tomzoo 04.03.2008 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2008 A jak do tego wszystkiego mają się drzwi, przecież zajmują zawsze jakąś powierzchnię ściany i przez nie też jakieś dźwięki się przedostają, prawda?Nawet jeśli będzie super cicha ścianka działowa, a drzwi badziewne (np. takie marketowe) pod względem akustyki, to i tak będzie głośno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomzoo 04.03.2008 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2008 I mam jeszcze pytanie dotyczące ścian działowych. Jakie nadproża stosuje się przy tych ściankach? Jeśli jakieś w ogóle?Teściu zarzeka się, że powinny być najpierw ościeżnice drzwi zamontowane i na tym budowane ścianki powyżej. Ja to uważam za nonsens. (przy jakiejkolwiek chęci/potrzebie zmiany drzwi/ościeżnic będzie kłopot) A poza tym, to drewno o cienkim przekroju ma wspierać ścianę murowaną? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zaki 04.03.2008 21:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2008 my będziemy mieć ze zwykłych pustaków - koszta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wirecki 23.11.2008 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2008 W projekcie mam ytonga 10 cm. Wykonawca zaproponował zamianę na ceramikę 8,8 cm. Czy taka zamiana jest dopuszczalna? jaki wpływ ma na akustykę, koszty (łączne) przygotowania ścianki na gotowo? Czy nie lepiej zrobić ścianki działowe z bloczków - później będzie przecież mniej pracy z wykończeniem? max (z którego wykonana jest ściana zewnętzna) ma 22 cm wysokości, więc z bloczkami się nieco rozmija. Scianki z ceramiki miałyby spoiny na tej samej wysokości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawelfi 19.09.2009 15:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2009 A może by tak wybudować ścianki z mini-Maxa, mocny i czerwony i ceramiczny ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
przybyl 07.08.2014 07:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2014 Jak się ma materiał z którego jest wykonana ściana działowa do możliwość zrobienia pod niom izolacji termicznej ? czy jak się ma podłoge na gruncie to można postawić ściane działową z cieżkiej silki na wylewce pod którą jest styropian ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WLODEK73 11.08.2014 16:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2014 czy pisząc dziurawka macie na myśli porotona czy poroterma ?Ja chciałbym generalnie cały dom z tych pustaków zrobić z działówkami włącznie tylko boje się o przykręcenie czegoś do takiej ściany czy te pustaki będą wytrzymałe ? ma ktoś takie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrek0m 13.08.2014 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2014 W projekcie mam ytonga 10 cm. Wykonawca zaproponował zamianę na ceramikę 8,8 cm. Czy taka zamiana jest dopuszczalna? jaki wpływ ma na akustykę, koszty (łączne) przygotowania ścianki na gotowo? O tym oczywiście nikt nie myśli na etapie stawiania ścian działowych - ale w bloczku 8 cm nie da się porządnie zrobić podkuć pod rury, kanalizację, odkurzacz centralny czy cokolwiek innego. Tak samo przewiercenie czegokolwiek będzie kłopotliwe. Mam ściany działowe 11,5 i w nich schowanie rury kanalizacyjnej fi 50 albo rury od odkurzacza centralnego wymaga uwagi przy kuciu, żeby np. tynk po drugiej stronie nie odpadł... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ZygmuntRolicz 15.08.2014 15:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2014 Witam. A dlaczego nikt nie pisze o scianach z GK? Najlepsza akustyka i najtanszy w wykonaniu. BK: obluzowują się zeń kołki rozporowe. Promonta: żałosna akustyka. Całą resztę trzeba tynkować co podwyższa koszty budowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WLODEK73 28.08.2014 10:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2014 Witam. A dlaczego nikt nie pisze o scianach z GK? Najlepsza akustyka i najtanszy w wykonaniu. BK: obluzowują się zeń kołki rozporowe. Promonta: żałosna akustyka. Całą resztę trzeba tynkować co podwyższa koszty budowy. Dzięki Hepek. Panie Zygmuncie... dla mnie to się wydaje najgorsze roziwązanie - zawsze przypominają mi się filmy gdzie źli chłopcy przechodzą z pokoju do pokoju niekoniecznie przez drzwi pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ZygmuntRolicz 28.08.2014 15:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2014 To nie będziecie montować drzwi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Redakcja 05.11.2014 07:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2014 Film na temat...Zapraszamy do obejrzenia historii pewnej dziewczyny, która nie chciała ściany działowej między kuchnią a salonem. Trzeba było wezwać fachowców, potrzebne były profesjonalne narzędzia... Zobacz inne filmy poradnikowe murator.tv - to Telewizja Budowlana dla Was! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts