Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Czym doczyścić szklaną kabinę prysznicową?

mantra

Recommended Posts

A słuchajcie odnośnie kamienia ale w kibelku? (pod poziomem wody) Zaczęliśmy używać*kostek i trochę zeszło, ale im głębiej tym więcej tego kamienia. Jest na to jakiś*sposób? Flaszkę octu wlać ? :D

Ocet nie da rady. Sprawdziłam. Zeszło dopiero po Domestosie "Zero kamienia", czarna butelka (w rosmanie jest teraz promocja). Trzeba muszlę zalać i zostawić na trochę. Mam beznadziejnie wyprofilowaną muszlę :/ , szczotka nie dochodzi wszędzie.

Niedawno pisałem ale powtórzę. Co wolicie, walczyć z kamieniem, czy po prostu go nigdy nie mieć? Jeżeli nie będzie kamienia, to najtańszym środkiem wszystko wyczyścicie. Jedyny problem to będzie to spłukać (miękka woda). Jeżeli tylko możecie to inwestujcie w stację uzdatniania wody (około 2,5tyś). Na prawdę warto.

Niedawno pisałem ale powtórzę. Co wolicie, walczyć z kamieniem, czy po prostu go nigdy nie mieć? Jeżeli nie będzie kamienia, to najtańszym środkiem wszystko wyczyścicie. Jedyny problem to będzie to spłukać (miękka woda). Jeżeli tylko możecie to inwestujcie w stację uzdatniania wody (około 2,5tyś). Na prawdę warto.

Popieram i polecam :) U mnie, mimo uzdatniacza, trochę kamienia się zbiera, ale wode mamy nadzwyczaj twardą (panowie instalujący urządzenie mówili, ze nawet w Wawie bardziej miękka woda). Gdyby uzdatniacza nie było chyba utonęlibyśmy w kamieniu.

• 3 weeks później...
Witam.jeśli chodzi o zapuszczona nalotem z kamienia szklana kabinę-przeźroczystą-prysznicowa i nie tylko kabinę i nie tylko szklaną, i jej uchwytu,okucia np w inoxsie, to moja pani gosposia pilnuje wymiany filtra węglowego jeśli z białego przyjmuje kolor lekko pomarańczowy,a kabinę czyści roztworem ,który składa się z małej części amoniaku około 5% ,octu i wody demineralizowanej takiej z Orlenu.Gosia używa jej do autoklawu bo po sprawdzeniu, autoklaw odczytuje ,że jest odpowiedniej jakości.To też jest ważne.Jeśli ktoś sobie życzy dokładnie to zapytam bo widzę ten płyn na szafce dziś przychodzi pani.

Mam spory problem jak doczyścić szklany prysznic z kamienia, próbowałam różnych środków ale zawsze jakieś ślady zostają. Coraz bardziej mnie to denerwuje, może coś poradzicie?

Kupic korega tabs i rozpuscic w malej ilosci wody i umyc kabine. Po godzinie czynnosc powtorzyc i dopiero splukac. Za pierwszym razie nie splukiwac

2 sprawa to kwasek cytrynowy ,a nie ocet

Edytowane przez Św.Mikołaj