Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Z czego ściany działowe ?

Recommended Posts

• Odpowiedzi 71
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

adam2007 ... a co niezdrowego Twoja żona widzi w BK? popioły? promieniowanie? ceramika ma więcej :roll: ...niech se najpierw dobrze i do końca poczyta.... Ty też zanim jej przytakniesz :wink: ... niech wyrzuci również telewizor, komputer , komórkę i kuchenkę mikrofalową :wink:

BK i silka są miękkie i łatwiej w tym wykańczać, instalacje puszczać jeśli trzeba coś kuć ....

zresztą ...nie przesadzajmy... materiał w sprzedaży musi spełniać normy....

No niestety ale tu się ,mylicie ponieważ np. gazobeton ma w sobie związku trujące - pewnie już w minimalnej ilości ale ma.

Generallnie nie są one najzdrowsze a na pewno mniej zdrowe niż ceramika.

To ma być dom na całe życie :lol:

Sorry, ale to Ty się mylisz, a nawet wypadało by powiedzieć że p...lisz (pitolisz oczywiście) straszne kocopały. Skąd takie mądrości zaczerpnąłeś?

To Wy może zacznijcie jeść te cegły, skoro takie zdrowe. :-)

Kto tu pisał, że nie jest XVI wiek? Chyba jeszcze gdzieniegdzie jest...

adam2007 ... a co niezdrowego Twoja żona widzi w BK? popioły? promieniowanie? ceramika ma więcej :roll: ...niech se najpierw dobrze i do końca poczyta.... Ty też zanim jej przytakniesz :wink: ... niech wyrzuci również telewizor, komputer , komórkę i kuchenkę mikrofalową :wink:

BK i silka są miękkie i łatwiej w tym wykańczać, instalacje puszczać jeśli trzeba coś kuć ....

zresztą ...nie przesadzajmy... materiał w sprzedaży musi spełniać normy....

Czy ktoś tu mówił o jakieś żonie ?

Lubię konstruktywne wypowiedzi. Dzięki. :wink:

Witam,

Zastanawiałem się czy na ściany działowe w domu nie dać gazobetonu ,grubość 10 lub 12. Moją żona nasłuchała się od róznych osób ,że gazobeton jest nie zdrowy i powiedziała NIE. Chce cegłę czerwoną i w grę wchodziłby porotherm 11,5 co by jakieś drzwi można było załozyc.

było o żonie :roll:

No niestety ale tu się ,mylicie ponieważ np. gazobeton ma w sobie związku trujące - pewnie już w minimalnej ilości ale ma.

Sorry, ale to Ty się mylisz, a nawet wypadało by powiedzieć że p...lisz (pitolisz oczywiście) straszne kocopały. Skąd takie mądrości zaczerpnąłeś?

panie.... bo cearmika to ceramika...

Swoją drogą to pogratulować marketingowcom od cegieł ceramicznych - materiał co najwyżej przeciętny a ludzie kupują jak świeże bułki.

No ale w starciu z takim argumentem jak przytoczyłem wszelkie parametry techniczne nie mają racji bytu :wink:

Witam,

Zastanawiałem się czy na ściany działowe w domu nie dać gazobetonu ,grubość 10 lub 12. Moją żona nasłuchała się od róznych osób ,że gazobeton jest nie zdrowy i powiedziała NIE. Chce cegłę czerwoną i w grę wchodziłby porotherm 11,5 co by jakieś drzwi można było załozyc.

było o żonie :roll:

:wink:

panie.... bo cearmika to ceramika...

Swoją drogą to pogratulować marketingowcom od cegieł ceramicznych - materiał co najwyżej przeciętny a ludzie kupują jak świeże bułki.

No ale w starciu z takim argumentem jak przytoczyłem wszelkie parametry techniczne nie mają racji bytu :wink:

Na pewno tak. Ale ja nie sugeruję się tym co mówią marketingowcy.Zasięgam rad w wielu źródłach w tym i tutaj.

A swoją drogą chyba cegła dzirawka K-3 też się nadaje i nie jest droga tak bardzo jeszcze. :D

ja będę stawiał ścianki z silikatu

a tak na marginesie - BK nie jest trujące/szkodliwe/ itp inż. budownictwa powinien to wiedzieć :) i nie irytuj się na Barbossę - on po prostu wali prosto z mostu - jak budowlaniec ....

Zawsze lepiej zapalić papierosa, albo w korku ulicznym 2 h postac. :lol: :wink:

Nie uznaje praktyk podnoszenia ręki na kobietę jeśli o to chodzi.

Co do Twojej wypowiedzi i jest nader wulgarna ,a w ryj to ty se możesz swoją starą ... [moderowano].

napiszę co miałem na myśli, a potem to sam skasuję (albo zmienię, a może nic nie robić :roll: ):

pisząc w "ryj", miałem na myśli, że jak wchodzisz do domu od razu żona daje Ci w papę (może wycofać słowo "daje", brzmi dwuznacznie co najmniej, zresztą co mogła by dać :roll: ) i potem łatwiej jest Jej z Tobą (rzeczonym pantoflarzem) rozmawiać, czyli narzucić własną wolę, która to stanie się i Twoją wolą, zdaniem, celem itp.

to takie luźnie nawiązanie do tego co napisał Geno

natomiast to, co Ty napisałeś, zasługuje na czynność, którą zawarłeś w Swojej wypowiedzi, prędzej czy później (i nie chodzi o sex, zaznaczam... chociaż :roll: )

ps

nie przepraszam, bo nie czuję się winny,

a że masz jakieś fobie i czytać nie umiesz, to już Twoja sprawa

pokazałeś co potrafisz

No i moja dyskusja "pod stołem" :lol: i po dostaniu w "ryj"przynisła korzyści. Przekonałem żonę do słuszności ,że BK może być lepszy i zdecydowaliśmy się na to rozwiązanie.

Chyba weźmiemy Solbet o wymiarach 80x240x590

Zastanawialiśmy sie nad 12 szrokość ale z tego co wiem chyba futryny musielibyśmy kupować regulaowane ,atak wchodzą standardowe.

Jeszcze do drzwi nie doszedłem ale czy rzeczywiście tak jest ?

No i moja dyskusja "pod stołem" :lol: i po dostaniu w "ryj"przynisła korzyści. Przekonałem żonę do słuszności ,że BK może być lepszy i zdecydowaliśmy się na to rozwiązanie.

Niesamowite, jak działają na podejmowanie decyzji uwagi z forum :wink:

Pomijam wizyte pod meblem kuchennym i masaż twarzy, ale skąd Ty masz te wymiary bloczków :wink: :D

Zastanawialiśmy sie nad 12 szrokość ale z tego co wiem chyba futryny musielibyśmy kupować regulaowane ,atak wchodzą standardowe.

Jeszcze do drzwi nie doszedłem ale czy rzeczywiście tak jest ?

no to wybrałes chyba najgorzej ja można - ściana 8cm z BK będzie miała taką akustykę że równie dobrze można ustawić parawany szpitalne. Taniej a efekt ten sam. Moim zdaniem (a się nie narzucam) ścianki wew z silikatów. Przynajmniej tak będzie u mnie.

Ale to Twój dom, Twoja Żona, Twój stół. :D :D

to ja sie wyłamie i proponuje sciany z bloczkow promonto gipsowych.

ja takie zamierzam dac na poddaszu. bloczki kosztuja okolo 15zl i 3szt na metr wchodzi wiec dosc tanio.nie trzeba ich tynkowac bo wystarczy gładzia pociagnac zeby byluy pod malowanie.bloczki maja grubosc 8cm i maja dosc przyzwoite parametry dzwiekochłonne.

Sciana z takich bloczkow wychodzi okolo 50zł/m2 a scina z innego materiału po otynkowaniu wychodzi znacznie wiecej bo za sam tynk zapłaci sie okolo 40-50zł/m2 (bo 2 strony trzeba otynkowac)