oleniek 18.01.2008 16:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2008 Ciężko ocenić na oko Ktoś może wie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekj 18.01.2008 16:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2008 witam:)Powinna wisieć zgodnie z normą lub wyżej.Na tak zadane pytanie inaczej odpowiedzieć nie można Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oleniek 18.01.2008 16:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2008 No tak ale nie wiem w jakich normach szukać, ani w jakiej ustawie. Jak się jest elektrykiem to się wie Każdy ma swoją specjalność Ba jak wpisałam w googlach "linia średniego napięcia wysokość" to mi powywalało przede wszystkim strony o pracach na wysokościach, ale bez tego ile metrów Stąd pytanie. A wystarczy mi czy to jest 5 - 10m? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
retrofood 18.01.2008 16:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2008 No tak ale nie wiem w jakich normach szukać, ani w jakiej ustawie. Jak się jest elektrykiem to się wie Każdy ma swoją specjalność Ba jak wpisałam w googlach "linia średniego napięcia wysokość" to mi powywalało przede wszystkim strony o pracach na wysokościach, ale bez tego ile metrów Stąd pytanie. A wystarczy mi czy to jest 5 - 10m? to zależy, kiedy ostatnio remontowano drogę znam przypadek, kiedy dzięki podwyższeniu drogi kierowcom TIR-ów z CD-radiem groziło dotknięcie anteną linii 110 kV. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin714 18.01.2008 16:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2008 Powiedzmy ,że pomiedzy 5 a 10 m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oleniek 18.01.2008 17:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2008 Dobra poszukam sobie inaczej odpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekj 18.01.2008 17:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2008 witam:)Aleś Ty nerwowy. Jeżeli fachowcy tak Ci odpowiadają to powinno dotrzeć do Ciebie, że udzielenie odpowiedzi nie jet proste bez podania szczegółów. Czyli przede wszystkom co rozumiesz pod pojęciem "ziemia".Może to być rola. może to buć polna droga, może to być teren przy obiektach, mogą być w pobliżu deszczownie, rurociąci gazów i wiele wiele innych okoliczności które decydują o odległości.Najłagodniejszy przypadek występuje przy zwisie katastrofalnym i wynosi 4.1m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oleniek 18.01.2008 17:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2008 Hej nerwowa jestem, bo mi dziatwa w pokoju obok od rana daje popalić i mam dość A linia jest między polem, a działką pustą obecnie. A myślałam właśnie że jest jakaś norma która mówi tyle a tyle. A szukam tej h... wysokości od godziny, bo nie chciałam głupiego pytania na forum zadawać. I w końcu jak się zdecydowałam zapytać to dostaję budującą odpowiedź pomiedzy 5 a 10 m Powinna wisieć zgodnie z normą Taka mądra to i ja jestem. Więc jak ktoś nie chce lub nie zna odpowiedzi to po co takie... pisze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ProStaś 18.01.2008 17:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2008 12-15 m. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oleniek 18.01.2008 17:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2008 Dzięki ProStaś Mogłam od razu do Ciebie skierować pytanie Ot myślenie mi wysiada po całym dniu zabawy w dinozaury, rycerzy ..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 18.01.2008 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2008 jaaa, w kwestiiii forrrmalneeeej: latem, czy zimą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekj 18.01.2008 18:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2008 witam Na wstępie przepraszam za niedoczytanie i zmianę Twojej płci Teraz już wiemy trochę więcej czyli na 51% powinna ta odległość wynosić 5.1m. Czy wiesz, że norma mówiąca o projektowaniu i budowie linii napowietrznych to 60 stron formatu A4 zapisanych czcionką 8 ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oleniek 18.01.2008 19:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2008 Nie, nie wiedziałam jakby tak ktoś od razu powiedział to bym znała gabaryt pytania Ale nie wiedziałam .Zadałam pytanie które wydawało mi się łatwe. A w necie doszukałam się jakichś norm pn..... ale nic mi nie mówiły. Barbarossa a to coś nowego jaaa, w kwestiiii forrrmalneeeej: latem, czy zimą To wydaje Ci się że jak śnieg spadnie to ziemia jest wyżej, czy kable niżej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kachna28 18.01.2008 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2008 Hej -ja jestem "szczęśliwą" posiadaczką linii 15kw na działce ... Nie wpadłam jeszcze na pomysł aby ją zmierzyc, ale dostawcy w trakcie budowy stanowczo odmawiali wjazdu i wyładunku pod tą linią (a akurat od tej strony był "wygodniejszy" wjazd na budowę i materiały też "pasowało" składowac od strony tej linii. Ale nic z tego -ostatecznie musiałam rozebrac ogrodzenie od drugiej strony budynku -i z tamtej -przeciwnej do linii- strony rozładowano HDSem -pustaki maxy, drewno na więźbę oraz pompowano beton z pompy. Widocznie dla tych pojazdów linia wisiała "za nisko" ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirek_Lewandowski 18.01.2008 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2008 Jak śnieg spadnie to oczywiście wyżej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oleniek 18.01.2008 20:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2008 Jak śnieg spadnie to oczywiście wyżej... Jak snieg spadnie to oczywiście że jest krótsza odległość między linią a śniegiem, ale między linią a ZIEMIĄ się nie zmienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirek_Lewandowski 18.01.2008 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2008 Na pewno? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oleniek 18.01.2008 20:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2008 A co poziom gruntu się podnosi? Jak auto ciężarowe będzie jechało to po powierzchni śniegu czy po ziemi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirek_Lewandowski 18.01.2008 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2008 Toć napisałem, zimą wisi wyżej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom-Kon 18.01.2008 22:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2008 ...fizyka się kłania... Chodzi o temperaturę a nie o grubość śniegu! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts