Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika "Przytulny i my i flippy i flop

emwu

Recommended Posts

• 2 weeks później...
  • Odpowiedzi 155
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

emwu

napisz nam Kochana jak się czujesz? Mam nadzieję, że dbasz teraz szczególnie o siebie, a budowę przekierowałaś na ukochanego :lol: . Teraz możesz (tak jak zresztą widać w dzienniczku) robić zdjęcia, no i może czasami jakiś opis pod zdjęciem z przebiegu prac 8) .

Czy dobrze widziałam na jednym ze zdjęć pompę ciepła? Już działa?

Pozdrawiam gorąco, Renata

• 2 months później...

Witam,

dziś zaczęłam dokładnie przeglądać forum i powiem Ci emwu, że zainspirowałaś mnie bardzo :) po pierwsze dlatego, ze ja też kocham dogi i marzę choć o jednym, ale weimary są również bezkonkurencyjne i jak tylko uporam się z budową, rodzina powiększy się o tego pięknookiego psa (mam nadzieję, że Koty nie obrażą się śmiertelnie).

Ale wracając do rzeczy - budujesz dom z gotowych elementów. Chciałam wiedzieć coś więcej na ten temat z pierwszej ręki. Jakie są twoje spostrzeżenia? Gdybyś mogła wybierać, zdecydowałabyś się na taką technologię po raz drugi?

Twój dom wygląda świetnie i zazdroszczę, że taki kawał budowy masz już za sobą :)

pozdrawiam!

• 2 weeks później...

Jejku a juz myslalam, ze o mnie nikt tu nie pamieta.

Wykanczanie domku i rosnacy brzuszek wciagnely mnie do reszty. Jakos nie bylo czasu na wpisy i czytanie komentarzy do dziennika.

Zaraz tez przegladne Wasze dzienniczki co by byc w temacie :).

Postaram sie tez wkleic kilka zdjec z naszego domku.

Kotecek - kochana. Pisalas do mnie 4 sierpnia. Dzis mamy 11. Moze juz nie jestes dwupakiem ? :).

U mnie ciaza jak narazie przebiega rewelacyjnie . Tfu tfu tfu..

Miala byc corunia a bedzie kolejny synek. Ale bede miala chlopow w domu. Jak wszyscy wyrosna powyzej 186cm to ja kurka (161cm) bede jak taka kruszynka miedzy nimi . :). No i jak to wykarmic :). Chyba juz te dogi niemieckie bylyby latiejsze w utrzymaniu . hi hi.

U Ciebie tez nie widze ,zadnych nowych zdjec. Domek wyrosl ladnie. Widac juz oczami wyobrazni jak ladnie bedzie docelowo. Nawet teren wokol domku masz ladnie przygotowany. U nas domek juz wykonczony za to dzialka wyglada jakby kret gigantprzez nia przelecal.

Trzymam kciuki za Liwie i Ciebie.

Daj znac jak przebiegl porod no i gdzie rodzilas. Moze byc na priv.

ja mam termin na 11.12

Witaj Emwu :)

Tak, już urodziłam :) A stało sie to 9 sierpnia :) Liwunia jest przesłodka!!! Wszystko opiszę i wkleję fotkę w dzienniku (no, moze bez większych szczegółów :wink: ), ale na razie szkoda mi czasu na neta, wolę się poprzyglądać małej. Najchętniej cały czas miałabym ja przy sobie, ale trzeba dać się dziecku wyspać ;)

W końcu musieli mi wywoływac, bo Liwia spóźniała się już 10 dni ale powiem Ci, że poszło piorunem, bo w ciagu niecałych 6 godzin była na swiecie :lol: Rodziłam w Portlaoise. 3 miesiące przed narodzniem Liwki przeprowadziliśmy się do wynajętego mieszkanka w Newbridge. Szpital jest super i jestem nieziemsko zadowolona z opieki i przebiegu porodu :) Jak masz jakies pytania to pisz, na priva albo podam ci maila. Ostatnio zaczęłam przenosić wirtualne znajomości w swiat realu :wink:

Gratuluję kolejnego synka, ale powiem Ci, że nie miałam pojęcia, że masz już jedno dziecko!!! Cieszę się, ze czujesz sie dobrze :) Oby tak dalej :)

• 1 month później...
  • 3 weeks później...

Jejku jak mi wstyd.

Wszyscy tu zagladaja tylko nie ja :/

No wiec - tak zadko tu bywam bo jestem przejeta swoim brzuszkiem i wiekszosc czasu spedzam na forum Babyboom :)

Domek owszem buduje sie. Wykonczenia mnie wykanczaja :). Niestety nie moge zrzucic nic na mojego M bo on po naszemu polskiemu to tylko "dwa piwa prosze" umie powiedziec :). Niby sie uczy ale do zalatwiania spraw budowlanych jeszcze sie nie nadaje.

Alien - podam ci numer koloru elewacyjnego jak tylko znajde

NIESTEY NIE ZNALAZLAM NUMERU KOLORU.

W kazdym badz razie to tynk akrylowy FAST 1.5

Kolor byl najblizszy do bialego z linii takich szarawych na palecie kolorow.

Bede w Szczeconie 27.10 to moge sprawdzic na puszce bo jeszcze cos mi zostalo. O ile nadal chcesz.

Azalka a co tam u was - ruszylo cos? Zaraz lece na Twoj dzienniczek i poczytam

bellinda sorki ,ze nie odpisalam wczesniej. Jak masz jakies pytania to pisz na priv lub wyslij maila. Szybciej Ci wtedy odpowiem :)

Chyba czas uzupelnic dzienniczek:)

Jejku jak mi wstyd.

Wszyscy tu zagladaja tylko nie ja :/

No wiec - tak zadko tu bywam bo jestem przejeta swoim brzuszkiem i wiekszosc czasu spedzam na forum Babyboom :)

Domek owszem buduje sie. Wykonczenia mnie wykanczaja :). Niestety nie moge zrzucic nic na mojego M bo on po naszemu polskiemu to tylko "dwa piwa prosze" umie powiedziec :). Niby sie uczy ale do zalatwiania spraw budowlanych jeszcze sie nie nadaje.

Alien - podam ci numer koloru elewacyjnego jak tylko znajde

NIESTEY NIE ZNALAZLAM NUMERU KOLORU.

W kazdym badz razie to tynk akrylowy FAST 1.5

Kolor byl najblizszy do bialego z linii takich szarawych na palecie kolorow.

Bede w Szczeconie 27.10 to moge sprawdzic na puszce bo jeszcze cos mi zostalo. O ile nadal chcesz.

Azalka a co tam u was - ruszylo cos? Zaraz lece na Twoj dzienniczek i poczytam

bellinda sorki ,ze nie odpisalam wczesniej. Jak masz jakies pytania to pisz na priv lub wyslij maila. Szybciej Ci wtedy odpowiem :)

Chyba czas uzupelnic dzienniczek:)

Super jak będziesz w Szczecinie daj znać. Podaj mi proszę gdzie kupowałaś ten tynk.

Codziennie przejeżdżam wracając z budowy obok twojego domku i bardzo mi się podoba twój okrągły podjazd super

Hej, jak sie cieszę, ze wróciłaś!!! U mnie też cisza, ale czasem coś naklepę, na razie po prostu się prawie nic nie dzieje. A wiec termin masz na grudzień! Miałam pytać ;)

I juz w lutym przyjeżdzacie z maluszkiem do Polski? Fajniuśno :) My się wybieramy w listopadzie (chyba...), mała będzie miała juz wtedy 3 miesiące.

Jestem po wrażeniem i bebechy mi skręca z zazdrości, ze juz macie domek wykończony i ze sobie przyjedziecie i będziecie tam spać, że macie podłogi i kible i w ogóle - juz Was nie lubię! ;)

Żartuję.

Pozdrawaim gorąco!!!

PS: Jakiego masz nicka na babyboom? Ja - kotecek, to mnie ławo znaleźć ;)

Dziekuje bardzo :). Ja go jeszcze nie widzialam. Tylko na zdjeciach. Tynk kupilismy w Wodkanie w Dobrej Szczecinskiej.

Chcialam dzisiaj popodgladac Twoja budowe ale nic sie nie otwiera :(. Prowadzisz dziennik czy skasowales?

Otwiera się normalnie link o nazwie Budowa http://picasaweb.google.pl/aLienzibi/Budowa#

Dziennika nie prowadzę tylko galerie.