Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

na jaki kolr drzwi wew. sie zdecydowaliscie?

agika

Recommended Posts

Stoję przed podobnym dylematem. :D Tylko u mnie na podłodze króluje jesion. Białe odpadaja- mam obecnie i chcę odmiany. Na dół myślałam o ciemnych- fornir palisander, wenge ewentualnie orzech. Za to nie wiem jaki kolor na pietrze. Tam na dosć małej powierzchni będzie 5 drzwi obok siebie. Mie chcę by były mocno przeszklone- raczej preferuje niewielkie szybki. Czy też iść w ciemny kolor? Czy raczej jasne, jesionowe? Co radzicie?

My troche podobnie jak OK,

meble debowe, podloga debowa, drzwi debowe tylko parapety granitowe.

Do wyboru mielismy jesion, tez nam sie bardzo podobal ale pod dlugich dyskusjach wygral dab.

Nie chcielismy mieszac roznych kolorow drewna bo czasami wychodzi to okropnie.

Tym bardziej, ze braz brazowi nie rowny a niektore brazy potrafia sie bardzo gryzc miedzy soba :wink:

Fakt, że niektóre drewna się gryzą - też nie lubię mieszać.

Ale mam stare meble w okleinie mahoniowej, które zawsze stały na dębowej podłodze i u mnie też stoją na dębie. Wiem, że to się nie gryzie - merbau ma kolor mahoniu, więc sprawa była prosta :wink:

• 1 month później...

Jestem właśnie na etapie ( a właściwie na początku etapu :) ) wstawiania drzwi. Nie lubię MDF-u,wolę drewno. Jednak gotowe drzwi ne wydaly nam się za drogie, więc postanowiliśmy w castorame kupić skrzydła z suowen sosny i zabejcować własnoręcznie. Jako, że na górze mamy pdłpgę z sosnowych desek zabejcowanych teakiem HartzLain, doszłam do wnioku, że najbardziej bedą pasowały drzwi w tej samej bejcy. Póki co, podoba mi się :D .

Do tego przeszklenia z piaskowanej szybki :wink:

na parterze -w sumie 4 skrzydła, będą ciemne - dąb jakiś tam... coś jakby wenge, podłoga będzie jasna

na piętrze - właśnie ze względu na to, że na stosunkowo małej przestrzeni będzie 5 skrzydeł dajemy jasne - kusi mnie dąb bielony, do 3 sypialni bez przeszkleń, do łazienki i garderoby z pionowymi przeszkleniami

Witam mam podobny problem (domek z bala) króry w środku będzie miał kolor naturalny świerk, na dole podłogi jasny beż, lub kafle zbliżone do drewna, u góry podłoga klon, okna jeszcze się nie zdecydowałam pomiędzy teak a orzech i drzwi, no powiedzcie jakie drzwi :( jeśli okna orzech to może drzwi orzechowe :roll: a jak teak to co? Od tej kolorystyki to mi sie w głowie miesza. Pomóżcie proszę. :cry: