skorpio 19.01.2008 00:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2008 Podjąć to ryzyko i lać strop monolityczny czy czekać na stabilniejsze warunki pogodowe? Przede wszystkim chodzi o nocne przymrozki. Strop jest b. ważnym elementem konstrukcyjnym i nie chciałbym, żeby został w jakimkolwiek stopniu osłabiony. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/94529-la%C4%87-strop/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 19.01.2008 07:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2008 ryzyko jest OGROMNE, ja bym się nie decydowałnp na południu kraju (Wrocek?) ma być dziś tylko 12 st C, sic! a obok mnie, budują chałupę i obłąkańcy robią elewację !dzwonię do psychiatryka... Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/94529-la%C4%87-strop/#findComment-2238382 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasja 19.01.2008 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2008 U nas właśnie wylewany był strop w środę, obserwuj prognozę pogody, ważne aby nie było dużego mrozu, poniżej minus 5 stopni Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/94529-la%C4%87-strop/#findComment-2238471 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mclear 19.01.2008 09:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2008 wylewaj w przyszłym tyg ponad 10 stopni, ja przyklejam styro + siatka i klej ale narzie bez struktury Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/94529-la%C4%87-strop/#findComment-2238478 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nastka79 19.01.2008 09:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2008 My wylewaliśmy zaraz po świętach, a po sylwestrze przyszły mrozy i nic się nie stało. Betoniarnie dodają do betonu ulepszacze na mróz, wytrzymują one do -12. Nasz musiał wytrzymać próbę ok. -5 i nic mu nie jest, nie jest popękany... Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/94529-la%C4%87-strop/#findComment-2238496 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 19.01.2008 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2008 nie pytać...lać Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/94529-la%C4%87-strop/#findComment-2238497 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MOLLAN 19.01.2008 11:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2008 U mnie też wylali na początku tygodnia, ryzyka raczej nie ma przy takiej pogodzie, przynajmniej u nas na zachodzie. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/94529-la%C4%87-strop/#findComment-2238707 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szybkaosa 19.01.2008 15:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2008 U mnie też wylali na początku tygodnia, ryzyka raczej nie ma przy takiej pogodzie, przynajmniej u nas na zachodzie. U Was na zachodzie to co innego Przeanalizuj pogodę na kilka dni do przodu, w ile czasu ułożą zbrojenie itd. Jeśli będzie kilkanaście dni z temp. powyżej zera to bez obaw, jak by było załamanie pogody to przygotuj sobie maty słomiane na strop i koksowniki do każdego pomieszczenia, okna wtedy pozabijasz i będziesz dogrzewać. Ale na razie chyba pogoda ma być w miarę. Ryzyko zawsze jakieś istnieje, strop to nie fundament i przemarźnie i od góry i od dołu. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/94529-la%C4%87-strop/#findComment-2238968 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Geno 19.01.2008 15:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2008 U mnie też wylali na początku tygodnia, ryzyka raczej nie ma przy takiej pogodzie, przynajmniej u nas na zachodzie. U Was na zachodzie to co innego Przeanalizuj pogodę na kilka dni do przodu, w ile czasu ułożą zbrojenie itd. Jeśli będzie kilkanaście dni z temp. powyżej zera to bez obaw, jak by było załamanie pogody to przygotuj sobie maty słomiane na strop i koksowniki do każdego pomieszczenia, okna wtedy pozabijasz i będziesz dogrzewać. Ale na razie chyba pogoda ma być w miarę. Ryzyko zawsze jakieś istnieje, strop to nie fundament i przemarźnie i od góry i od dołu. Od dołu to zależy jaki strop Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/94529-la%C4%87-strop/#findComment-2239023 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szybkaosa 19.01.2008 16:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2008 U mnie też wylali na początku tygodnia, ryzyka raczej nie ma przy takiej pogodzie, przynajmniej u nas na zachodzie. U Was na zachodzie to co innego Przeanalizuj pogodę na kilka dni do przodu, w ile czasu ułożą zbrojenie itd. Jeśli będzie kilkanaście dni z temp. powyżej zera to bez obaw, jak by było załamanie pogody to przygotuj sobie maty słomiane na strop i koksowniki do każdego pomieszczenia, okna wtedy pozabijasz i będziesz dogrzewać. Ale na razie chyba pogoda ma być w miarę. Ryzyko zawsze jakieś istnieje, strop to nie fundament i przemarźnie i od góry i od dołu. Od dołu to zależy jaki strop Noooo ? Mianowicie...? Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/94529-la%C4%87-strop/#findComment-2239028 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Geno 19.01.2008 16:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2008 U mnie też wylali na początku tygodnia, ryzyka raczej nie ma przy takiej pogodzie, przynajmniej u nas na zachodzie. U Was na zachodzie to co innego Przeanalizuj pogodę na kilka dni do przodu, w ile czasu ułożą zbrojenie itd. Jeśli będzie kilkanaście dni z temp. powyżej zera to bez obaw, jak by było załamanie pogody to przygotuj sobie maty słomiane na strop i koksowniki do każdego pomieszczenia, okna wtedy pozabijasz i będziesz dogrzewać. Ale na razie chyba pogoda ma być w miarę. Ryzyko zawsze jakieś istnieje, strop to nie fundament i przemarźnie i od góry i od dołu. Od dołu to zależy jaki strop Noooo ? Mianowicie...? Jak szalunek pełny to nie zamarznie od dołu. Tygodniowo leje jakieś 2500 m2 i nic nie zamarzło od dołu Od góry za to nieładnie przemarzło mleczko ale cóż, przyroda. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/94529-la%C4%87-strop/#findComment-2239031 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szybkaosa 19.01.2008 16:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2008 U mnie też wylali na początku tygodnia, ryzyka raczej nie ma przy takiej pogodzie, przynajmniej u nas na zachodzie. U Was na zachodzie to co innego Przeanalizuj pogodę na kilka dni do przodu, w ile czasu ułożą zbrojenie itd. Jeśli będzie kilkanaście dni z temp. powyżej zera to bez obaw, jak by było załamanie pogody to przygotuj sobie maty słomiane na strop i koksowniki do każdego pomieszczenia, okna wtedy pozabijasz i będziesz dogrzewać. Ale na razie chyba pogoda ma być w miarę. Ryzyko zawsze jakieś istnieje, strop to nie fundament i przemarźnie i od góry i od dołu. Od dołu to zależy jaki strop Noooo ? Mianowicie...? Jak szalunek pełny to nie zamarznie od dołu. Tygodniowo leje jakieś 2500 m2 i nic nie zamarzło od dołu Od góry za to nieładnie przemarzło mleczko ale cóż, przyroda. Zamarznie. Jaki będzie normalna w końcu zima To może być niepełny szalunek przy stropie monolitycznym??? Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/94529-la%C4%87-strop/#findComment-2239033 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Geno 19.01.2008 16:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2008 U mnie też wylali na początku tygodnia, ryzyka raczej nie ma przy takiej pogodzie, przynajmniej u nas na zachodzie. U Was na zachodzie to co innego Przeanalizuj pogodę na kilka dni do przodu, w ile czasu ułożą zbrojenie itd. Jeśli będzie kilkanaście dni z temp. powyżej zera to bez obaw, jak by było załamanie pogody to przygotuj sobie maty słomiane na strop i koksowniki do każdego pomieszczenia, okna wtedy pozabijasz i będziesz dogrzewać. Ale na razie chyba pogoda ma być w miarę. Ryzyko zawsze jakieś istnieje, strop to nie fundament i przemarźnie i od góry i od dołu. Od dołu to zależy jaki strop Noooo ? Mianowicie...? Jak szalunek pełny to nie zamarznie od dołu. Tygodniowo leje jakieś 2500 m2 i nic nie zamarzło od dołu Od góry za to nieładnie przemarzło mleczko ale cóż, przyroda. Zamarznie. Jaki będzie normalna w końcu zima To może być niepełny szalunek przy stropie monolitycznym??? Jak będzie mieć 5MPa to może sobie zamarzać. Nawet jakby było -20 to od strony szalunku nie zamarznie. Toć pisałem ,że od dołu zależy jak strop (ogólnie) , przy monolicie nie ma szans zamarznąć od dołu, chyba,że na syberii. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/94529-la%C4%87-strop/#findComment-2239036 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szybkaosa 19.01.2008 16:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2008 U mnie też wylali na początku tygodnia, ryzyka raczej nie ma przy takiej pogodzie, przynajmniej u nas na zachodzie. U Was na zachodzie to co innego Przeanalizuj pogodę na kilka dni do przodu, w ile czasu ułożą zbrojenie itd. Jeśli będzie kilkanaście dni z temp. powyżej zera to bez obaw, jak by było załamanie pogody to przygotuj sobie maty słomiane na strop i koksowniki do każdego pomieszczenia, okna wtedy pozabijasz i będziesz dogrzewać. Ale na razie chyba pogoda ma być w miarę. Ryzyko zawsze jakieś istnieje, strop to nie fundament i przemarźnie i od góry i od dołu. Od dołu to zależy jaki strop Noooo ? Mianowicie...? Jak szalunek pełny to nie zamarznie od dołu. Tygodniowo leje jakieś 2500 m2 i nic nie zamarzło od dołu Od góry za to nieładnie przemarzło mleczko ale cóż, przyroda. Zamarznie. Jaki będzie normalna w końcu zima To może być niepełny szalunek przy stropie monolitycznym??? Jak będzie mieć 5MPa to może sobie zamarzać. Nawet jakby było -20 to od strony szalunku nie zamarznie. Toć pisałem ,że od dołu zależy jak strop (ogólnie) , przy monolicie nie ma szans zamarznąć od dołu, chyba,że na syberii. Czy to oznacza, że wyleję strop w szalunku pełnym i mimo, ze następnej nocy będzie -15 stopni i tak prze dwa tygodnie to nie zamarznie? Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/94529-la%C4%87-strop/#findComment-2239044 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Geno 19.01.2008 16:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2008 U mnie też wylali na początku tygodnia, ryzyka raczej nie ma przy takiej pogodzie, przynajmniej u nas na zachodzie. U Was na zachodzie to co innego Przeanalizuj pogodę na kilka dni do przodu, w ile czasu ułożą zbrojenie itd. Jeśli będzie kilkanaście dni z temp. powyżej zera to bez obaw, jak by było załamanie pogody to przygotuj sobie maty słomiane na strop i koksowniki do każdego pomieszczenia, okna wtedy pozabijasz i będziesz dogrzewać. Ale na razie chyba pogoda ma być w miarę. Ryzyko zawsze jakieś istnieje, strop to nie fundament i przemarźnie i od góry i od dołu. Od dołu to zależy jaki strop Noooo ? Mianowicie...? Jak szalunek pełny to nie zamarznie od dołu. Tygodniowo leje jakieś 2500 m2 i nic nie zamarzło od dołu Od góry za to nieładnie przemarzło mleczko ale cóż, przyroda. Zamarznie. Jaki będzie normalna w końcu zima To może być niepełny szalunek przy stropie monolitycznym??? Jak będzie mieć 5MPa to może sobie zamarzać. Nawet jakby było -20 to od strony szalunku nie zamarznie. Toć pisałem ,że od dołu zależy jak strop (ogólnie) , przy monolicie nie ma szans zamarznąć od dołu, chyba,że na syberii. Czy to oznacza, że wyleję strop w szalunku pełnym i mimo, ze następnej nocy będzie -15 stopni i tak prze dwa tygodnie to nie zamarznie? Dobrze wiesz ,że jeżeli już to warstwa wierzchnia a nie spód. Chyba,że lejesz B10 :/ Pasaż Grunwaldzki we to w istocie budowla z lodu bo betnowany był często przy -10 i jeszcze mniejszych temp. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/94529-la%C4%87-strop/#findComment-2239046 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szybkaosa 19.01.2008 16:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2008 U mnie też wylali na początku tygodnia, ryzyka raczej nie ma przy takiej pogodzie, przynajmniej u nas na zachodzie. U Was na zachodzie to co innego Przeanalizuj pogodę na kilka dni do przodu, w ile czasu ułożą zbrojenie itd. Jeśli będzie kilkanaście dni z temp. powyżej zera to bez obaw, jak by było załamanie pogody to przygotuj sobie maty słomiane na strop i koksowniki do każdego pomieszczenia, okna wtedy pozabijasz i będziesz dogrzewać. Ale na razie chyba pogoda ma być w miarę. Ryzyko zawsze jakieś istnieje, strop to nie fundament i przemarźnie i od góry i od dołu. Od dołu to zależy jaki strop Noooo ? Mianowicie...? Jak szalunek pełny to nie zamarznie od dołu. Tygodniowo leje jakieś 2500 m2 i nic nie zamarzło od dołu Od góry za to nieładnie przemarzło mleczko ale cóż, przyroda. Zamarznie. Jaki będzie normalna w końcu zima To może być niepełny szalunek przy stropie monolitycznym??? Jak będzie mieć 5MPa to może sobie zamarzać. Nawet jakby było -20 to od strony szalunku nie zamarznie. Toć pisałem ,że od dołu zależy jak strop (ogólnie) , przy monolicie nie ma szans zamarznąć od dołu, chyba,że na syberii. Czy to oznacza, że wyleję strop w szalunku pełnym i mimo, ze następnej nocy będzie -15 stopni i tak prze dwa tygodnie to nie zamarznie? Dobrze wiesz ,że jeżeli już to warstwa wierzchnia a nie spód. Chyba,że lejesz B10 :/ Pasaż Grunwaldzki we to w istocie budowla z lodu bo betnowany był często przy -10 i jeszcze mniejszych temp. Tam miałeś płyty stropowe 15 - 18 cm? Wierzchnia warstwa to wierzchnia warstwa, wiadomo. Ale mnie chodzi o spód, przy budynku otwartym bez okien jak są mrozy. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/94529-la%C4%87-strop/#findComment-2239056 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Geno 19.01.2008 16:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2008 U mnie też wylali na początku tygodnia, ryzyka raczej nie ma przy takiej pogodzie, przynajmniej u nas na zachodzie. U Was na zachodzie to co innego Przeanalizuj pogodę na kilka dni do przodu, w ile czasu ułożą zbrojenie itd. Jeśli będzie kilkanaście dni z temp. powyżej zera to bez obaw, jak by było załamanie pogody to przygotuj sobie maty słomiane na strop i koksowniki do każdego pomieszczenia, okna wtedy pozabijasz i będziesz dogrzewać. Ale na razie chyba pogoda ma być w miarę. Ryzyko zawsze jakieś istnieje, strop to nie fundament i przemarźnie i od góry i od dołu. Od dołu to zależy jaki strop Noooo ? Mianowicie...? Jak szalunek pełny to nie zamarznie od dołu. Tygodniowo leje jakieś 2500 m2 i nic nie zamarzło od dołu Od góry za to nieładnie przemarzło mleczko ale cóż, przyroda. Zamarznie. Jaki będzie normalna w końcu zima To może być niepełny szalunek przy stropie monolitycznym??? Jak będzie mieć 5MPa to może sobie zamarzać. Nawet jakby było -20 to od strony szalunku nie zamarznie. Toć pisałem ,że od dołu zależy jak strop (ogólnie) , przy monolicie nie ma szans zamarznąć od dołu, chyba,że na syberii. Czy to oznacza, że wyleję strop w szalunku pełnym i mimo, ze następnej nocy będzie -15 stopni i tak prze dwa tygodnie to nie zamarznie? Dobrze wiesz ,że jeżeli już to warstwa wierzchnia a nie spód. Chyba,że lejesz B10 :/ Pasaż Grunwaldzki we to w istocie budowla z lodu bo betnowany był często przy -10 i jeszcze mniejszych temp. Tam miałeś płyty stropowe 15 - 18 cm? Wierzchnia warstwa to wierzchnia warstwa, wiadomo. Ale mnie chodzi o spód, przy budynku otwartym bez okien jak są mrozy. Ze względu na hydratację spód nie przemarznie. Wystarczy aby był osłonięty i jest deskowaniem. Będzie miał wew. dodatnią temp. i 5 dni wystarczy aby nie było problemów. Pomijam przypadki kiedy bywało -20 czy -25 , wtedy jednak trzeba się przyłożyć do osłony wierzchniej lub kabli grzejnych. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/94529-la%C4%87-strop/#findComment-2239063 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szybkaosa 19.01.2008 16:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2008 U mnie też wylali na początku tygodnia, ryzyka raczej nie ma przy takiej pogodzie, przynajmniej u nas na zachodzie. U Was na zachodzie to co innego Przeanalizuj pogodę na kilka dni do przodu, w ile czasu ułożą zbrojenie itd. Jeśli będzie kilkanaście dni z temp. powyżej zera to bez obaw, jak by było załamanie pogody to przygotuj sobie maty słomiane na strop i koksowniki do każdego pomieszczenia, okna wtedy pozabijasz i będziesz dogrzewać. Ale na razie chyba pogoda ma być w miarę. Ryzyko zawsze jakieś istnieje, strop to nie fundament i przemarźnie i od góry i od dołu. Od dołu to zależy jaki strop Noooo ? Mianowicie...? Jak szalunek pełny to nie zamarznie