nom 20.01.2008 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2008 mam nowego Vessmanna, Vitopend 100, warunki pomiaru starałem się utrzymac takie same przez okres pomiarowy. Idealnie takie same zużycie przez 5 dni. Ale i tak nie uwierzycie.... Też mam vitopenda, i też notuje spalanie. Ostatnio obniżyłem moc minimalną z 10kW na nie wiem ile, bo nie mam manometru, ale pokręciłem śrubką, żeby był mniejszy płomień. Przez kilka dni zużycie gazu dość sporo spadło, bo o 1,5m3 na dobę mniej (wcześniej 10m3), ale po jakimś czasie wróciło do normy, a nawet wzrosło do 12m3. Na zużycie gazu ma wpływ wiele czynników, nie tylko temp. zewnętrzna, ale też siła wiatrów, liczba osób w mieszkaniu, czy gotujemy, czy się częściej myjemy. Nie jesteś w stanie zapewnić takich samych warunków przez kilka dni z rzędu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bigbeat 21.01.2008 09:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2008 10m3 na dobę???? U mnie wychodzi w granicach 5m3 i jestem przerażony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grzesiek13 21.01.2008 15:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2008 Roose zrób eksperyment: dokonaj pomiaru spalania w czasie ładowania zasobnika od zera z magnetyzerem i bez, tylko spuść całkowicie wodę ciepłą - zobaczymy wyniki, bo powinny być miarodajniejsze niz te z liczeniem spalania przy pracy nna potrzeby CO. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pazook 27.01.2008 22:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2008 Jedyny jak na razie udowodniony wpływ, to na pracę licznika. Generalnie daje to pewne oszczędności niestety tylko do momentu, aż się dystrybutor nie zorientuje Namagnesowanie licznika zostawia ślad. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
geguś 27.01.2008 22:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2008 może pogadajmy o czymś innym, TO MOŻE O KONDYCJONIERACH? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts