agika 18.01.2008 22:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2008 Mam metlik w glowie, podobaja mi sie i biale i kolorowe drzwi. Jak podjac decyzje. Okna mam biale, podloga bedzie merbau a drzwi nie wiem. Dom urzadze raczej nowoczesnie. Poradzcie, moze sami mieliscie podobny dylemat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tiga 18.01.2008 22:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2008 Stoję przed podobnym dylematem. Tylko u mnie na podłodze króluje jesion. Białe odpadaja- mam obecnie i chcę odmiany. Na dół myślałam o ciemnych- fornir palisander, wenge ewentualnie orzech. Za to nie wiem jaki kolor na pietrze. Tam na dosć małej powierzchni będzie 5 drzwi obok siebie. Mie chcę by były mocno przeszklone- raczej preferuje niewielkie szybki. Czy też iść w ciemny kolor? Czy raczej jasne, jesionowe? Co radzicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OK 18.01.2008 22:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2008 Podłogi dąb naturalny - drzwi wew. i kuchnia dąb naturalny Parapety merbau Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agika 18.01.2008 22:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2008 ok, dlaczego sie zloscisz na parapety, czy to zly wybor? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OK 18.01.2008 22:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2008 Ja się nie złoszczę, ja się wstydzę , że tak od czapki ten merbau. Ale tańszy był od dębu Bardzo jestem zadowolona z tych parapetów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaloosa 19.01.2008 14:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2008 My troche podobnie jak OK, meble debowe, podloga debowa, drzwi debowe tylko parapety granitowe. Do wyboru mielismy jesion, tez nam sie bardzo podobal ale pod dlugich dyskusjach wygral dab. Nie chcielismy mieszac roznych kolorow drewna bo czasami wychodzi to okropnie. Tym bardziej, ze braz brazowi nie rowny a niektore brazy potrafia sie bardzo gryzc miedzy soba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OK 19.01.2008 15:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2008 Fakt, że niektóre drewna się gryzą - też nie lubię mieszać. Ale mam stare meble w okleinie mahoniowej, które zawsze stały na dębowej podłodze i u mnie też stoją na dębie. Wiem, że to się nie gryzie - merbau ma kolor mahoniu, więc sprawa była prosta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magi 19.01.2008 16:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2008 Ja mam calvados właściwie to pasują mi tylko do mebli w kuchni Wydaje mi się, że na białych będzie bardzo widać każdy brudek a szczególnie paluchy ale może się mylę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sylwia z Poznania 19.01.2008 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2008 Ja mam białe okna od środka. Nie chciałam w kolorze. Drzwi mam z Porty w kolorze limba 3. (coś pomiędzy merbau a teak) Jestem bardzo zadowolona. http://images34.fotosik.pl/111/fe8efd5804ff8c1c.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Justynka 01.03.2008 21:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2008 Jestem właśnie na etapie ( a właściwie na początku etapu ) wstawiania drzwi. Nie lubię MDF-u,wolę drewno. Jednak gotowe drzwi ne wydaly nam się za drogie, więc postanowiliśmy w castorame kupić skrzydła z suowen sosny i zabejcować własnoręcznie. Jako, że na górze mamy pdłpgę z sosnowych desek zabejcowanych teakiem HartzLain, doszłam do wnioku, że najbardziej bedą pasowały drzwi w tej samej bejcy. Póki co, podoba mi się . Do tego przeszklenia z piaskowanej szybki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekp71 02.03.2008 00:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2008 postawilismy na calą stolarkę w ciemnym kolorze, cos pomiedzy ciemnym orzechem, a palisandrem,takie sa drzwi wewnetrzne, zabudowy w przejsciach, listwy przypodlogowe i schody.poniewaz lubimy kontrasty, to sciany i podlogi sa w jasnych kolorach .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maya04 02.03.2008 07:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2008 My zdecydowaliśmy się na mniej popularne bliałe pełne. Ze względów oczywistych odpadał klimek i kluś. Skończyło sie na pol-skone model modern. Z białymi drzwiami jest ten problem że wybór jest właściwie żaden Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zebra 02.03.2008 08:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2008 na parterze -w sumie 4 skrzydła, będą ciemne - dąb jakiś tam... coś jakby wenge, podłoga będzie jasnana piętrze - właśnie ze względu na to, że na stosunkowo małej przestrzeni będzie 5 skrzydeł dajemy jasne - kusi mnie dąb bielony, do 3 sypialni bez przeszkleń, do łazienki i garderoby z pionowymi przeszkleniami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
danap 02.03.2008 17:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2008 na parterze drzwi mam szare, oprócz łazienki, bo w łazience sa niebieskie (od środka)na piętrze białewszystkie pełne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MagdalenaK 02.03.2008 18:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2008 Witam mam podobny problem (domek z bala) króry w środku będzie miał kolor naturalny świerk, na dole podłogi jasny beż, lub kafle zbliżone do drewna, u góry podłoga klon, okna jeszcze się nie zdecydowałam pomiędzy teak a orzech i drzwi, no powiedzcie jakie drzwi jeśli okna orzech to może drzwi orzechowe a jak teak to co? Od tej kolorystyki to mi sie w głowie miesza. Pomóżcie proszę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
novi_ana 02.03.2008 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2008 i orzech i teak ładnie to ładne kolory.. orzech bezpieczniejszy, bo podpina się pod okna białe by nie pasowały do stylu domu, tak samo ciemny brąz - czy wenge Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts