MARTiiii 17.01.2008 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2008 Nie ma pojecia jak to jest z ta podłogówką wodną. Ponieważ ma to być tylko ciepła podłoga dodatek do grzeników, hydraulik zaproponował mi tańsze rozwiązanie bez jakiś tam zaworów. Położenie zwykłych rur giętkich i wykorzystanie wody z powrotu, czy coś w tym stylu... Słyszeliście o czymś takim, a może sami macie jakieś takie rozwiązania w podłogówce? Nie zczaiłem za bardzo jak to ma wyglądać i mam problem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Uszaty1973 17.01.2008 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2008 Jeżeli chcesz mieć ciepłą podłogę to pomyśl o czymś niezależnycm od ogrzewania. Np. zasilane z pompki obiegowej wody użytkowej lub mata elektryczna. Pomyśl gdzie chcesz mieć ten ciepły kawałek podłogi i tylko tam go zrób. Mam ogrzewanie podłowgowe prawie wszędzie i "ciepła" podłoga się robi dopiero przy -6. Przy wyższych temperaturach podłoga nie jest zimna, ale na pewno nie ciepła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
luk__25 17.01.2008 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2008 Nobel dla hydraulika!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts