pierwek 20.03.2008 15:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2008 to świadczy tylko o Twojej kiepskiej organizacji i braku planowania przecież wiadomo, że na tej ścianie zawiśnie plazma a na tamtej szabla dziadka z powstania... ale ja jakoś też ciągle nie wiem co gdzie będzie wisieć ... jakąś koncepcję ogólą mam ale nie tak dokładną jak Stelka II. dla jej organizacji: chapeau bas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobvilla 21.03.2008 08:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2008 Na Śląsku:Tynk Gipsowy 24-27 zł/m2Tynk C-W 28-30 zł/m2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MOLLAN 21.03.2008 22:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2008 Przeczytałem wszystkie posty w tym wątku i u mnie stanie na gipsowym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czandra 23.03.2008 15:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2008 Przeczytałem wszystkie posty w tym wątku i u mnie stanie na gipsowym. Słusznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Damro 23.03.2008 23:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2008 Przeczytałem wszystkie posty w tym wątku i u mnie stanie na gipsowym. Szczeże,życzę Ci dużo zdrówka,ja wybrałam cw Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cinek23 24.03.2008 08:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2008 Damro Słusznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 24.03.2008 09:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2008 bobvilla a masz jakieś sensowne namiary? ja po przeczytaniu tego wątku zdecyduje się na cw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
I.W. 24.03.2008 14:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2008 Nie piszcie bzdur, bo mieszkam na poddaszu i mam wszystkie ściany w regipsach. Poddasz robiłem w płytach jak pewnie wiekszość bo innej alternatywy za bardzo nie ma , dół natomiast to tynk gipsowy. Płyty uważam jednak za rozwiązanie gorsze,sa jakieś takie miękkie choć niewątpliwie przyjemniejsze w montazu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IzaN. 24.03.2008 15:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2008 Ja mam połozone tynki gipsowe KNAUF MP 75. Własnie schną. Sa super. Rzeczywiście wystarczy później tylko zagruntowac przed malowaniem i malować. Wykonawca twierdzi że trzeba położyć grunt poźniej pomalować rozcieńczona farbą a później wystarczy tylko raz pomalowac. Na mój gust i mojej zony gipsowe sa suuper. Ja też mam takie tynki i taką samą o nich opinię jak kolega U mnie też trzeba tylko już zagruntować i malować - są gładziuteńkie jak lustro Nie zamieniłabym je na żadne inne - jeżeli były u mnie jakieś wątpliwości przed położeniem tych tynków, to z pewnością zostały rozwiane po !!! Pozdrawiam!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
YreQ 31.03.2008 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2008 Przeczytałem wszystkie posty w tym wątku i u mnie stanie na gipsowym. Szczeże,życzę Ci dużo zdrówka,ja wybrałam cw Pozdrawiam jakie narożniki kładli pod tynki - stalowe ocynkowane ? Z jakiej firmy ? - może w hurtowni będzie mi prościej wytłumaczyć... czytałam na forum, że aluminiowe pod tynki gipsowe a stal-ocynk pod CW - faceci w hurtowniach patrzą na mnie jak na kosmitkę i wszyscy jak jeden mąż DOBRE aluminiowe chcą mi sprzedać. Coś możecie poradzić ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 31.03.2008 09:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2008 A co sądzicie o nietynkowaniu w ogóle??? Jakbym dała tylko szpachle to co wtedy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
19501719500414 31.03.2008 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2008 ale tylko fragmenty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 31.03.2008 09:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2008 paciemu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
19501719500414 31.03.2008 09:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2008 bo zbyt duże powierzchnie ceglane przytłaczają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 31.03.2008 10:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2008 ale ja chce gładź a nie cegły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zonzi 16.04.2008 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2008 Efilo Sama gladz jest za cienka zeby wyrownac sciane nawet najdokladniej wykonana. Dlatego najpierw "szpachla" a pozniej warstwa końcowa. Jaki cement dajecie do tynków - popiolowy czy jedynkę ? Różnica w cenie ok 100 za tonę to nie majątek ale już w wylewkę to więcej tego będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MARTiiii 16.04.2008 15:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2008 U mnie wszsytko maszynowo, sciany BK byly gruntowane, gips Knaufa 75L oraz CW w lazienkach. Cena 25zl/mkw. 500mkw z sufitem robili 6dni. Ciekawostka - moi twierdzili ze przed malowaniem gips trzeba przetrzec papierem sciernym 180, a potem pomalowac najtansza rozcienczona biala farba. Dopiero po tym malowac. Na gruntowanie przed malowaniem szkoda kasy... hmmm tylko ten papier scienry ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 16.04.2008 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2008 U mnie wszsytko maszynowo, sciany BK byly gruntowane, gips Knaufa 75L oraz CW w lazienkach. Cena 25zl/mkw. 500mkw z sufitem robili 6dni. Ciekawostka - moi twierdzili ze przed malowaniem gips trzeba przetrzec papierem sciernym 180, a potem pomalowac najtansza rozcienczona biala farba. Dopiero po tym malowac. Na gruntowanie przed malowaniem szkoda kasy... hmmm tylko ten papier scienry ? my tez gruntowalismy tania rozcienczona biala farba tynk cw, gladz, tarcie 180 i ta farba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 17.04.2008 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2008 Efilo Sama gladz jest za cienka zeby wyrownac sciane nawet najdokladniej wykonana. Dlatego najpierw "szpachla" a pozniej warstwa końcowa. No przecież napisałam że chcę szpachlę (to gładź to był taki skrót myślowy - w odróżnieniu od gołych ścian z widoczną cegłą) zamiast tynku. Tylko cały czas się zastanawiam czy nie będę pionierem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MARTiiii 17.04.2008 10:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2008 Pitorulex tarles samym papierem recznie czy maszynowo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts