stokrotka 2 18.01.2008 13:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2008 Witam:lol: liczę na Wasze cenne rady szukam gontu bitumicznego do domku... znajomy, który siedzi w temacie powiedział,że przy wyborze gontu najważniejsze na co mam zwracać uwagę, to to żeby gont był modyfikowany elastomerem SBS i by był na welonie szklanym.... no i tak przeglądam oferty w necie... i trafiłam na gonty firmy Mida Techno Nicol... http://bank.muratorplus.pl/firma/produkty/?IdentFirmy=222634&IdGrupy=1185 http://www.gonty.pl/technonicol.html moim zdaniem wyglądają ok, cena też do przyjęcia...no i mają ten SBS i są na welonie szklanym znacie te gonty? co o nich myślicie? a może ktoś takie ma? proszę o rady ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stokrotka 2 18.01.2008 16:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2008 nikt nie zna tego gontu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 18.01.2008 17:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2008 Cześć, takie pytanka zadałaś mi na priv: jak się sprawuje? ile Cię kosztował? jakie podłoże pod niego dałaś?gdzie kupiłaś? czy ma sbs? jaki to dokładnie kolor (po firmowemu) -sprawuje się jak dotąd ok... kilka wichur już przeżył i nic się nie stało -płaciłam wtedy 24zł/m2 gontu -podłoże...dach deskowany, na to papa, na to gont -kupiłam w firmie Gold (filie w Wodzisławiu Śląskim, Raciborzu i Jastrzębiu) -nie wiem czy ma SBS -gont pałacowy, kolor brąz moje zdanie: gont jak gont...strzelać z tego nie będziesz (każdy dopuszczony do obrotu musi spełniać jakieś tam normy , więc pewnie i ten spełnia)...jeśli podoba Ci się jakiś wzór i masz go w atrakcyjnej cenie to bierz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stokrotka 2 18.01.2008 19:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2008 daggulka---> wieeelkie dzięki za odpowiedź!!! Twoje rady są dla mnie bardzo cenne teraz kminię nad ewentualnym transportem, jeśli byśmy się zdecydowali... widzisz, Ty miałaś blisko po te gonty... a my....prawie 200 km. a bliżej jakoś nie mogę znaleźć tych gontów, zwłaszcza po atrakcyjnej cenie można niby zamówić transport kurierem, nie jest bardzo drogi, ale to trochę kupowanie kota w worku, bo zobaczę co kupiłam dopiero jak przyjedzie wolałabym najpierw zobaczyć a potem kupić... a znów jechać tak daleko się nie bardzo opłaca, no i czasu nie mamy za wiele no i jestem w kropce a decyzję trzeba podjąć w ciągu kilku najbliższych dni... więc albo znajdę je gdzieś bliżej...albo zaryzykuję i zamówię bez oglądania czy ktoś by się zdecydował na taki krok? no ale jeśli postanowię, że będzie Techno Nicol, to już moja w tym głowa,żeby je zdobyć łatwiej by mi było jednak podjąć decyzję, gdyby jeszcze ktoś je pochwalił mam nadzieję, że ktoś jeszcze coś o nich napisze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stokrotka 2 18.01.2008 19:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2008 to może chociaż spójrzcie na te stronki? na ich właściwości i w ogóle... może dla niektórych takie informacje wystarczą by powiedzieć, czy brać czy nie http://bank.muratorplus.pl/firma/produkty/?IdentFirmy=222634&IdGrupy=1185 http://www.gonty.pl/technonicol.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 18.01.2008 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2008 ciężko będzie Ci o jakąkolwiek odpowiedź od kogoś w sprawie tych gontów.... kiedyś też miałam taki dylemat i szukałam porad ...i się nie doczekałam...a potem kupiłam, górale zamontowali i leży sobie na dachu powiem tak: gonty : takie, siakie czy owakie mają gwarancję na lat minimum 15(moje mają 20), a spotkałam się ze stwierdzeniem że żywotność ich jest dwa razy jeszcze dłuższa ...i prawda jest taka, że tutaj na forum znajdziesz taką opinię: nieee, nie kupuj bo to jakaś ruska podróba , a najlepiej to kup gonty Isola albo Iko (notabene droższe o połowę od Techno Nicol) ...tak już jest na tym forum....nie bierz sobie wszystkiego co tu czytasz tak do serca bo zanim się wybudujesz to osiwiejesz albo padniesz na zawał za 20 lat kiedy stracą gwarancję i zacznie się coś z nimi dziać albo i nie .....to może wygrasz w totka i sprzedasz to w cholerę po czym wybędziesz do ciepłych krajów, albo dostaniesz spadek i kupisz sobie inny dom, albo spadnie bomba atomowa i szlag wszystko trafi więc...kochana...na light....masz dobrą cenę...to bierz ....kup, zamontuj i zapomnij.... i następna decyzja.... szybko, krótko i na temat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stokrotka 2 15.02.2008 07:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2008 no i kupiony dziękuję, daggulka pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 15.02.2008 07:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2008 Nie ma za co ... gratuluję i pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e.jacek 10.01.2009 11:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2009 Gonty...gonty...gonty no i kupiony dziękuję, daggulka pozdrawiam pozwól że odświeżę...rozumiem że zamontowany...napisz coś o nim co i jak ...jaki to gont...jak sie sprawuje...i wogóle jakie masz wrażenia z jego posiadania!!! pozdrawiam - j.k Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stokrotka 2 14.08.2009 15:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2009 dopiero teraz trafiłam ponownie na ten temat niestety,jeszcze nie zamontowany leży sobie i czeka.. sprawy formalne tak nam opóźniły budowę, że nawet nie zdążyliśmy zamknąć budynku przed zimą domek zimował sobie z samą papą na dachu a do układania gontu przymierzamy się w tym miesiącu albo na początku następnego, jak będzie gotowe, dam znać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts