Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

impregnacja próżniowo-ciśnieniowa

Gość Rari

Recommended Posts

Gość Rari

Hi,

prosze o pomoc! posiadacie jakis namiar na firme oferujaca dobrej jakosci drewno na wiezbe dachowa po obrobce jak w tytule? w gre wchodza woj. malopolskie lub oscienne ze wzgledu na koszty transportu; szukanie po necie niewiele dalo, wiekszosc tartakow mazgla pedzlem, w najlepszym razie wykapie drewno przed dobranocka (szybko);

dzieki za info; imiona tych, ktorzy pomoga beda wyryte na krokwi w moim dachu :wink:

pzdr

Gość Rari

Dzieki Wam za info,

wiem z ogloszen tez w muratorze, ze w Wawie dziala Fenix (net), ale zadnych blizszych danych nt. jakosci i cen;

Uller, ile kosztowala taka impregnacja w Grodkowie? mam w planie ok. 10 kubikow do pasteryzacji

Uwaga Feniks tylko reklamuje się że robi impregnację ciśnieniowo, a tak na prawdę często wciska klientom drewno po zanurzeniowej impregnacji lub jak ktoś się upiera zleca to firmie, w której osobiście kupowałem więźbę (impregnowaną ciśnieniowo). Na budowę przyjechały wszystkie elementy tak impregnowane łącznie z łatami i kontrłatami. W trakcie montażu okazało się że brakuje jednego słupa podtrzymującego daszek przy wejściu, ale go po telefonie dostarczono również po procesie impregnacji.

Podaję namiar: http://www.impregnacja-drewna.pl/

To w okolicach Piaseczna

Czy ktos w Polsce produkuje drewno ktore:

1. byloby suszone komorowo (bo w suszenie "powietrzne" to ja nie wierze - bo w Polsce nikt nie trzyma na placu swojej 9 miesiecznej produkcji)

2. bylo cisnieniowo impregnowane

3. mialo gwarancje (tj. ze jak przysla drewno z kornikami to moga sobie je zabrac)

4. kosztowalo loco Warszawa < 1000PLN/m3?

jak ktos wie kto produkuje takie drewno prosze o namiary.....