Bluszczowcy 18.01.2008 12:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2008 W salonie planuję łączoną podłogę parkiet z gresem. Obszar z gresem nie jest taki mały, bo ciągnie się od wejścia aż pod kominek. Jeszcze nie wiem dokładnie jaki będzie kształt lini styku gresu z parkietem, więc jestem zmuszona zrobić wylewkę na jednym poziomie w całym pomieszczeniu. Wiadomo, że gres jest duzo cieńszy niż parkiet. Jakie są metody podwyższenia poziomu pod gres, aby cała podłoga w salonie była na jednym poziomie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AXENTY 18.01.2008 12:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2008 Jakie są metody podwyższenia poziomu pod gres, aby cała podłoga w salonie była na jednym poziomie? Najlepiej wylać wylewkę samopoziomującą. Jeśli różnica poziomu nie przekroczy kilku milimetrów, to może być np Renogrunt 411, jeśli będzie to powyżej 1,5cm, to np Wylewka Anhydrytowa 400 (piszę o wyrobach Kreisla, bo te znam). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rezi 19.01.2008 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2008 my zastosowaliśmy parkiet 16 mm dodatkowo pod połozyliśmy warstwę kleju elastycznego z zatopiona siatka z włókna szklanego - podwyższyło to poziom oraz nie musieliśmy przenosić dylatacji z jastrychu na płytki przy parkietach 22 mm można zastosowac maty rozdzielające sopro lub schlutera fotki kuż publikowałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magda158 06.10.2008 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2008 A możesz powiedzieć dokładnie jak to zrobiliście? Poda link do tego włókna szklanego. Czy ta siatka jest na całej podlodze czy tylko na dylatacjach w podłodze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts