Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika "Przytulny i my i flippy i flop

emwu

Recommended Posts

• Odpowiedzi 155
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Oj koteck to nie tak hop siup! Dobrze wiesz jak to jest z poslizgami . I nawet jak mi ten grunt utwardza i ten szybki szkielet postawia to pozostaje :

Cholerny rurociag

pompa ciepla

instalacja do zbierania deszczowki

podniesienie poziomu calej dzialki

dach

ocieplanie

wykanczanie

budowa budynku gospodarczego

buuuuu...... nawet nie mysle

strach sie bac

narazie niech wzmacniaja ten grunt pod budynkiem. Step by step to jednak najlepsza metoda. Juz sie nie rozpedzam z marzeniami i planami :)

Od wczoraj siedze na telefonie i obdzwaniam wykonawcow. Musimy zaczac 1 czerwca- jak nie to chyba sie wsciekne.

Trzymam kciuki żeby jak najszybciej udało Ci się znaleźć fachowców.

Nie było mnie ostatnio sporo czasu, ale niestety nie mogę pogodzić pracy zawodowej z pracami na naszej budowie. Cały czas coś załatwiam, przywożę, wywożę, ustalam, podejmuję decyzje .... - nie narzekam oczywiście, bo wszystkie te prace sprawiają mi ogromną radość. Cały czas uważam, że nie ma piękniejszej rzeczy jak budowa własnego gniazdka :lol: . Chodzi tylko o to, że jak już jestem w domu, to myślę tylko o kąpieli i łóżeczku 8) .

Na razie wszystko fotografuję, a jak będę miała chwilę wytchnienia (może po przeprowadzce :roll: ) to wtedy będę uzupełniać dzienniczek.

Pozdrawiam gorąco i trzymam za Was kciuki.

• 2 weeks później...
  • 2 weeks później...

Po DLUUUGIEJ nieobecnosci witam i o zdrowie pytam !!!!

Widze, ze sprawy powoli nabieraja tempa (pewnie zbyt powoli jak dla Was, co?) ale zycze Wam jak najszybciej tej lezki w oku, co sie kreci jak powstaja fundamenty i tego zawrotu w glowie jak sie patrzy na wlasny MUR :lol:

U mnie w dzienniku na razie Silent Hill. Niedlugo wytlumacze dlaczego, ale jestem, mysle o wszystkich budowlanych Przyjaciolach z forum Muratora i nie moge sie doczekac powrotu. Dzis tylko na chwileczke

:cry:

Buziaczki i powodzenia!!!! :lol:

Witam

Właśnie wybieram się na przejażdżkę rowerową do Dołuj (zobaczę czy na mojej działce wszystko stoi :) )to zahaczę Wąwelnice może uda mi się obejrzeć twoją działkę. Wdrukowałem sobie zdjęcie aby łatwiej było mi ją namierzyć. Zdam Ci relację czy nadal stoi zbiornik z wodą :) A tak na marginesie skąd mieliście wodę aby go napełnić?

Na tej mojej dzialce to nic nie widac poza wjazdem w droge , slupkami , deseczkami i zbiornikiem :) (o ile jeszcze tam jest). Moja dzialka to ta miedzy dwoma nowymi budynkami na drodze miedzy wawelnica a redlica jak juz pisalam wczesniej .

Jesli chodzi o wode to dowiozly mi wodociagi beczkowozem. Wysyla sie do nich fax na formularzu sciagnietym z ich strony internetowej wraz z mapka i juz. Koszty to: 30zl za godzine pracy + 2.7 zl za kazdy kilometr + 3zl za m3 wody. Mi wyszlo okolo 190 zl. Jedyny problem to to ze umowilismy sie na 12 ale w tym czasie bylo w szczecinie mnostwo awarii i dojechali dopiero na 18 :).

• 2 weeks później...

jejku kotecek, nawet mnie nie pytaj co zrobimy jak dom juz stanie bo wszyscy nas pytaja :). A my nie mamy zielonego pojecia. Jesli o mnie chodzi to nie byloby problemu ale michael jest irlandczykiem. Co niby mialby robic w polsce??? Mamy jakies tam plany ale chyba nie na najlblizszy rok. Raczej plany "na starosc". Zakladam , ze starosc nadejdzie za jakies 5-8 lat a do tego czasu dlugie urlop w polsce. I tak jestesmy tam prawie co miesiac.

A tobie gratuluje. Jestesmy oboje naprawde pod wrazeniem tempa prac. Dom rosnie jak na drozdzach i zapewne jest to niesamowite uczucie:)