smadalena 29.06.2010 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2010 ok:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
voytas80 30.06.2010 10:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2010 Ale mam chaos w głowie, a chiałem iść w Ytonga 48 czasami lepiej nic nie wiedziec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzegorzsto 30.06.2010 15:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2010 chaos i chaos ja myślę że czasami pierwsza myśl jest najlepsza a odnośnie do bloczków z keramzyb. z wkładkami styrop. ma ktoś namiary na śląsku kto to produkuje lub sprzedaję? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
konstancja30 30.06.2010 15:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2010 Budowałam z Ytonga 36,5 ...włącznie z ich stropem mieszkam juz 5 lat ..pęknieć nie ma ...jest ciepło (bez dodatkowych ociepleń ...nawet bez tynku jeszcze ) ...jedyny mankament to ...mała dźwiekoszczelność ...trajzega sąsiada słyszalna doskonale ...ale i tak polecam ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
voytas80 30.06.2010 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2010 Chaos sie skonczył, każdy broni swojego wyboru. Nic nie jest najlepsze. Ytong 48 i leje na to czy mozna lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
smadalena 30.06.2010 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2010 Podobno zawsze można lepiej....Ale ja tam nie jestem drobiazgowa;) O dużej akustyczności ścian z Ytonga dowiedziałam się jak już stan surowy był.Gdybym wiedziała wczesniej,zastanowiłabym się nad wykonaniem scian działowych z czegoś innego.To tak tylko piszę,żeby Ci Voytas80 dać temat do przemyśleń Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aprilka1000 30.06.2010 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2010 a powiedzcie mi jak to jest cenowo z ociepleniem wiencow i takich tam innych dodatkow, ktos kiedys mi powiedzial ze ytong cenowo w miare ale te ocieplenia do tego systemu o wiele drozsze , no to jak to z tym jest ...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
smadalena 30.06.2010 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2010 Ceny na poszczególne elementy systemu znajdziesz na stronie Xelli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
voytas80 30.06.2010 19:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2010 Podobno zawsze można lepiej....Ale ja tam nie jestem drobiazgowa;) O dużej akustyczności ścian z Ytonga dowiedziałam się jak już stan surowy był.Gdybym wiedziała wczesniej,zastanowiłabym się nad wykonaniem scian działowych z czegoś innego.To tak tylko piszę,żeby Ci Voytas80 dać temat do przemyśleń Smadalena cały czas mysle nad silką w środku, całe szczęscie jeszcze zdąrze to przemyslecbo w tym roku tylko fundament Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzegorzsto 04.07.2010 07:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2010 moi drodzy czy nikt nie zna hurtowni sklepu kto posiada keramzybeton z wkładkami styropianowymi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paco16 25.01.2011 17:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2011 Odgrzeję temat Z postów powyżej wynika,że ściana jednowarstwowa potrzebuje super fachowców do murowania,odpowiednich (drogich )kształtek a o efekt i tak będzie się drżało...Ja chyba zdecyduję się na Ytonga 24 + 15 cm.styropianu, pod płytę fundamentową dam 15 cm.utwardzonego styropianu a dach ocieplę 30 cm. wełny. Co Wy na to ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zielony ogród 25.01.2011 17:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2011 nie wiem jak to jest z tymi superfachowcami, u nas budował dobry murarz, ale ytonga stawiał pierwszy raz. zaprosilismy na położenie pierwszej warstwy instruktora z xelli (za darmo), pan nam wszystko pomierzył, przywiózł narzedzia, pomógłpołozyc pierwszą warstwę. Od pierwszej warstwy wszystko zależy, bo później juz tylko klej minimalnej grubości. Ściany wyszły tak proste, że ich nie tynkowalismy, tylko siatka i gładź w środku, siatka klej i baranek na zewnątrz. Bardzo szybka i czysta budowa. Mieszkamy półtora roku, nic sie nie dzieje. Faktycznie, jest akustyczny, słychać samochody i psy szczekajace. Jeżeli dom ma stać przy ulicy albo w gestej zabudowie to nie wiem.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paco16 25.01.2011 17:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2011 masz ścianę jednowarstwową ? jeżeli tak to jakiej grubości ? i co z fundamentami i stropem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zielony ogród 25.01.2011 18:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2011 ytong 40 cm; fundament ze zwykłych bloczków fundamentowych, ale szerokość 38 cm. strop podwieszany, prościutki projekt M72 "zielony ogród" muratora Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yaska 14.03.2011 11:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2011 a budował ktoś z YTONG ENERGO gr. 48 cm? widziałam, ze mówiliście tu o 48, to to samo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
voytas80 15.03.2011 10:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2011 Ja bede budował z 48 ale to dopiero w maju więc będe wtedy opisywał co i jak. Strop bedzie z ytonga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dendrytus 23.03.2011 00:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2011 Lepsza chyba jest jednak ceramika, nawet poryzowana tj PTH lub Thermopor. No i za ceramiką przemawia tradycja. Tak na marginesie - wiodę mały spór na forum ze zwolennikami keramzytobetonu, którzy uważają że keramzytobeton to też ceramika Tradycja? Tradycja to drewniana chata z izbą białą i czarną, glina na podłodze i wychodek w podwórku. Kilkaset lat tradycji. Polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts