emma2008 17.01.2008 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2008 Jestem na etapie wyboru okien do domu.W projekcie są uwzględnione standardowe okna - wysokość drzwi balkonowych 2,35 m. Zastanawiam się czy będą one wyglądały dobrze w pomieszczeniach na parterze o wysokości 3 m.Może zamówić trochę wyższe, np 2,5 m? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emma2008 18.01.2008 08:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2008 Architekt mi powiedział, że potrzebne jest miejsce na rolety i dlatego okna są nskie.Napiszcie może jak to wygląda w waszych domach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
carpedijem 18.01.2008 10:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2008 Ta wysokość 3m to już liczona realna - po wylewkach, tak? U mnie wysokość około 2,80m i przy oknach 2,20 nie boli ta różnica do sufitu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emma2008 21.01.2008 20:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2008 Fajnie to ująłeś Czy to znaczy, że tak samo byś zrobił gdybyś budował drugi raz? Czy może pomyślałbyś o wyższych oknach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
carpedijem 21.01.2008 21:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2008 Nic bym nie zmieniała. Według mnie absolutnie wystarcza taka wysokość. I tak jest dość sporo przeszklenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 21.01.2008 22:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2008 Architekt mi powiedział, że potrzebne jest miejsce na rolety i dlatego okna są nskie. Napiszcie może jak to wygląda w waszych domach. Można przecież dać rolety zewnętrzne i wtedy masz większe okna Tak jest u mnie i jest fajnie dużo światła. Drzwi balkonowe na parterze mam o wysokości 2,4 a na poddaszu o wysokości 2,3. Do tego dochodzą poszerzenia na górze po chyba 6cm, żeby rolety dało się wykonać A chętnie bym powiększył te drzwi o owe centymetry. No ale cóż Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
carpedijem 22.01.2008 12:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2008 .... tylko że rolety wmontowane głębiej trochę lepiej wyglądają. Znaczy chyba. Zależy co kto lubi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts