Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Faktura na ścianie

monkos71

Recommended Posts

Widziałem u znajomych bardzo ciekawy pomysł, ściany zostały zrobione gipsem, ale w specjalnej fakturze. Chciałem w przedpokoju zrobić coś takiego na ścianach, ale jak to się robi ? Zwyklym gipsem czy jakimś specjalnym? I czy są do tego jakieś specjalne narzędzia, jakieś packi lub wałki? Ma ktoś jakiś pomysł?

Widziałem u znajomych bardzo ciekawy pomysł, ściany zostały zrobione gipsem, ale w specjalnej fakturze. Chciałem w przedpokoju zrobić coś takiego na ścianach, ale jak to się robi ? Zwyklym gipsem czy jakimś specjalnym? I czy są do tego jakieś specjalne narzędzia, jakieś packi lub wałki? Ma ktoś jakiś pomysł?

Trudno powiedzieć o jaką fakturę Ci chodzi, ale większość takich powierzchni tworzy się za pomocą specjalnego wałka, lub packi.

Napisz do http://[email protected], może on Ci podpowie.

A ja na Twoim miejscu pojechałabym np. do Castoramy, Obi i poczytała jakie tam mają pokazy. Kiedyś właśnie widziałam takie instrukcje wykonania takiego tynku chyba jakimś produktem z Ceresitu. Wtedy mnie to tak średnio interesowało. Teraz bym się lepiej przyjżała, bo myślę o czymś takim...

zapraszam na obejrzenie ciekawych dekoracji ścian, na stronie galeria efektów, opis wykonania, proszę o opinie:

http://www.dekoracjescian.lua.pl

pozdr wszystkich

No super! Gustek piszesztam, ze efekt miotły najmniej ciekawy, a mnie sie najbardziej podoba :) . Nie mysl sobie, ze reszta mi sie nie podoba, wszystkie ładne, ale taki wzór chciałabym mieć w domu... Jak sie robi ta miotłę??