od dołu. Tygodniowo leje jakieś 2500 m2 i nic nie zamarzło od dołu Od góry za to nieładnie przemarzło mleczko ale cóż, przyroda. Zamarznie. Jaki będzie normalna w końcu zima To może być niepełny szalunek przy stropie monolitycznym??? Jak będzie mieć 5MPa to może sobie zamarzać. Nawet jakby było -20 to od strony szalunku nie zamarznie. Toć pisałem ,że od dołu zależy jak strop (ogólnie) , przy monolicie nie ma szans zamarznąć od dołu, chyba,że na syberii. Czy to oznacza, że wyleję strop w szalunku pełnym i mimo, ze następnej nocy będzie -15 stopni i tak prze dwa tygodnie to nie zamarznie? Dobrze wiesz ,że jeżeli już to warstwa wierzchnia a nie spód. Chyba,że lejesz B10 :/ Pasaż Grunwaldzki we to w istocie budowla z lodu bo betnowany był często przy -10 i jeszcze mniejszych temp. Tam miałeś płyty stropowe 15 - 18 cm? Wierzchnia warstwa to wierzchnia warstwa, wiadomo. Ale mnie chodzi o spód, przy budynku otwartym bez okien jak są mrozy. Ze względu na hydratację spód nie przemarznie. Wystarczy aby był osłonięty i jest deskowaniem. Będzie miał wew. dodatnią temp. i 5 dni wystarczy aby nie było problemów. Pomijam przypadki kiedy bywało -20 czy -25 , wtedy jednak trzeba się przyłożyć do osłony wierzchniej lub kabli grzejnych.[/quote:5ebc5681b9] Czyli jednak może przemarznąć.... A już myślałem, że jest nie do ruszenia. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/94529-la%C4%87-strop/#findComment-2239076 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Geno 19.01.2008 16:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2008 U mnie też wylali na początku tygodnia, ryzyka raczej nie ma przy takiej pogodzie, przynajmniej u nas na zachodzie. U Was na zachodzie to co innego Przeanalizuj pogodę na kilka dni do przodu, w ile czasu ułożą zbrojenie itd. Jeśli będzie kilkanaście dni z temp. powyżej zera to bez obaw, jak by było załamanie pogody to przygotuj sobie maty słomiane na strop i koksowniki do każdego pomieszczenia, okna wtedy pozabijasz i będziesz dogrzewać. Ale na razie chyba pogoda ma być w miarę. Ryzyko zawsze jakieś istnieje, strop to nie fundament i przemarźnie i od góry i od dołu. Od dołu to zależy jaki strop Noooo ? Mianowicie...? Jak szalunek pełny to nie zamarznie od dołu. Tygodniowo leje jakieś 2500 m2 i nic nie zamarzło od dołu Od góry za to nieładnie przemarzło mleczko ale cóż, przyroda. Zamarznie. Jaki będzie normalna w końcu zima To może być niepełny szalunek przy stropie monolitycznym??? Jak będzie mieć 5MPa to może sobie zamarzać. Nawet jakby było -20 to od strony szalunku nie zamarznie. Toć pisałem ,że od dołu zależy jak strop (ogólnie) , przy monolicie nie ma szans zamarznąć od dołu, chyba,że na syberii. Czy to oznacza, że wyleję strop w szalunku pełnym i mimo, ze następnej nocy będzie -15 stopni i tak prze dwa tygodnie to nie zamarznie? Dobrze wiesz ,że jeżeli już to warstwa wierzchnia a nie spód. Chyba,że lejesz B10 :/ Pasaż Grunwaldzki we to w istocie budowla z lodu bo betnowany był często przy -10 i jeszcze mniejszych temp. Tam miałeś płyty stropowe 15 - 18 cm? Wierzchnia warstwa to wierzchnia warstwa, wiadomo. Ale mnie chodzi o spód, przy budynku otwartym bez okien jak są mrozy. Ze względu na hydratację spód nie przemarznie. Wystarczy aby był osłonięty i jest deskowaniem. Będzie miał wew. dodatnią temp. i 5 dni wystarczy aby nie było problemów. Pomijam przypadki kiedy bywało -20 czy -25 , wtedy jednak trzeba się przyłożyć do osłony wierzchniej lub kabli grzejnych.[/quote:7135891551] Czyli jednak może przemarznąć.... A już myślałem, że jest nie do ruszenia.[/quote:7135891551] Jak betonujesz B60 to hmmm Masz rację oczywiście , -25 już dawno nie było jednak. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/94529-la%C4%87-strop/#findComment-2239078 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 19.01.2008 16:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2008 na litość boską przestańcie się cytować,na rany Chrystusa, nie róbta tego Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/94529-la%C4%87-strop/#findComment-2239090 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts