Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 40
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

wow, super to wygląda, i to przy użyciu takich "narzędzi" :wink:

jutro napewno przestudiuję domek MAyland, bo też chętnie sama porobiłabym takie cudeńka w swoim domu :p

Jak trochę podrąże w temacie to zapytam o szczegóły i będę się szkolić w piwnicy, a teraz idę spać, bo juz mnie oczy bolą - dobranoc :lol:

i oczywiście dzięki za zdjęcia... mile widziane kolejne :))

• 3 weeks później...

Witajcie

mam zamiar położyc trochę tynku dekoracyjnego - dodam, że na przestrzeni pomiędzy drzwiami do Wc i łazienki jest tam tylko 2m2 powierzchnia bo reszta pokryta jest boazerią a do tej pory była tamn tylko tapeta, więc po wyslużeniu zostala zerwana. Teraz stoje przed dylematem co nanieśc na te powierzchnię tak aby się komponowalo w miarę z boazerią?

Myślalem o tynku japonskim ale nie sprzedaja tak malch ilości a jak sprzedają to za cena porownywalna do dużego opakowania.

Doszedlem do wniosku żeby zastosowac tynk dekoracyjny ale potrzebna jest mi naprawdę mała ilość więc stwierdziłem, że poświęce ok 30 na tynk tylko teraz czym go pomalować? Bejca kosztuje 30 złotych więc troche dużo finansowo i za duża ilośc tego i co potem wyrzucę może robiliście już coś takiego dajcie jakieś wskazówki,.

• 1 month później...

Podobają mi się okrutnie i chciałabym takowy mieć w przedpokoju i kuchni, czy ktoś z Was własnoręcznie wykonywał je u siebie?? Chciałabym je sama wykonać, wygląda to na dość prostą robotę, ale...

materiał drogi, zatem nie chciałbym czegoś zepsuć..

cenne rady oczekiwane!

Znalazłam fajną stronkę z tynkami http://sklep.cameleo.poznan.pl/, oszalałam na punkcie Masy Perłowej, ale wygląda to na trudną robotę...

• 2 years później...
  • 4 months później...
  • 1 year później...
Oczywiście, nadaje się do kuchni. Jeżeli chodzi o wykonanie to sprawa dla amatora trudna, usługa z materiałem powinna kosztować ok 130zł. W Warszawie polecam firmę top kolor z ul Bartyckiej. Można na miejscu zobaczyć próbki. Pozdrawiam.

Stiuk wenecki ABSOLUTNIE NIE nad blat do kuchni!!! Zwłaszcza przy płycie, blisko miejsc, przy których się gotuje, przyrządza, pryska olejem, je, na przykład frankfurterki na ciepło (:) ), otwiera jogurt, czy puszkę z dorszem w pomidorach. To, co tylko mokre, to i owszem, na stiuku wyschnie. Ale to, co tłuste, mleczne pozostanie! Nawet maleńka kropeczka będzie widoczna. Nie polecam do kuchni, chyba, że wysoko i daleko od powyższego.

Mamy stiuk przy blacie/stole śniadaniowym, kropki i zacieki udało się usunąć po ponownym położeniu warstw stiuku, ale już nie wyszlifujemy sami, bo nie mamy odpowiedniego sprzętu. Jak tylko poprawi to fachowiec, położymy na to szkło, lacobel, albo płytę.

• 1 year później...

Witam, niestety zamarzyło się utworzenie w sypialni ściany jak ta widoczna z lewej strony na poniższym zdjęciu:

[ATTACH=CONFIG]236819[/ATTACH]

Niestety po wielu trudach i tutoraliach dotyczących "przecierania" ścian nie udało mi się dokonać niczego co w efekcie końcowym choć trochę przypominałoby efekt oczekiwany. Prosiłbym o pomoc lub wskazówki dotyczące sposobu wykonania takiego malowania.

Pozdrawiam,

Łukasz