Maciejka2 31.03.2015 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2015 A słuchajcie odnośnie kamienia ale w kibelku? (pod poziomem wody) Zaczęliśmy używać*kostek i trochę zeszło, ale im głębiej tym więcej tego kamienia. Jest na to jakiś*sposób? Flaszkę octu wlać ? Ocet nie da rady. Sprawdziłam. Zeszło dopiero po Domestosie "Zero kamienia", czarna butelka (w rosmanie jest teraz promocja). Trzeba muszlę zalać i zostawić na trochę. Mam beznadziejnie wyprofilowaną muszlę :/ , szczotka nie dochodzi wszędzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 31.03.2015 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2015 Niedawno pisałem ale powtórzę. Co wolicie, walczyć z kamieniem, czy po prostu go nigdy nie mieć? Jeżeli nie będzie kamienia, to najtańszym środkiem wszystko wyczyścicie. Jedyny problem to będzie to spłukać (miękka woda). Jeżeli tylko możecie to inwestujcie w stację uzdatniania wody (około 2,5tyś). Na prawdę warto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kendra 01.04.2015 05:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2015 Dzięki Liwko za podsunięcie pomysłu, pomyślę o tym w nowym domku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asizo 01.04.2015 06:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2015 Niedawno pisałem ale powtórzę. Co wolicie, walczyć z kamieniem, czy po prostu go nigdy nie mieć? Jeżeli nie będzie kamienia, to najtańszym środkiem wszystko wyczyścicie. Jedyny problem to będzie to spłukać (miękka woda). Jeżeli tylko możecie to inwestujcie w stację uzdatniania wody (około 2,5tyś). Na prawdę warto. Popieram i polecam U mnie, mimo uzdatniacza, trochę kamienia się zbiera, ale wode mamy nadzwyczaj twardą (panowie instalujący urządzenie mówili, ze nawet w Wawie bardziej miękka woda). Gdyby uzdatniacza nie było chyba utonęlibyśmy w kamieniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maciejka2 01.04.2015 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2015 Liwko, ale takiej stacji to chyba w bloku nie da się zainstalować? Czy się mylę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Liwko 01.04.2015 09:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2015 Liwko, ale takiej stacji to chyba w bloku nie da się zainstalować? Czy się mylę? No na pewno nie wszędzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 20.04.2015 05:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2015 Witam.jeśli chodzi o zapuszczona nalotem z kamienia szklana kabinę-przeźroczystą-prysznicowa i nie tylko kabinę i nie tylko szklaną, i jej uchwytu,okucia np w inoxsie, to moja pani gosposia pilnuje wymiany filtra węglowego jeśli z białego przyjmuje kolor lekko pomarańczowy,a kabinę czyści roztworem ,który składa się z małej części amoniaku około 5% ,octu i wody demineralizowanej takiej z Orlenu.Gosia używa jej do autoklawu bo po sprawdzeniu, autoklaw odczytuje ,że jest odpowiedniej jakości.To też jest ważne.Jeśli ktoś sobie życzy dokładnie to zapytam bo widzę ten płyn na szafce dziś przychodzi pani. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GoLopos002 20.04.2015 10:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2015 Moja żona używa środków firmy brudpur do wielu zabrudzeń w Naszym domu. Do kabiny prysznicowej również. Nie sa wygórowane cenowo a skuteczne. Podobno kiedys nie były dostępne w sprzedaży detalicznej, ale teraz na ,szczęście są w sklepach z środkami chemicznymi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madzik1982 20.04.2015 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2015 Ja używam prawie wszędzie ocet gdzie się da. Jednak później daję mleczko np. CIF by to miejsce myte octem nie było zbyt wygryzione lub by się nie zrobiło zbytnio matowe. Bo też tak może być po occie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Św.Mikołaj 20.04.2015 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2015 (edytowane) Mam spory problem jak doczyścić szklany prysznic z kamienia, próbowałam różnych środków ale zawsze jakieś ślady zostają. Coraz bardziej mnie to denerwuje, może coś poradzicie? Kupic korega tabs i rozpuscic w malej ilosci wody i umyc kabine. Po godzinie czynnosc powtorzyc i dopiero splukac. Za pierwszym razie nie splukiwac 2 sprawa to kwasek cytrynowy ,a nie ocet Edytowane 20 Kwietnia 2015 przez Św.Mikołaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Św.Mikołaj 20.04.2015 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2015 A słuchajcie odnośnie kamienia ale w kibelku? (pod poziomem wody) Zaczęliśmy używać*kostek i trochę zeszło, ale im głębiej tym więcej tego kamienia. Jest na to jakiś*sposób? Flaszkę octu wlać ? 2 tabletki korega tabs wrzucic na noc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts