bobiczek 19.01.2008 10:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2008 JA w temacie. Palę bo lubię - i już!Przyzwyczaiłem się przy kawie, w nerwach i przy piwie...A od jakiegoś czasu wszyscy krzyczą że teraz nie pozwolą mi. Podobno tak daleko że w swoim prywatnym , śmierdzącym dymem aucie też mi zabronią. Niepalący - po chwili, ale szczerego zastanowienia..Ale bez emocji i sloganów typu "wszystkich palaczy do pieca" nie uważacie czasem za nieuczciwego, zlikwidowania baru z moim ulubionym piwkiem - dla mnie? Bo ja będę pił juz piwko tylko na swoim ogródku, gdzie będę palił aż do bólu w płucach!!!?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomek_J 19.01.2008 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2008 JA w temacie. Palę bo lubię - i już! Bobiczek, nie jesteś sam A że jesteś z mojego regionu, to się skrzykniemy i założymy sobie klub - wstęp tylko dla podpalających piwoszów. A nasze kochane Państwo Które Wie Lepiej Co Dla Ciemnnego Ludu Najlepsze niech się idzie... rozmnażać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cpt_Q 19.01.2008 10:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2008 czytaliście?http://przekroj.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=3381&Itemid=57 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobiczek 19.01.2008 11:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2008 he,he Najbardziej podoba mi sie pomysł o poruszaniu sie auta od auta w odległości 30metrów, bardzo słuszny.... No i przystanki wyposażać w maski gazowe, żeby pasażer nie truł sie spalinami zdezelowanej sieci MPK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobiczek 19.01.2008 11:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2008 No i dowiedziałem sie że w końcu (tak jak podejrzewałem od dawna) jestem niedojrzały emocjonalnie, he,he Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tedii 19.01.2008 15:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2008 Palę bo lubię - i już! Współczuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 19.01.2008 16:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2008 Paliłam 20 lat, więc doskonale rozumiem palaczy. Nie palę 8 lat, więc wiem, co czują niepalący w sąsiedztwie palaczy. Moim zdaniem powinny powstać lokale tylko dla niepalących i tylko dla palących. Każdy ma prawo robić co mu się podoba i takie zabranianie nie spowoduje, że palacze nagle ruszą ławą i rzucą palenie. W swoim własnym domu i aucie powinni mieć prawo do palenia, bo nikomu tym krzywdy nie robią, a rodzina - ustosunkuje się jak zechce, większość rozsądnych ludzi nie pali przy dzieciach. W miejscach takich jak przystanki nie pozwoliłabym, strasznie to śmierdzi niepalącym. Na dworcach - wydzieliłabym miejsce na każdym peronie i na zewnątrz przed dworcem, przecież miejsca jest dosyć. Nie dajmy się zwariować, nie można zakazami uszczęśliwiać i uzdrawiać ludzi na siłę. I tak się nie uda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 19.01.2008 16:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2008 Na lotnisku w Helsinkach paliłem w takim dużym "akwarium". Było to jedyne miejsce, gdzie wolno było zaciągnąć się dymem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
retrofood 19.01.2008 17:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2008 Kiedyś jeden mądry naród uszczęśliwiał się prohibicją... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 19.01.2008 18:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2008 ciekawe dlaczego puszczający bąki w towarzystwie ...nie jest w nim tolerowany przecież jak ktoś lubi to dlaczego mu zabraniać smród to smród -nieważne z którego otworu pochodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobiczek 19.01.2008 18:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2008 I tu błąd. Znałem jedna panią doktor która nawet u fryzjera puszczała głośnego bąka - od razu stwierdzając głośno, że trzymanie gazów w organizmie jest bardzo niezdrowe i może nawet doprowadzić do konsekwencji nieodwracalnych i bolesnych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
retrofood 19.01.2008 18:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2008 ciekawe dlaczego puszczający bąki w towarzystwie ...nie jest w nim tolerowany przecież jak ktoś lubi to dlaczego mu zabraniać smród to smród -nieważne z którego otworu pochodzi fatalne masz towarzystwo. na przyszłość radzę dobierć uważniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobiczek 19.01.2008 18:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2008 Palę bo lubię - i już! Współczuję. Tedii!!!! Naprawdę nie ma czego. Nie oczekuje współczucia, ani zrozumienia. Wkurza mnie tylko że decyduje o pewnych moich prywatnych - osobistych sprawach , ktoś kto ma władzę ustawodawczo-wykonawczą (krótkotrwałą przeważnie). Myślę że zakaz puszczania bąków w miejscach publicznych przyjąłbym bardziej entuzjastycznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 19.01.2008 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2008 ciekawe dlaczego puszczający bąki w towarzystwie ...nie jest w nim tolerowany przecież jak ktoś lubi to dlaczego mu zabraniać smród to smród -nieważne z którego otworu pochodzi fatalne masz towarzystwo. na przyszłość radzę dobierć uważniej. myslę ,że tych palących bedzie sie raczej unikać .....bo łatwiej znieśc puszczających bąki .............niz puszczających bąki i palących Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bezdomna 19.01.2008 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2008 Wolność kończy sie tam, gdzie narusza wolność drugiej osoby. Może palacze nie rozumieją, że paląc np na przystankach trują wszystkich naokoło. I nie chodzi tu tylko o smród. Nie można tego porównywać do baków. Tu chodzi o zdrowie, bo stojący obok wbrew swej woli tez pali - biernie. Pomyślcie o tym - dzieci, kobiety w ciąży, czy inni, którym może aż tak to nie szkodzi, ale jednak. A wydzielanie miejsc nieodizolowanych, np kącika w restauracji jest bez sensu - smród i szkodliwy dym roznosi się po całym lokalu.Palacze! Lubicie, to palcie, ale nie zmuszajcie do zaciągania sie wszystkich wokół. (Pominę kwestie leczenia ze środków publicznych skutków głupoty palenia - akcyza wszystkiego nie pokryje). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
retrofood 19.01.2008 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2008 Wolność kończy sie tam, gdzie narusza wolność drugiej osoby. Może palacze nie rozumieją, że paląc np na przystankach trują wszystkich naokoło. I nie chodzi tu tylko o smród. Nie można tego porównywać do baków. Tu chodzi o zdrowie, bo stojący obok wbrew swej woli tez pali - biernie. Pomyślcie o tym - dzieci, kobiety w ciąży, czy inni, którym może aż tak to nie szkodzi, ale jednak. A wydzielanie miejsc nieodizolowanych, np kącika w restauracji jest bez sensu - smród i szkodliwy dym roznosi się po całym lokalu. Palacze! Lubicie, to palcie, ale nie zmuszajcie do zaciągania sie wszystkich wokół. (Pominę kwestie leczenia ze środków publicznych skutków głupoty palenia - akcyza wszystkiego nie pokryje). spaliny z Twojego samochodu zatruwają mnie i moje rośliny. PS. Zamiast puszczać slogany, już le[piej puszczajcie bąki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bezdomna 19.01.2008 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2008 Wolność kończy sie tam, gdzie narusza wolność drugiej osoby. Może palacze nie rozumieją, że paląc np na przystankach trują wszystkich naokoło. I nie chodzi tu tylko o smród. Nie można tego porównywać do baków. Tu chodzi o zdrowie, bo stojący obok wbrew swej woli tez pali - biernie. Pomyślcie o tym - dzieci, kobiety w ciąży, czy inni, którym może aż tak to nie szkodzi, ale jednak. A wydzielanie miejsc nieodizolowanych, np kącika w restauracji jest bez sensu - smród i szkodliwy dym roznosi się po całym lokalu. Palacze! Lubicie, to palcie, ale nie zmuszajcie do zaciągania sie wszystkich wokół. (Pominę kwestie leczenia ze środków publicznych skutków głupoty palenia - akcyza wszystkiego nie pokryje). spaliny z Twojego samochodu zatruwają mnie i moje rośliny. PS. Zamiast puszczać slogany, już le[piej puszczajcie bąki. Tego typu argumenty nie są merytoryczne, bo zmieniają temat. Owszem, przyznaję, mam samochód, który wydziela spaliny, ale to temat na osobna dyskusję. A to, co piszę, może brzmi jak slogan, ale tak to właśnie czuje. Jeśli uważasz,że palenie nie szkodzi osobom trzecim - przedstaw proszę argumenty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
retrofood 19.01.2008 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2008 Wolność kończy sie tam, gdzie narusza wolność drugiej osoby. Może palacze nie rozumieją, że paląc np na przystankach trują wszystkich naokoło. I nie chodzi tu tylko o smród. Nie można tego porównywać do baków. Tu chodzi o zdrowie, bo stojący obok wbrew swej woli tez pali - biernie. Pomyślcie o tym - dzieci, kobiety w ciąży, czy inni, którym może aż tak to nie szkodzi, ale jednak. A wydzielanie miejsc nieodizolowanych, np kącika w restauracji jest bez sensu - smród i szkodliwy dym roznosi się po całym lokalu. Palacze! Lubicie, to palcie, ale nie zmuszajcie do zaciągania sie wszystkich wokół. (Pominę kwestie leczenia ze środków publicznych skutków głupoty palenia - akcyza wszystkiego nie pokryje). spaliny z Twojego samochodu zatruwają mnie i moje rośliny. PS. Zamiast puszczać slogany, już le[piej puszczajcie bąki. Tego typu argumenty nie są merytoryczne, bo zmieniają temat. Owszem, przyznaję, mam samochód, który wydziela spaliny, ale to temat na osobna dyskusję. A to, co piszę, może brzmi jak slogan, ale tak to właśnie czuje. Jeśli uważasz,że palenie nie szkodzi osobom trzecim - przedstaw proszę argumenty. Oczywiście, kobiety... dzieci w ciąży... szkodzi... tyle, że to slogany, a dyskusja jest nie o tym. Własnie Twoja merytoryka polega na bajaniu opowiastek. Dyskusja jest o prawie obywatela. A że dotyczy palenia... dla mnie taka sama dyskusja powinna dotyczyć prawa kupowania wygiętych ogórków, bo jakiś idiota wymyślił przepis, że handlować można tylko prostymi. Więc nie bajaj o leczeniu, bo ja takich pseudoargumentów mogę wyciągnąć dwadzieścia. I nie tylko o samochodzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
retrofood 19.01.2008 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2008 PKP dymem truje pasażerówhttp://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80269,4851492.html Kto za likwidacją kolei i za zakazem jazdy pociągów??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirek_Lewandowski 19.01.2008 21:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2008 Ja A co! Jeździ mi to koło chałupy, śmierdzi, hałasuje..,g.. po torach rozchlapuje. Zlikwidować! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts