pierwek 28.02.2008 11:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2008 Z tego co pamiętam to we Wrocławiu powstała kobieca ekipa remontowa. Same kobitki. Terminy mają na ten rok już pozajmowane. Możecie się dołączyć. ale one chyba dość drogie bo pracują w "toplesie" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pierwek 28.02.2008 11:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2008 U mnie 33 zł cena cementowo wapiennych tradycyjnych z materiałem i filcowaniem w celu wyrównania ich powierzchni. Budowa pod Warszawą. powiedz czy fachowcy dawali narożniki przy Twoich tynkach - a jeżeli tak to jakie były? Aluminiowe czy stalowe/ocynkowane? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dominikams 28.02.2008 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2008 To ja się jeszcze dołączę - rok temu robiliśmy tynki cw, zacierane piaskiem kwarcowym. Cena była b. atrakcyjna (bo umawiana z pół roku wcześniej, jak nie lepiej) - 15 zł/m2. No i w ogóle te tynki bardzo mi się podobały (taka euforia wykończeniowa chyba), ale jednak widać, że nie są idealne - są wgłębienia, które niestety uwidaczniają się przy sztucznym świetle. Zła jestem, że nie robiłam gipsowych, tym bardziej, że mój pan od wykończeniówki by mi je zrobił. A w kuchni zrobił mi się jakiś dołek w ścianie (wbytek, nie wiem jak to się stało, ale jest). I weź teraz to napraw tak, żeby nie było widać różnicy.... A ceny - teraz kosmiczne, terminy zajęte na pół roku z wyprzedzeniem, więc jak słyszę, że ktoś płacił po 10 zł, to szczęka mi opada.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 28.02.2008 12:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2008 ja płaciłam 10zł w listopadzie ubiegłego roku (ręcznie nakładane) ... tyle , że ceny były umawiane latem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agapiotr 28.02.2008 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2008 ale mnie pocieszyliście....10zł? 15zł? u sąsiada tynkarze biorą 23zł za robocizne cem-wap ręcznie.... może powiedzieć że były piękne czasy Aga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Xena z Xsary 28.02.2008 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2008 Z tego co pamiętam to we Wrocławiu powstała kobieca ekipa remontowa. Same kobitki. Terminy mają na ten rok już pozajmowane. Możecie się dołączyć. ale one chyba dość drogie bo pracują w "toplesie" marzenia.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M ichał SZYMAŃSKI 28.02.2008 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2008 Nie wiem co sie dzieje z cenami za tynki maszynowe gipsowe. Własnie dzisiaj ekipa zakończyła mi kłaść tynki w domu i garażu. Cena - 21,50 (robocizna i materiał KNAUF MP75). Jak czytam o cenach zbliżających sie do 30 zł jestem zszokowany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 28.02.2008 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2008 Myślę, że nie tylko z tynkami gipsowymi. Ja właśnie szukam do tynków tradycyjnych i ceny są od 25 do 40 za robociznę z materiałem. Fajnie co Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agapiotr 28.02.2008 21:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2008 Michał Szymański, a w jakim rejonie budujesz?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M ichał SZYMAŃSKI 29.02.2008 12:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lutego 2008 Budujemy w Żaganiu (woj. Lubuskie), ale ekipa z Nowej Soli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agapiotr 29.02.2008 14:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lutego 2008 Ach, widzisz Michał..ceny szaleją ale chyba tylko koło Warszawy Czy nikt mi nie powie ile wyjdzie za metr materiału, chodzi o gips? tak mniej więcej 6,7cz może 8zł? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin1975 29.02.2008 14:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lutego 2008 Witam wszystkich. Czy ktoś może mi powiedzieć, czy duża jest różnica w cenie między tynkiem tradycyjnym a gipsowym (maszynowym)? Wszystko co znalazłem na forum dotyczy odległych lat 2002-2005. Jak wygląda sytuacja na dzień dzisiejszy? O zaletach i wadach już się naczytałem i jestem bardziej za tynkiem gipsowym. okolice Wrocławia cena to 25zł z materiałem za tynki Knauffa, niestety po tych tynkach należy położyć gładź, a to podraża nawet 1 16 zł z malowaniem bez materiału! Sam nie wiem co zrobić, może ktoś ma rozsądny pomysł co położyć na ścianie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin1975 29.02.2008 14:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lutego 2008 Witam wszystkich. Czy ktoś może mi powiedzieć, czy duża jest różnica w cenie między tynkiem tradycyjnym a gipsowym (maszynowym)? Wszystko co znalazłem na forum dotyczy odległych lat 2002-2005. Jak wygląda sytuacja na dzień dzisiejszy? O zaletach i wadach już się naczytałem i jestem bardziej za tynkiem gipsowym. okolice Wrocławia cena to 25zł z materiałem za tynki Knauffa, niestety po tych tynkach należy położyć gładź, a to podraża nawet 1 16 zł z malowaniem bez materiału! Sam nie wiem co zrobić, może ktoś ma rozsądny pomysł co położyć na ścianie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pierwek 29.02.2008 15:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lutego 2008 widziałem ostatnio jak położyli tynk gipsowy maszynowy u Sebastiana z Wrocka nie wiem co to był za materiał ale koszt to 24zł/m2 i wyglądało że jak się przejedzie trochę papierkiem ściernym i pomaluje to będzie ok. Na pewno nie trzeba będzie nakładać gładzi. Z tym, że mnie się "efekt lustra" (po gładziach) nie bardzo podoba... tzn do tego trzeba mieć odpowiednio dobrane nowoczesne meble + szkoło + aluminium...ale to taki mój gust... imho tynk powinien mieć jakąś fakturę a nie sama gładź... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
thinking 29.02.2008 16:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lutego 2008 O rany, ludziska to już nawet nie kosmos!!! W związku z Waszymi wypowiedziami to ja się dziś malutka robię, szykuję kolacje przy świecach i inne takie tam, żeby męża przeprosić....Wczoraj się z nim pokłóciłam o to, że sam chce tynki kłaść (umie to robić) zamiast zamówić ekipę ale przy tych cenach to .... On ma rację! Zamierza zaoszczędzić jakąś dychę na robociźnie a ja narzekam. Wstyd mi. Sorry, że tak poza wątkiem ale, żal mi wszyskich, którzy płacą TAKIE pieniądze za coś tak prostego. Pozdrawiam Mąż będzie kładł tynki cementowo-wapienne. Ich "porowatość" większa lub mniejsza zależy podobno od ziarnistości (grubości) piasku i od dokładności zatarcia. Mamy dwóch małych chłopców, którzy tynki gipsowe to by mi w mig zdemolowali . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
I.W. 29.02.2008 17:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lutego 2008 Ach, widzisz Michał..ceny szaleją ale chyba tylko koło Warszawy Czy nikt mi nie powie ile wyjdzie za metr materiału, chodzi o gips? tak mniej więcej 6,7cz może 8zł? To zależy od grubości przecież. Ja mam BK na klej czyli równo i daję minimalną dopuszczalną grubość tynku - wzależności od producenta 6-8 mm. Koszt to 4,3- 5 zł. Jak patrzę na cenu za robociznę to chyba ten wątek żonie pokażę bo niechętnie się zapatrywała na robienie samemu. I nawet to wychodzi . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 29.02.2008 18:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lutego 2008 thinking - sam bardzo chętnie bym się nauczył kłaść tynki c-w, bo podejrzewam, że to nie aż taka duża filozofia. Ale mając do dyspozycji wieczory, to nie wprowadziłbym się w tym dziesięcioleciu. Wyjściem jest albo: - zarabiać i dawać zarobić innym, żeby zrobili za ciebie - zrobić to samemu ale z czego wtedy żyć - chyba że z tych zaoszczędzonych pieniędzy Już wystarczy, że sam wykańczam poddasze. Tutaj ceny od metra są jeszcze wyższe a robota nie trudniejsza. Ogólnie sajgon. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Biceps 03.03.2008 18:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2008 A w ogóle panowie mają ceny dość wysokie z tego co zauważyłem tutaj w wątku: jeden i drugi (gips i cw) krzyczą 28 zł / m2 z materiałem - domek stoi 15 km od Wrocławia. No, ale są polecani i mają opinie dobrych tynkarzy... Kurde, nie wiedziałem co robię, mówiąc, że 28 zł za metr w moim przypadku (przypomnę - remontowany stary, poniemiecki domek na wsi) to dużo. Dzisiaj był pan tynkarz, popatrzył, postukał i rzekł: tylko tynk cementowo-wapienny, a że ściany niektóre równe, ale niektóre z "brzuchami" i krzywe i robione z 38 rodzajów cegieł to... wezmę 35 zł/m2... I co wy na to? Ja jestem podłamany. Cena total! Dopowiem jeszcze dla jasności - pan robi tynki maszynowo. W sobotę domek ma nawiedzić jeszcze jeden polecany magik i wtedy się ostatecznie przekonam, czy faktycznie tak u mnie krzywo, że takie ceny wchodzą w grę. Na plus pana, który był dzisiaj i podał cenę 35 zł/m2 może przemawiać dobra opinia o nim, krążąca tu i ówdzie... Sam już nie wiem co robić... Ludzie, co za czasy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zetka79 03.03.2008 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2008 mnie za cem-wap tynkarz podał cenę 14 zł /m2 robocizna. Jak na moją okolicę jest to cena przesadzona (koleżanka ma umówionych za 10 zł za m2), a mnie zależy na czasie i mam dylemat, bo niektórzy tynkarze już mają zlecenia na cały sezon Za gipsowe mam wycenę na 22 i 25 zł /m2 z materiałem- cena podobno zależy od użytego materiału, tylko dokładnie nie wiem o jaki chodzi. Chyba się zdecyduję na gipsowe, tym bardziej że i tak kładłbym gładź więc wyjdzie taniej pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ardzento 03.03.2008 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2008 Mi robia teraz tynki ścian wewnetrznych 12zł/m3 ,sufity 15/m3 tylko cena na mazurach,dogadywalam się miesic temu.Majster narzeka że trochę tanio. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts