Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do dziennika "Przytulny i my i flippy i flop

emwu

Recommended Posts

http://images43.fotosik.pl/41/146b5b702e5e0fee.jpg

W tym dniu radosnym oczekiwanym,

gdy gasną spory, goją się rany,

Życzę ci zdrowia, zycze miłości,

niech mały Jezus w sercu zagości.

Szczerości duszy, zapachu ciasta,

przyjaźni,która jak miłośc wzrasta.

Kochanej twarzy co rano budzi

i wokół pełno życzliwych ludzi.

Wam oraz Waszemu Domkowi: Wesolych Swiat!!!

• Odpowiedzi 155
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Świąt białych, pachnących choinką, skrzypiących śniegiem pod butami, spędzonych w ciepłej, rodzinnej atmosferze, pełnych niespodziewanych prezentów. Świąt dających radość i odpoczynek, oraz nadzieję na Nowy Rok, żeby był jeszcze lepszy niż ten, co właśnie mija. Życzy Ola

http://www.biznes.isofcik.eu/uploads/2007/12/kartka.gif

• 3 weeks później...
  • 2 weeks później...

Witaj :lol:

Obejrzałam zdjęcia , wszystko fajnie wygląda :lol: ....tylko, że Twój PRZYTULNY w niczym nie przypomina mojego :roll: :wink: :) to zupełnie inny domek :roll:

chyba w projekcie nastąpiły wieeeelkie zmiany :o

:D :D :D :D :D

czekam na dalszy ciąg przygód z wykończeniówką :lol: :lol: :lol:

a, zapomniałam się zapytać - co z cokołem z przodu :roll: dołożenie styropianu pomogło? nic na ten temat nie pisałaś :roll:

masz takie samo podejście do spraw jak mój mąż :wink: on też kiedyś coś takiego powiedział :

ja takiego widoku nie przezyje. Przez reszte mojego zycia patrzec na spieprzony..........

Oj tam zaraz "zupelnie inny" . Wcale nie taki inny :).

Wyobraz sobie , ze ten ganeczek , ktory macie z przodu domku zostal rozciagniety na boki potem troszke w gore i jeszcze do przodu. Tak jakby mu nochal wyrosl :). A z tylu tylko dwie lukarny jako , ze mamy zagospodarowane poddasze.

Co do przedniej elewacji to jeszcze nic nie jest zrobione. To szkaradztwo zobaczylam 16 grudnia a 20go ekiopa pojechala na swieta do domow. Wrocili dopiero w tym tygodniu a mrozy wstrzymuja nam prace. Mam nadzieje , ze niedlugo rusza.

Piekny domek Wam rosnie :)

Uwielbiam kamien, strasznie mi sie podoba elewacja, ktora sobie wymysliliscie. Troche pomieszkalam na Wyspie, w jednym z najpiekniejszych (moim zdaniem) rejonow, czyli na granicy ze Szkocja, gdzie kamien to glowny budulec (lub przynajmniej oblozenie) domku.

Mam dwa miliony zdjec tamtejszych domkow jako inspiracje :)

Czy zechcialabys podpowiedziec, z jakiej firmy jest Twoj? Gdzie w necie mozna go znalezc?

Witam Azalka

Milo , ze zagladnelas do naszego dziennika.

Nasz kamien to nie prawdziwy kamien tylko plytka elewacyjna betonowa. Bardzo chcialbym zeby kamien byl prawdziwy ale jego cena i ciezar przerastaly nasze mozliwosci.

Dlugo szukalam czegos co nie wygladaloby jak zwykla plytka a wygladem bylo jak najbardziej zblizone do kamienia. Cos co mi sie spodobalo znalazlam tu w Irlandii. Mialam mozliwosc dotknac i zobaczyc kilka domow nim wykonczonych. Firma produkujaca "kamien" ma filie w Irlandii a siedzibe w Legionowie. Wlasnie spod Warszawki ciagnelam te klocki :). Poprostu nie chcialam kupowac kota w worku. A w przypadku tego produktu wiedzialam jaki bedzie efekt.

Link wyslalam Ci na priv.

Pozdrawiam

witam ,widze czytajac twój dziennik że też mieszkacie obecnie w Irlandii :lol:, a jaki domek piękny!!! ten kamień robi wrażenie tez bardzo mi sie taki kamien podoba na domku,z reszta przejeżdżając tu w Irlandii to widac na tych domkach duzo tego kamienia :lol: :lol: i powiem ma to swój urok

ja też wam bede kibicować i trzymam kciuki żebyście szybko wykonczyli wasz domek :lol: :lol: pozdrawiam

• 1 month później...

Eee tam od razu architekt :lol:

Jasne, że pracuj nad ogrodem! Szukaj pomysłów na stronach, zapisuj, rysuj, wyrównaj podwórko, zasiej trawe, rozplanuj połozenie drzew (najwolniej rosna) i juz je posadz. Ach, ale Ci zazdroszcze, ze juz to mozesz zrobic! My z tujami chyba bedziemy czekac jeszcze rok :( Ale nie wiem czy wytrzymam :wink:

Zycze Wam powodzenia przy "pracy nad tematem" i wcale nie chodzi mi o ogrod ;)

• 2 weeks później...
  • 3 weeks później...

Witam Jessi.

Alez Ty bystra jestes:) . Ledwo weszlam i juz mnie wylapalas :).

Tak, dawno mnie nie bylo ale dzieje sie tak dlatego ,ze w Polsce jestem co miesiac. Przyjzdzam , wklejam zdjecia , wpisuje nowinki i znow znikam na kolejny miesiac dopuki nie narobie nowych zdjec. :)

Faktem jest , ze urzadzanie to przyjemna sprawa ale ile to dylematow !!!

Niektorzy przygotowuja sie wczesniej i juz na etapie fundamentow wiedza jaki bedzie koncoeekt. My caly czas improwizujemy. a moze tak? a moze siak? A ak sie nie da tak jak chcemy to prosze to zrobic jak sie da ! :)

Co z tego wyjdzie zobaczymy .

Kuchnie zamowilismy ale jeszcze nie uruchomilismy realizacji poniewaz jest to kuchnia stosunkowo drogo i nie chcialabym blokowac pieniazkow. Sama nie wiem czy najpierw klasc podlogi (tez spory wydatek) czy jednak kafle i kuchnie.

Chyba jednak bedzie kuchnia jeszcze przed podlogami ale to wyjdzie w praniu. Zalezy , kto bedzie bardiej naciskal - firma od podlog czy firm od kuchni :)