Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Gaz ziemny - doświadczenia z magnetyzerami

Roose

Recommended Posts

Miałem w samochodzie amerykańskie magnetyzery firmy MAGNETIZER /to nie jest reklama :lol: / zaznaczam, tylko, że nie jest to jakaś domowego pomysłu konstrukcja na obejmach do rur kanalizacyjnych :D , zdjąłem 2 szt z przewodu paliwowego i założyłem na końcu rury gazowej tuż przed kotłem. Wyniki są takie : powtarzające się kilka dni z rzędu zużycie gazu - 0,8 -1 m3/dobę !!!!

Specjalnie nie dotykałem się kotła, żeby mieć porównanie / mam kocioł stałotemperaturowy / potem zmieniłem nastawy więc nic nie mogę powiedzieć. W każdym bądź razie przez te kilka dni było to najniższe zużycie jakie zanotowałem. W inżynierii sanitarnej odddziaływanie magnetyzerów jest znane i szeroko wykorzystywane - silne pole magnetyczne oddziaływuje na układ cząsteczek węglowodorów porządkując je, poprzez co łatwiej się łączą z tlenem środowisko gazowe jest rzadsze w porównaniu do płynów / paliw / przez co jak widać w tym przypadku oddziaływanie jest bardziej zauważalne. Pozdrawiam i życzę podobnych oszczędności.

• Odpowiedzi 44
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Miałem w samochodzie amerykańskie magnetyzery firmy MAGNETIZER /to nie jest reklama :lol: / zaznaczam, tylko, że nie jest to jakaś domowego pomysłu konstrukcja na obejmach do rur kanalizacyjnych :D , zdjąłem 2 szt z przewodu paliwowego i założyłem na końcu rury gazowej tuż przed kotłem. Wyniki są takie : powtarzające się kilka dni z rzędu zużycie gazu - 0,8 -1 m3/dobę !!!!

Specjalnie nie dotykałem się kotła, żeby mieć porównanie / mam kocioł stałotemperaturowy / potem zmieniłem nastawy więc nic nie mogę powiedzieć. W każdym bądź razie przez te kilka dni było to najniższe zużycie jakie zanotowałem. W inżynierii sanitarnej odddziaływanie magnetyzerów jest znane i szeroko wykorzystywane - silne pole magnetyczne oddziaływuje na układ cząsteczek węglowodorów porządkując je, poprzez co łatwiej się łączą z tlenem środowisko gazowe jest rzadsze w porównaniu do płynów / paliw / przez co jak widać w tym przypadku oddziaływanie jest bardziej zauważalne. Pozdrawiam i życzę podobnych oszczędności.

No to perpetum mobile odkryłeś!!!!!! Opatentuj to i milione euro są Twoje!

Dołóż jeszcze ze 3 magnetyzery i gazownia będzie Ci dopłacać do gazu bo wtedy licznik kręci się w drugą stronę.

Mojemu sąsiadowi silnik 2.0l też po założeniu magnetyzerów (a ma je wszędzie - nawet na wężu z płynem chłodniczym) auto pali 3l/100km po mieście!! hehehe :D

to czysta fizyka, jak widać ma odzwierciedlenie w liczbach, jak napisałem - są to moje i nie jedyne doświadczenia z magnetyzerami z racji zawodu. pierwszy samochód miałem gaźnikowy i rzeczywiście różnica była odczuwalna, bo muł był z niego jakich mało. Post jest skierowany nie do ignorantów, którzy nie sprawdzą a wydają opinie.......

Ja piszę całkiem poważnie. Skoro takich odkryć nie dokonują największe firmy motoryzacyjne to jeste geniuszem.

Swego czasu Politechnika Krakowska robila badania nad magnetyzerami w silnikach spalinowych. Wyniki uzyskane z i bez magnetyzerów różnily się od siebie w granicy błędu pomiarowego....

to czysta fizyka

Czysta?

Jeśli tak, to:

- podaj podstawy fizyczne zachodzących zjawisk

- podaj opracowania wyniku ilościowego w postaci wzorów, np. wpływ wartości natężenia pola magnetycznego na energię, uzyskiwaną podczas spalania węglowodorów

Jeśli nie umiesz, to:

- nie pisz z przekonaniem, że to czysta fizyka, skoro nie umiesz tego udowodnić i poprzeć konkretami

- i wogóle daj sobie na wstrzymanie.

Jeśli umiesz, to - jak pisałem wyżej - podaj to tutaj.

BTW: pisałeś "W inżynierii sanitarnej odddziaływanie magnetyzerów jest znane i szeroko wykorzystywane - silne pole magnetyczne oddziaływuje na układ cząsteczek węglowodorów porządkując je, poprzez co łatwiej się łączą z tlenem" - sorry, ale co ma inżynieria sanitarna do utleniania węglowodorów?

Niestety nie ma potwierdzenia na oddziaływanie pola magnetycznego w procesie spalania.

Luk__25 dobrze spostrzega, wyścig i silna konkurencja między firmami branży motoryzacyjnej

NATYCHMIAST by spowodowała montowanie magnesów neodymowych w seryjnych samochodach.

Tam nie ma miejsca na czary ani sentymenty, nawet lobby naftowe tego nie zmieni.

jest doskonała literatura z badaniami nad tematem, / jestem w posiadaniu/ nie wiem czemu z taką zajadłością podważacie działanie magnetyzerów. Nie pisałbym o tym, z uwagi na to że w motoryzacji wywołuje ten temat wiele kontrowersji. Odpowiedzcie , mi zatem skąd się wziął po założeniu magnetyzerów przez kolejne 5 dni spadek zużycia gazu o 1 m3/dobę. Warunki temperatury stabilne, jednakowe nastawy na kotle. Nigdy wcześniej nie zanotowałem tak minimalnego poboru. Dla mnie jest to jednoznaczne potwierdzenie na to że działają. Jedno jest pewne nie sprawdziłeś - nie wiesz !

. Wyniki są takie : powtarzające się kilka dni z rzędu zużycie gazu - 0,8 -1 m3/dobę !!!!

:o hmmm.1 m3 przez cały dzień? Czy to cud?

Odpowiedzcie , mi zatem skąd się wziął po założeniu magnetyzerów przez kolejne 5 dni spadek zużycia gazu o 1 m3/dobę. Warunki temperatury stabilne, jednakowe nastawy na kotle. Nigdy wcześniej nie zanotowałem tak minimalnego poboru.

8) hmm.jednak to nie cud.

Wahanie się zużycia gazu wielkości 0,8-1 m3 może być np. spowodowane najzwyczajniej w świecie np mniejszym wiatrem(nawiewy z kratek wentylacyjnych), czy też szybszą kapielą, krótszym myciem garów itp.

Być może zepsuł Ci się kocioł ;)

Sorry stary, ale w naukach ścisłych jest tak: albo umiesz coś udowodnić, pokazując sposób wyliczania oparty na solidnych teoretycznych podstawach, albo dysponujesz na tyle dużą ilością faktów potwierdzonych doświadczalnie, że warto zacząć zastanawiać się, gdzie w dotychczasowych teoriach tkwi błąd powodujący, że takie zjawisko w/g tych teorii nie może mieć miejsca.

A jeden przykład - jeśli nawet prawdziwy - nic nie oznacza, może być czystym przypadkiem.

W dodatku, obecny stan wiedzy z zakresu fizyki i chemii (nawet tej zdobywanej w szkole) mocno oparty jest o termodynamikę i chemię fizyczną. A nauki te wyraźnie i ilościowo pokazują, ile energii można otrzymać z jednostki masy jakiegoś paliwa - i wykazywanie, że może być jej więcej, jest podważaniem kanonów, co może i uchodzi szanowanym i znanym profesorom, ale w większości przypadków oznacza po prostu indolencję i niewiedzę.

Oczywiście, jest pewne pole do manewru związane ze sprawnością, oznaczającą w tym konkretnym przypadku stosunek energii, którą udało nam się wykorzystać do tej, która została wytworzona podczas spalania paliwa.

Ale sprawność dzisiejszych urządzeń (tu: kotłów) jest na tyle wysoka, że nawet podniesienie jej do teoretycznych 100% nie daje tak naprawdę bardzo dużego zysku energetycznego (oczywiście nie piszę tutaj o tzw. "sprawności znormalizowanej", podawanej np. dla kotłów kondensacyjnych, która może być > 100%, ale która tak naprawdę jest określeniem marketingowym, a nie technicznym).

Ktoś kiedyś fajnie powiedział: "Woda płynąca rurą, napotkawszy otwór, czyli dziurę, wypływa, i nic Pan na to nie poradzisz. Praw fizyki Pan nie zmienisz i nie bądź Pan głąb" ;) (bez urazy proszę, nie jest moim zamierzeniem nazywanie kogokolwiek głąbem).

jest doskonała literatura z badaniami nad tematem, / jestem w posiadaniu/ nie wiem czemu z taką zajadłością podważacie działanie magnetyzerów. Nie pisałbym o tym, z uwagi na to że w motoryzacji wywołuje ten temat wiele kontrowersji. Odpowiedzcie , mi zatem skąd się wziął po założeniu magnetyzerów przez kolejne 5 dni spadek zużycia gazu o 1 m3/dobę. Warunki temperatury stabilne, jednakowe nastawy na kotle. Nigdy wcześniej nie zanotowałem tak minimalnego poboru. Dla mnie jest to jednoznaczne potwierdzenie na to że działają. Jedno jest pewne nie sprawdziłeś - nie wiesz !

Wobec powyższego raz jeszcze powtarzam: stworzyłeś prawie perpetum mobile. Vissmann, Vaillant, Buderus wymięka.

A cóż to za literatura jeśli można wiedzieć?

Jedno jest pewne nie sprawdziłeś - nie wiesz !

Amerykanie, spece od marketingu mówią że wszystko da się sprzedać, pytanie jest tylko

ile masz pieniędzy na reklamę. Można sprzedać kupę zawijaną w papierki od cukierków

jako super nawóz (naturalny) z wysp..........Galapagos na ten przykład ...(ładnie brzmi)

Napisałeś coś bardzo ważnego z punktu widzenia sprzedaży:

""""Jedno jest pewne nie sprawdziłeś - nie wiesz""""

Ten tekst pozornie jest o.k. Faktycznie myśli Kowalski ........no nie sprawdziłem nie ma co kryć.

Nie kosztuje to drogo, trzeba faktycznie to sprawdzić bo może rzeczywiście dobrze działa :o

najwyżej wyrzucę i tyle.

Kowalskich jest 7 000 000..... i o to chodzi :D :D :D

Niech każdy sprawdzi !!!!i ;)

---------------------

Nie byłem co prawda na Księżycu żeby zbadać zawartość tlenu na naszym satelicie,

ale społeczeństwa powołują z siebie ludzi do badania takich rzeczy, społeczeństwa płacą

na to podatki, żeby każdy ciekawski nie musiał osobiście latać w kosmos.;)