ave 17.01.2008 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2008 Pytanie będzie... trywialne nieco jak to jest z kuchenką - płytą w zabudowie 60*60, to jakiej szerokości powinien być blat? 70 cm? Zamierzałam dać blat 60 cm, ale czy nie będzie tak, że płyta jest równa z nim - czyli może być zwykła , a nie zabudowy (ale kupiłam juz do zabudowy) Proszę, zmierzcie Wasze blaty To przy okazji dopiszę jeszcze jedno: czy płyta+piekarnik 50 jest wygodna w używaniu tak jak 60? (bo moze jeszcze jutro pobiegnę i wymienię - kuchenka jest mastercook coś future) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ave 17.01.2008 20:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2008 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ave 17.01.2008 20:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2008 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ave 17.01.2008 20:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2008 o qrcze, ale się zdublowało......a nawet striplowało.... kochani, proszę, jak to jest z tą szerokością, aby płyta była umieszczona ładnie w blacie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szycha 17.01.2008 21:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2008 Hey!Blat standardowo ma 60cm głębokości. Sama płyta nie ma wymiarów 60x60. Wejdź na stronę producenta i tam napewno znajdziesz opis techniczny swojej płyty, dowiesz się jaki otwór będziesz trzeba wyciąć. NA pewno blatr o głębokości 60cm Ci wystarczy. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OK 17.01.2008 21:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2008 Standardowa płyta jest do blatu 60 cm. Sprawdź na stronce tej płyty - zazwyczaj podają tzw. wymiary montażowe, często jest też schemacik. Nie do końca zrozumiałam - płyta jest 60, a piekarnik 50?? Czyli mniejszy niż standardowo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ave 17.01.2008 22:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2008 dzięki za odpowiedzi przynajmie nie wygłupię sie jutro przed sprzedawcą a i dzisiaj zasnę spokojniej a co II części pytania: kupiłam i płytę i piekarnik 60-tki. ale w broszurce sklepowej zauważyłam takze 50-tkę - jest w tej samej cenie (ew zmiana czy korekta rachunku) i tylko zastanawiam się, czy czasami nie zamienić szerokości (wszyscy wokół maja 60-tki a ciekawa jestem, czy jest wygodna) pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OK 17.01.2008 22:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2008 Jak w tej samej cenie, to się nie zastanawiaj - bierz 60, pewnie wygodniejsza, a te 10 cm i tak inaczej nie zagospodarujesz. Jeszcze możesz mieć problem z zabudową nietypową Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomaj4 17.01.2008 22:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2008 standardowe wymiary mają szafki. Blaty najczęściej dopasowuje się do szafek. Zasada jest taka żeby blat wystawał za front szafki ok 2 - 3 cm. Tak jest praktyczniej z kilku powodów: 1. łatwiej jest coś zebrać z blatu np. okruszki, 2. jak się coś wyleje, to skapnie na podłogę, a nie na fronty. itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ave 17.01.2008 22:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2008 znalazłam! szer 580, gł. 510 tak więc zostanę przy tym, co mam . dzięki OK za podsunięcie genialnie prostego pomysłu, by zajrzec na stronę producenta kupiłam jeszcze zmywarka boscha z panelem sterującym na wierzchu - tu chyba nie powinno być kłopotów... Tomaj4[ tak mam teraz w mieszkaniu i chyba tak jest standardowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markdottir 18.01.2008 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2008 standardowa szerokość blatu kuchennego (mam na mysli płytę, z której robi sie blat) to 60 cm. Są też płyty 80 cm i 120 cm (zwykle wykończone obustronnie, więc w przypadku blatu do sciany, trzeba trochę obciąć). Oczwiscie szersze balty (zamawiane specjalnie u producenta płyt) są duzo droższe... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agakz 18.01.2008 14:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2008 Zamawiałam ostatnio blaty do kuchni rodziców w hurtowni Lupusa. W tym samym kolorze proponowali mi blaty cienkie, grubsze, 60 i 80 cm. Pani szczególnie pytała czy szafki z IKEA, bo one są głębsze niż inne i blat 60 cm nie wystaje zaokrągleniem poza szafkę a powinien. Oczywiście 80 cm są droższe, ale wzięłam, bo pozwoli wyciąć zagłębienie na parapet okienny z jednego kawałka. Montaż za 2 tygodnie - zobaczymy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekp71 20.01.2008 11:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2008 blat na 62cm szerokosci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ola dziduch 29.01.2008 12:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2008 Zamontowałam blat głębokości 70 cm.Jest wygodny.Nad głębszym blatem szafki można zawiesić niżej nawet te z IKEA.Otwory na płytę i zlew wycięłam symetrycznie ale lepiej żeby były bliżej przedniej krawędzi.75 cm głęboki też byłby dobry.W kuchni mam dwa równoległe blaty,dlatego mogłam tak szaleć. Za zlewem odstawiam rożne rzeczy a ściana za palnikami nie nagrzewa się od wystających wielkich garnków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts