Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Czym wyrównać ścianę przed położeniem kafelek

roni_71

Recommended Posts

Równanie ściany - najlepiej działa stara siekiera... Całą łazienkę równałem, czasem nawet do 4 cm !!! :evil: Ach ci dawni fachowcy...

Najlepiej małą siekierkę, zaostrz sobie, załóż okulary i ciosać. Przykładać narzędzie prawie stycznie do ściany i co jakiś czas kontrolować ścianę poziomnicą.. Dużo pracy (łazienkę 2x3m równałem w jedno popołudnie), dużo kurzu, ale i efekty widoczne. A co najważniejsze, tanio wychodzi...

Co do drugiej części pytania - nie jestem w temacie.

Maskownice metalowe widziałam w najróżniejszych wymiarach - poszukaj.

A jak nie, to mój glazurnik zrobił mi jedną z kawałka płyty kg, do niej dokręcony kawałek stali (płaskownik to się chyba nazywa :wink: ) z dwóch boków po jednej stronie i przyklejone kafelki po odwrotnej stronie. Magnesy się kupuje i montuje do "dziury". Chyba jakoś tak to było... :roll:

Witam,jak w temacie.W związku z remontem kuchni i zerwaniem starych kafelek ze ściany.

Pozdrawiam

jeśli duże odchyłki od pionu i kąta to zazwyczaj zielona płyta GK, jeśli mniejsze nierówności, ubytki itp to zazwyczaj używałem zapray wyrównującej Atlasa (choć klei do glazury tej firmy już nie)

jednak sprowokowany tematem zajrzałem na stronę i znalazłem całkiem całkiem zaprawy, choć ich osobiście nie stosowałem więc co do jakości wypowiedzieć mi się trudno

http://www.atlas.com.pl/oferta/zaprawy.php

jeśli chodzi o drugą częśc pytania to na spoko znajdziesz drzwiczki rewizyjne pod glazurę w różnych rozmiarach,

No to ciągnę dalej,dlaczego klej atlasa jest be.Zawsze kleiłem na atlasie i nigdy nie było żadnego problemu(pewnie dlatego że nie próbowałem czegoś lepszego)

używając swego czasu klei Atlas w workach tego samego kleju były różne zaprawy, raz wiązała zaprawa po 5min to znowu inny worek cały w kamieniach, inny na drugi dzień jeszcze był miękki

co prawda dawno to było, jak jest teraz nie umiem powiedzieć bo nie używam