Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Odbiór kominiarski - koszt

izi7

Recommended Posts

• 4 weeks później...
  • 2 weeks później...
  • 4 weeks później...
  • 2 years później...
  • 1 year później...
  • 1 month później...
  • 2 weeks później...

Chojnice 40tyś mieszkańców.

Zadzwoniłem z pytaniem o wycenę do kominiarza o nazwisku R. : "350zł biorę za domek, normalnie wg stawek powinienem brać 1200zł, ale biorę 350zł bo lubię jak klient jest zadowolony...." - 1200 takie są stawki ? gdzie ? - kłamie ?

Drugi nie chciał podać ceny ile bierze bo musi najpierw zobaczyć komin..... :-)

Jak sytuacja wygląda u Was w terenie ?

Ja płaciłem rok temu 130 zł za dokument do odbioru budynku - kominiarz wchodził na dach, sprawdzał kominy i wentylację. Tyle samo płaciłem u teo kominiarza przed urochomieniem pieca gazowego - wtedy potrzebne było jakieś zaświdczenie do gazowni (i rok temu jak odbierałem budynek było już nie ważne). Kominiarz i dom znajdują się w Pruszkowie pod W-wą :-)

• 3 weeks później...
Ja płaciłem rok temu 130 zł za dokument do odbioru budynku - kominiarz wchodził na dach, sprawdzał kominy i wentylację. Tyle samo płaciłem u teo kominiarza przed urochomieniem pieca gazowego - wtedy potrzebne było jakieś zaświdczenie do gazowni (i rok temu jak odbierałem budynek było już nie ważne). Kominiarz i dom znajdują się w Pruszkowie pod W-wą :-)

Fani Ci kominiarze, nawet wchodzą na dach. U mnie zapłaciłem w końcu 360 zł (za CO 200 zł i za protokół kominiarski 160 zł) i za tą cenę sprawdzili wzrokowo, że jest fizycznie piec, kratka od wentylacji i komin wystający z dachu.

Te odbiory to jakaś fikcja, trzeba opłacić grupę złodziejów za nicnierobienie+podpis bez faktycznych konsekwencji. :wiggle:

• 2 weeks później...
Chojnice 40tyś mieszkańców.

Zadzwoniłem z pytaniem o wycenę do kominiarza o nazwisku R. : "350zł biorę za domek, normalnie wg stawek powinienem brać 1200zł, ale biorę 350zł bo lubię jak klient jest zadowolony...." - 1200 takie są stawki ? gdzie ? - kłamie ?

Drugi nie chciał podać ceny ile bierze bo musi najpierw zobaczyć komin..... :-)

Jak sytuacja wygląda u Was w terenie ?

Miejsce nad jeziorem - 6 km od Ciebie.

Odbior kominiarski dla gazowni: 200 PLN - lipiec 2011

Pozdrowienia