Krzysztofik 18.01.2008 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2008 ....... Jak przychodzisz do domu to od razu wchodzisz pod stół czy dopiero jak zrobisz obiad? Moja żona rozesłała to po koleżankach. Geno, nie żądaj zbyt wiele za tantiemy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam2007 18.01.2008 22:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2008 ....... Jak przychodzisz do domu to od razu wchodzisz pod stół czy dopiero jak zrobisz obiad? Moja żona rozesłała to po koleżankach. Geno, nie żądaj zbyt wiele za tantiemy Feministyczne, to fakt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 18.01.2008 22:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2008 adam2007 ... a co niezdrowego Twoja żona widzi w BK? popioły? promieniowanie? ceramika ma więcej ...niech se najpierw dobrze i do końca poczyta.... Ty też zanim jej przytakniesz ... niech wyrzuci również telewizor, komputer , komórkę i kuchenkę mikrofalową BK i silka są miękkie i łatwiej w tym wykańczać, instalacje puszczać jeśli trzeba coś kuć .... zresztą ...nie przesadzajmy... materiał w sprzedaży musi spełniać normy.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Depi 18.01.2008 22:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2008 No niestety ale tu się ,mylicie ponieważ np. gazobeton ma w sobie związku trujące - pewnie już w minimalnej ilości ale ma. Generallnie nie są one najzdrowsze a na pewno mniej zdrowe niż ceramika. To ma być dom na całe życie Sorry, ale to Ty się mylisz, a nawet wypadało by powiedzieć że p...lisz (pitolisz oczywiście) straszne kocopały. Skąd takie mądrości zaczerpnąłeś? To Wy może zacznijcie jeść te cegły, skoro takie zdrowe. Kto tu pisał, że nie jest XVI wiek? Chyba jeszcze gdzieniegdzie jest... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam2007 18.01.2008 22:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2008 adam2007 ... a co niezdrowego Twoja żona widzi w BK? popioły? promieniowanie? ceramika ma więcej ...niech se najpierw dobrze i do końca poczyta.... Ty też zanim jej przytakniesz ... niech wyrzuci również telewizor, komputer , komórkę i kuchenkę mikrofalową BK i silka są miękkie i łatwiej w tym wykańczać, instalacje puszczać jeśli trzeba coś kuć .... zresztą ...nie przesadzajmy... materiał w sprzedaży musi spełniać normy.... Czy ktoś tu mówił o jakieś żonie ? Lubię konstruktywne wypowiedzi. Dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 18.01.2008 22:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2008 Witam, Zastanawiałem się czy na ściany działowe w domu nie dać gazobetonu ,grubość 10 lub 12. Moją żona nasłuchała się od róznych osób ,że gazobeton jest nie zdrowy i powiedziała NIE. Chce cegłę czerwoną i w grę wchodziłby porotherm 11,5 co by jakieś drzwi można było załozyc. było o żonie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coulignon 19.01.2008 05:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2008 No niestety ale tu się ,mylicie ponieważ np. gazobeton ma w sobie związku trujące - pewnie już w minimalnej ilości ale ma. Generallnie nie są one najzdrowsze a na pewno mniej zdrowe niż ceramika. To ma być dom na całe życie Sorry, ale to Ty się mylisz, a nawet wypadało by powiedzieć że p...lisz (pitolisz oczywiście) straszne kocopały. Skąd takie mądrości zaczerpnąłeś? To Wy może zacznijcie jeść te cegły, skoro takie zdrowe. Kto tu pisał, że nie jest XVI wiek? Chyba jeszcze gdzieniegdzie jest... panie.... bo cearmika to ceramika... Swoją drogą to pogratulować marketingowcom od cegieł ceramicznych - materiał co najwyżej przeciętny a ludzie kupują jak świeże bułki. No ale w starciu z takim argumentem jak przytoczyłem wszelkie parametry techniczne nie mają racji bytu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam2007 19.01.2008 10:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2008 Witam, Zastanawiałem się czy na ściany działowe w domu nie dać gazobetonu ,grubość 10 lub 12. Moją żona nasłuchała się od róznych osób ,że gazobeton jest nie zdrowy i powiedziała NIE. Chce cegłę czerwoną i w grę wchodziłby porotherm 11,5 co by jakieś drzwi można było załozyc. było o żonie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam2007 19.01.2008 10:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2008 No niestety ale tu się ,mylicie ponieważ np. gazobeton ma w sobie związku trujące - pewnie już w minimalnej ilości ale ma. Generallnie nie są one najzdrowsze a na pewno mniej zdrowe niż ceramika. To ma być dom na całe życie Sorry, ale to Ty się mylisz, a nawet wypadało by powiedzieć że p...lisz (pitolisz oczywiście) straszne kocopały. Skąd takie mądrości zaczerpnąłeś? To Wy może zacznijcie jeść te cegły, skoro takie zdrowe. Kto tu pisał, że nie jest XVI wiek? Chyba jeszcze gdzieniegdzie jest... panie.... bo cearmika to ceramika... Swoją drogą to pogratulować marketingowcom od cegieł ceramicznych - materiał co najwyżej przeciętny a ludzie kupują jak świeże bułki. No ale w starciu z takim argumentem jak przytoczyłem wszelkie parametry techniczne nie mają racji bytu Na pewno tak. Ale ja nie sugeruję się tym co mówią marketingowcy.Zasięgam rad w wielu źródłach w tym i tutaj. A swoją drogą chyba cegła dzirawka K-3 też się nadaje i nie jest droga tak bardzo jeszcze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alpejczyk 19.01.2008 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2008 ja będę stawiał ścianki z silikatu a tak na marginesie - BK nie jest trujące/szkodliwe/ itp inż. budownictwa powinien to wiedzieć i nie irytuj się na Barbossę - on po prostu wali prosto z mostu - jak budowlaniec .... No niestety ale tu się ,mylicie ponieważ np. gazobeton ma w sobie związku trujące - pewnie już w minimalnej ilości ale ma. Generallnie nie są one najzdrowsze a na pewno mniej zdrowe niż ceramika. To ma być dom na całe życie Zawsze lepiej zapalić papierosa, albo w korku ulicznym 2 h postac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 19.01.2008 11:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2008 Nie uznaje praktyk podnoszenia ręki na kobietę jeśli o to chodzi. Co do Twojej wypowiedzi i jest nader wulgarna ,a w ryj to ty se możesz swoją starą ... [moderowano]. napiszę co miałem na myśli, a potem to sam skasuję (albo zmienię, a może nic nie robić ): pisząc w "ryj", miałem na myśli, że jak wchodzisz do domu od razu żona daje Ci w papę (może wycofać słowo "daje", brzmi dwuznacznie co najmniej, zresztą co mogła by dać ) i potem łatwiej jest Jej z Tobą (rzeczonym pantoflarzem) rozmawiać, czyli narzucić własną wolę, która to stanie się i Twoją wolą, zdaniem, celem itp. to takie luźnie nawiązanie do tego co napisał Geno natomiast to, co Ty napisałeś, zasługuje na czynność, którą zawarłeś w Swojej wypowiedzi, prędzej czy później (i nie chodzi o sex, zaznaczam... chociaż ) ps nie przepraszam, bo nie czuję się winny, a że masz jakieś fobie i czytać nie umiesz, to już Twoja sprawa pokazałeś co potrafisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam2007 19.01.2008 22:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2008 No i moja dyskusja "pod stołem" i po dostaniu w "ryj"przynisła korzyści. Przekonałem żonę do słuszności ,że BK może być lepszy i zdecydowaliśmy się na to rozwiązanie. Chyba weźmiemy Solbet o wymiarach 80x240x590 Zastanawialiśmy sie nad 12 szrokość ale z tego co wiem chyba futryny musielibyśmy kupować regulaowane ,atak wchodzą standardowe. Jeszcze do drzwi nie doszedłem ale czy rzeczywiście tak jest ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WaldiM 19.01.2008 23:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2008 Żle zdecydowałeś, silikaty lepsze, chyba że dom prowadzisz nowoczesny i otwarty i nie przeszkadza ci, że w salonie słyszą co ty tam w łazience ze zbolałą prostatą wyprawiasz, ale to raczej kwestia gustu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzysztofik 19.01.2008 23:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2008 No i moja dyskusja "pod stołem" i po dostaniu w "ryj"przynisła korzyści. Przekonałem żonę do słuszności ,że BK może być lepszy i zdecydowaliśmy się na to rozwiązanie. Chyba weźmiemy Solbet o wymiarach 80x240x590 Niesamowite, jak działają na podejmowanie decyzji uwagi z forum Pomijam wizyte pod meblem kuchennym i masaż twarzy, ale skąd Ty masz te wymiary bloczków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzysztofik 20.01.2008 00:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2008 Ups....przepraszam, zapomniałem o temacie wątka . Faktem jest, że teraz instalacje żona może zakładać samodzielnie. (nawet tipsami) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coulignon 20.01.2008 06:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2008 No i moja dyskusja "pod stołem" i po dostaniu w "ryj"przynisła korzyści. Przekonałem żonę do słuszności ,że BK może być lepszy i zdecydowaliśmy się na to rozwiązanie. Chyba weźmiemy Solbet o wymiarach 80x240x590 Zastanawialiśmy sie nad 12 szrokość ale z tego co wiem chyba futryny musielibyśmy kupować regulaowane ,atak wchodzą standardowe. Jeszcze do drzwi nie doszedłem ale czy rzeczywiście tak jest ? no to wybrałes chyba najgorzej ja można - ściana 8cm z BK będzie miała taką akustykę że równie dobrze można ustawić parawany szpitalne. Taniej a efekt ten sam. Moim zdaniem (a się nie narzucam) ścianki wew z silikatów. Przynajmniej tak będzie u mnie. Ale to Twój dom, Twoja Żona, Twój stół. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 20.01.2008 07:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2008 i Twój masaż twarzy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 20.01.2008 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2008 zaś przesadzają na ściankę przychodzi jeszcze tynk z dwóch stron ... nie będzie tak źle mam ściany działowe z bk 12cm i gdzieniegdzie 18cm .... ościeżnice zamierzam kupić standardowe - nie rergulowane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mynia_pynia 20.01.2008 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2008 A co z wieszaniem szafek kuchennych w porothermie??Trzyma się to? Czy może na tą jedną ścianę walnąć coś innego??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin_u 20.01.2008 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2008 to ja sie wyłamie i proponuje sciany z bloczkow promonto gipsowych.ja takie zamierzam dac na poddaszu. bloczki kosztuja okolo 15zl i 3szt na metr wchodzi wiec dosc tanio.nie trzeba ich tynkowac bo wystarczy gładzia pociagnac zeby byluy pod malowanie.bloczki maja grubosc 8cm i maja dosc przyzwoite parametry dzwiekochłonne. Sciana z takich bloczkow wychodzi okolo 50zł/m2 a scina z innego materiału po otynkowaniu wychodzi znacznie wiecej bo za sam tynk zapłaci sie okolo 40-50zł/m2 (bo 2 strony trzeba otynkowac) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts