wink:

Gość ZW

Dzieciaki szt 2 asystowały przy większości spotkań z fachowcami tudzież przy nadzorowanych pracach - nawet przy wylewaniu fundametów i stropu. Prace budowlane robiły na nich takie wrażenie że (o dziwo) zachowywały się grzecznie.

pozdrawiam

no ja nie posiadam zadnych :) o ktorych bym wiedział :)

ja 30 lat zona 32...chcemy sie wybudowac a potem kto wie - nie zastrzelcie mnie od razu ale jakos mi sie nie spieszy...mamy tylko 2 komputery w domu..po co sobie robic samemu konkurencje :)

same wydatki...smycz i odpowiedzialność do konca zycia itd itd zreszta w naszych realniach i z moim charakterem to moze lepiej dla tych przyszłych dzieci ze ich niema :p

ja 30 lat zona 32...chcemy sie wybudowac a potem kto wie - nie zastrzelcie mnie od razu ale jakos mi sie nie spieszy...mamy tylko 2 komputery w domu..po co sobie robic samemu konkurencje :)

same wydatki...smycz i odpowiedzialność do konca zycia itd itd zreszta w naszych realniach i z moim charakterem to moze lepiej dla tych przyszłych dzieci ze ich niema :p

Nie chcem nikogo obrazic,alie SZELEST,piszesz jak typowy niemiec,oni tez wola pieska od detska......piszesz ze same wydatki?!a czy jezdzisz rowerem, czy samochodem?Rowerem przyciez taniej........

Mam dwojke malych dzieci( ( 8 i 1), powiem ze to najwiekszyj skarb ktory posiadam

Nie chcem nikogo obrazic,alie SZELEST,piszesz jak typowy niemiec,oni tez wola pieska od detska......piszesz ze same wydatki?!a czy jezdzisz rowerem, czy samochodem?Rowerem przyciez taniej........

Mam dwojke malych dzieci( ( 8 i 1), powiem ze to najwiekszyj skarb ktory posiadam

to kwestia wygody a nie skąpstwa - nie mam dzieci to mnie stac na autko za 300 tys a tak to bym jakims fordziakiem za 100 naginał :)

A na powaznie to kwestia priorytetów a nie samego podejscia do pieniedzy i tego co pisałem ODPOWIEDZIALNOŚĆI - ja czasami za siebie nie moge odpowiadac a co dopiero za dzieci - dziecko to nie zabawka jak sie ludziom wydaje - 100 % pracy organicznej jak w pozytiwizmie - jak wychowasz taki pozniej człowiek wyrośnie - czy jestem gotowy na taką odpowiedzialnośći ? napewno nie...

• 3 weeks później...
Nasz Misiek ma 1 rok i 9 miesięcy. Przyznam szczerze, że załatwianie z nim czegokolwiek na budowie/w sklepie/u projektantki graniczy z cudem. Macie rację, czasem wyjazd na budowę jest przyjemnym relaksem po całym dniu biegania za młodym... Dziś trenowaliśmy malowanie, dzięki Bogu, ze w kuchni, bo pokoju mogłabym nie domyć...

Nasza Gocha mniej wiecej w tym samym wieku...

Na wieksze wyjscia :wink: mam dla niej takie szelki do przypinania do wozka i 5 metrowa wyciagana smycz z blokada. Sprawdza sie znakomicie.

Inaczej w markecie budowlanym mamy z mezem gonitwe miedzy polkami od jednej drabiny do drugiej i sciaganie jej z wysokosci powyzej naszych glow.

• 2 weeks później...