Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dzialka bez mediow..

Recommended Posts

Witam!Zamierzamy budowac dom.Mamy na oku dzialke 1400 mkw za 25 zl za mkw.Cena jest atrakcyjna,jednak dzialka nie ma dostepu do wody i kanalizy.czy myslicie ze jest to problem?ile trzeba dodatkowo wydac aby sobie samemu zapewnic dostep do wody i cos wykombinowac z kanaliza (jakas przydomowa oczyszczalnia lub cos takiego).

Pozdrawiam

działka trochę mała może być problem z zachowaniem minimalnych odległości drenażu od studni, może być tez problem jeśli jest uchwalony plan zagospodarowania przestrzennego z zakazem budowy POŚ czy szamba

nie ma kanalizy, wody, a plan przewiduje, hmmm oprócz jakiś popapranych okolic pewnych dużych miast, raczej mało możliwe

mało możliwe to jest żebyś zaczął odpowiadać na posty merytorycznie, a pod łodzią jest taka gmina jak właśnie opisujesz, ma opracowany plan zagospodarowania przestrzennego nawet dla pól rolnych

http://bip.rzgow.tensoft.pl/index.php?gid=157&grp=feb6379d6a2b25790e13d5857310a3c3&ver=1

jesteś Przemerytoryczny, Kwintesencja , Clou Klu, Twoje posty trzeba rozcieńczać, tak napakowane są danymi/informacjami, o Wielki Pasywny, wybacz mi, robaczkowi,marnemu puchowi, że wp.. się i pozwoliłem sobie na tak wieką śmiałość jak "polemika" z Twymi wIELKIMI Kwintesencjami

idę strzelić baranka....

(oświadczam, że nie zginie żadne zwierzę)

Swojego czasu mocno się zdziwiłam, że w ogóle można kupić działkę z mediami. Ja swoją kupiłam bez niczego, woda sobie gdzieś biegła w pobliżu, słup stał obok działki, ale wszystkie podłączenia sama załatwiałam, o ile z wodą nie maiłam problemu bo w ciągu tygodnia mi zrobili przyłącze, nawet po 2 kolejnych tygodniach przyjechali, (bo panowie jadąc na awarie zauważyli, że murują mi fundament i zadzwonili proponując wejście z wodą do budynku żebym później nie musiała kuć wylewek) i założyli przyłącze do domu.

Za wodę zapłaciłam 1300zł.

Natomiast w energetyce czekałam przez 8 miesięcy na skrzynkę, trzymałam rękę na pulsie i co miesiąc dzwoniłam jak się sprawy mają, kto wygrał przetarg, a później to już z górki, bo dzwoniłam do firmy, która wykonywała i w ciągu miesiąca mi zrobili.

Kanalizy brak, mam zaprojektowane szambo - i tu dobry żart - nie doczytałam do końca wypisu z mpzp i myślałam, że nie mogę mieć oczyszczalni - dałabym sobie łapę uciąć za to. Obecnie mam już podpisana umowę na projekt i wykonanie oczyszczalni przydomowej :).

Z mojego doświadczenia, bez prądu nie ma sensu. U mnie 14 m-cy opóźnienia w realizacji przyłącza enegretycznego. Co w sumie dało 2 lata od złożenia wniosku :-? Budować na agregacie się da bo tak robiłem nie chcąc czekać kolejnego roku ale kiepsko wspominam ...

Wodę można dowozić ale kto ma tyle czasu i możliwości ? Można zrobić studnie ale ryzyko zawsze istnieje. Ja na szczęście wodę w kotłowni miałem wcześniej niż jej fundamenty :lol:

Jeśli jest szansa na prąd (u mnie koszt ok 2500) i wodę (w mojej okolicy koszt również poniżej 3000) w skończonym czasie to działkę można kupić ale radzę najpierw wystąpić o warunki dla tej działki. Szambo lub POŚ "zawsze" można postawić, koszta opisane powyżej.

• 1 year później...