dkazub 17.09.2007 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2007 Witam!Pytanie jak w temacie: czy ktoś coś wie na temat czeskiej firmy ES Polska? Może ktoś się już z nimi wybudował? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wari 12.12.2007 11:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2007 ES Polska - czy ktoś budował już z ta formą swój dom. Jakieś opinie o firmie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wari 13.12.2007 10:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2007 ES Polska - czeska firma budująca domy "pod klucz", czy ktoś budował już z ta formą swój dom ? Jakieś opinie o firmie ?Czy cena 2800-3200 zł za m2 domu (bez zlewów, wanny i doprowadzenia mediów) nie jest zbyt wygórowana ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
misob 13.12.2007 13:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2007 nikt nie budował bo za krótko działają zobacz mój post http://forum.muratordom.pl/grupa-stare-babice,t15253-7980.htm wskazówkado przeszukiwania forum należy używać google'apodając site:forum.muratordom.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anukla 18.01.2008 08:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2008 Witam! Mam pytanie czy ktoś z szanownych forumowiczów zlecił wybudowanie domu firmie ESPOLSKA?? http://www.espolska.plJest to firma z Czech, która w Czechach stawia domy pod klucz od 1997. W Warszawie mają swoje przedstawicielstwo od początku 2007 roku.Zastanawiam się właśnie nad takim rozwiązaniem gdyż nie mam możliwości prowadzić i pilować budowy sama a ich oferta wygląda sensownie.Może ktoś może coś więcej na ich temat powiedzieć??Z góry dziękuję za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 21.01.2008 14:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2008 HejZ tego co pamiętam to budują tylko kilka swoich projektów. Tak więc specjalizują się w swoich planach. Myślałem przez chwilę nad takim samym rozwiązaniem. Jednak moje losy potoczyły się inną drogą.Podejrzewam, że jak każdy deweloper buduje drożej, aniżeli budowa prowadzona przez Ciebie. Jednak jak piszesz nie masz czasu sama pilnować budowy. Dowiedz się jednak od nich:- czy wybudują Ci dowolny projekt- czy w projekcie można wprowadzać zmiany - i ile to kosztuje dodatkowo- czy można mieć wpływ na użyte materiały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anukla 22.01.2008 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2008 Dzięki to wszystko już wiem. Można mieć swój własny projekt, mają swojego architekta który może go zmienić ale my akurat nie chcemy wprowadzać zmian (no chyba że są konieczne np. podniesienie fundametów, ale ścian przestawiać nie będziemy). Można mieć wpływ na materiały, najchętniej budują z Ytonga i to też nam pasuje bo też chcieliśmy Ytong. Co prawda na pewno będzie to ciut drożej ale przy podpisaniu umowy gwarantują stałe ceny materiałów Generalnie wszystko wygląda różowo tylko nikt jescze nie jest w stanie mi powiedzieć czy np. firma jest słowna, czy dokładnie wykonują swoją pracę itp. No cóż może już ktoś się na nich zdecydował Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 22.01.2008 11:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2008 Generalnie wszystko wygląda różowo tylko nikt jescze nie jest w stanie mi powiedzieć czy np. firma jest słowna, czy dokładnie wykonują swoją pracę itp. No cóż może już ktoś się na nich zdecydował Dzięki Jakiś czas temu pytanie podobne do Twojego było na pl.misc.budowanie. Śledziłem przez pewien czas to pytanie, bo sam wcześniej myślałem o ESPolska. Jednak nikt nie udzielał odpowiedzi. Z tego co się sam dowiadywałem dopiero startują na naszym rynku. Więc może być mało wiadomo na ich temat. Może spytaj się bezpośrednio u nich o namiary na domy, które już wybudowali, bo chcesz obejrzeć ich prace. Porozmawiaj z właścicielami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anukla 22.01.2008 11:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2008 No też mam takie plany muszę się po prostu do nich wybrać może już coś zaczęli budować w okolicach Warszawy Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wari 02.01.2009 13:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2009 Nikt ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bombel79 02.01.2009 13:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2009 ja probowalem, ale ich cennik rozlozyl mnie na lopatki... teraz buduje systemem gospodarczym i mam nadzieje ze domek bedzie o jakies 100-150 tys. zl. kosztowal mniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 02.01.2009 14:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2009 Ja w zeszłym roku jak przymierzałem się do budowy patrzyłem na tą firmę. Ale na tamten czas dopiero się pojawiali na polskim rynku. Dodatkowo mieli wtedy tylko kilka swoich projektów, które nam się nie podobały. Nie pamiętam, czy byli chętni stawiać domki według innych projektów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojkus 20.01.2009 13:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2009 Też właśnie przymierzamy się do budowy domu z nimi. Będę wdzięczny za wszystkie informacje. Chcemy się umówić na rozmowę w ich biurze w Toruniu (wolałbym Poznań ale tam ich biuro jest chyba jeszcze nieczynne). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bombel79 20.01.2009 13:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2009 proponuje, przed sformalizowaniem wspolpracy zrobic rozeznanie co do rynkowych cen poszczegolnych prac... pamietam ze mi wycenili szambo na 10 tys... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lidia2009 25.10.2009 13:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2009 http://forum.gazeta.pl/forum/w,25,74626368,74626368,ES_POLSKA.html tam znajdują się informację dla zainteresowanych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szopen 07.08.2010 08:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2010 Dzień dobry, Czy ktoś z forumowiczów ma doświadczenia z firmą ES Polska (Ekonomickie Stavby)? Chodzi mi o koszt, jakość relacji, jakość budowy itd. Mam ich materiały reklamowe, i gdyby im wierzyć, to nic tylko sie rzucać w budowę głową naprzód, ale mają pewne wady: na przykład ceny domów są podane orientacyjnie w przedziale (np. od 350 do 400 tysięcy) a dokładnie podana jest tylko rata miesięczna za dom (ale na jakich warunkach kredyt, na ile lat? eeech). Swoją drogą wyszukiwarka na forum mogłaby być lepsza. brakuje mi opcji "pokaż posty" zamiast pokazywania całych wątków z 44 stronami, w których następnie trzeba szukać, czy i co się na temat pojawiło... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz6678 29.07.2011 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lipca 2011 Zdecydowaliśmy się na ES Polska - założyłam dziennik, aby na bieżąco opisywać postępy: adres - http://forum.muratordom.pl/blog.php?147352-lukasz6678Póki co utknęliśmy w martwym punkcie - może się ruszy?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ciupaq 13.02.2015 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2015 Witam. Przymierzam się do budowy domu z tzw. "inwestorem zastępczym". Zacząłem rozmowy z firmą ESPOLSKA http://www.espolska.pl/esp/wlc.php . Chciałbym aby dom był energooszczędny. Moje pytanie, czy ktoś z Was budował już z tą firmą ?? Może znacie jakieś inne firmy godne polecenia, które zajęły by się wszystkim od kredytu, kupna działki po budowę i oddanie domu w stanie deweloperskim? Będę budował w okolicach Krakowa. Bardzo proszę o opinie. Z góry dziękuję za wszystkie radyMichał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ciupaq 26.02.2015 22:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2015 Chciałem odświeżyć wątek. Czy ktoś ma jakieś aktualne informację na temat tej firmy ?? Przymierzam się do budowy z nimi i szukam ludzi którzy mieli jakieś doświadczenia z tą firmą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
logistyk84 02.06.2015 08:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2015 Tez zamierzam budować domek z ta firmą, na jakim etapie jesteś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts