kalya55 17.01.2008 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2008 Czy ktoś może mi poradzić, zrezygnowałam z kierownika budowy i jego ekipy a on teraz nie chce mi oddać książki budowy i projektu. Mam na piśmie że wziął książkę i że zobowiązuje się do zwrotu ale w praktyce czekam już miesiąc. Jakie kroki prawne można przedsięwziąć i czy ewentualnie można założyć nową??? Co robić w takiej sytuacji? Zgłosić na policję? Bardzo proszę o pomoc. Załuję że spotkałam tego człowieka... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sasha 17.01.2008 22:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2008 nie można się nie uśmiechnąć nie wiem... idź na policję i zgłoś kradzież Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
el-ka 17.01.2008 22:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2008 Można zgłosić zaginięcie - to robi kierownik budowy (w Twoim przypadku już ten nowy!), nie jest to problem, czesto się to zdarza i są do tego odpowiednie procedury.Do kierownika byłego warto zwrócić się o zwrot dokumentacji - najlepiej na piśmie z potwierdzeniem odbioru. Może to rodzaj szantażu, bo uwaza, że jesteś mu winna jakąś kasę, lub ze złośliwości ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 18.01.2008 10:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2008 ... Zgłosić na policję? ... zgłos, niech węszą ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kalya55 18.01.2008 20:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2008 El-kaDzięki za konstruktywną odpowiedź. Wiecie, to jedna z tych historii o wolim oku, kierownik budowy z którym podpisałam umowę o stan surowy nie poradził sobie z tematem więc mu podziękowałam (to tak w wielkim skrócie) więc teraz mnoży złośliwości. Ciekawa jestem kto ponosi odpowiedzialność za wybudowanie dotychczasowego stanu w przypadku nowej książki budowy, w której nie ma wpisów poprzedniego kierownika?Wyślę jeszcze jedno wezwanie do zwrotu za potwierdzeniem odbioru ale to pewnie nie poskutkuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sasha 18.01.2008 22:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2008 co ty tak ciągle z tą książką.... ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts