booli76 19.01.2008 11:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2008 Witam!Zamierzamy budowac dom.Mamy na oku dzialke 1400 mkw za 25 zl za mkw.Cena jest atrakcyjna,jednak dzialka nie ma dostepu do wody i kanalizy.czy myslicie ze jest to problem?ile trzeba dodatkowo wydac aby sobie samemu zapewnic dostep do wody i cos wykombinowac z kanaliza (jakas przydomowa oczyszczalnia lub cos takiego).Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 19.01.2008 11:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2008 masz prąd masz wszystko i poczytaj, co masz pod nickiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bladyy78 19.01.2008 11:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2008 Studnia głębinowa ok 10tys oczyszczalnia w zależności czy z drenażem rozsączającym czy biologiczna to koszt od 3tys do 10tyś. Najważniejsze jest czy jest możliwość podłączenia prądu! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojtek50 19.01.2008 11:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2008 Jak masz dostęp do prądu i gminnej drogi , to nie ma się nad czym zastanawiać . Woda i kanalizacja we własnym zakresie . I na dodatek jak możesz to zrobić normalną studnie . Prawie pełne u niezależnienie . Ja mam coś takiego już od roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
FREDY 19.01.2008 11:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2008 Tylko skąd pewność że będzie woda w dostatecznej ilości oraz czy będzie dobrej jakości - szczególnie jak obok będzie oczyszczalnia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 19.01.2008 13:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2008 działka trochę mała może być problem z zachowaniem minimalnych odległości drenażu od studni, może być tez problem jeśli jest uchwalony plan zagospodarowania przestrzennego z zakazem budowy POŚ czy szamba nie ma kanalizy, wody, a plan przewiduje, hmmm oprócz jakiś popapranych okolic pewnych dużych miast, raczej mało możliwe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 19.01.2008 13:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2008 mało możliwe to jest żebyś zaczął odpowiadać na posty merytorycznie, a pod łodzią jest taka gmina jak właśnie opisujesz, ma opracowany plan zagospodarowania przestrzennego nawet dla pól rolnych http://bip.rzgow.tensoft.pl/index.php?gid=157&grp=feb6379d6a2b25790e13d5857310a3c3&ver=1 jesteś Przemerytoryczny, Kwintesencja , Clou Klu, Twoje posty trzeba rozcieńczać, tak napakowane są danymi/informacjami, o Wielki Pasywny, wybacz mi, robaczkowi,marnemu puchowi, że wp.. się i pozwoliłem sobie na tak wieką śmiałość jak "polemika" z Twymi wIELKIMI Kwintesencjami idę strzelić baranka.... (oświadczam, że nie zginie żadne zwierzę) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mynia_pynia 19.01.2008 14:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2008 Swojego czasu mocno się zdziwiłam, że w ogóle można kupić działkę z mediami. Ja swoją kupiłam bez niczego, woda sobie gdzieś biegła w pobliżu, słup stał obok działki, ale wszystkie podłączenia sama załatwiałam, o ile z wodą nie maiłam problemu bo w ciągu tygodnia mi zrobili przyłącze, nawet po 2 kolejnych tygodniach przyjechali, (bo panowie jadąc na awarie zauważyli, że murują mi fundament i zadzwonili proponując wejście z wodą do budynku żebym później nie musiała kuć wylewek) i założyli przyłącze do domu. Za wodę zapłaciłam 1300zł. Natomiast w energetyce czekałam przez 8 miesięcy na skrzynkę, trzymałam rękę na pulsie i co miesiąc dzwoniłam jak się sprawy mają, kto wygrał przetarg, a później to już z górki, bo dzwoniłam do firmy, która wykonywała i w ciągu miesiąca mi zrobili. Kanalizy brak, mam zaprojektowane szambo - i tu dobry żart - nie doczytałam do końca wypisu z mpzp i myślałam, że nie mogę mieć oczyszczalni - dałabym sobie łapę uciąć za to. Obecnie mam już podpisana umowę na projekt i wykonanie oczyszczalni przydomowej . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mice 19.01.2008 14:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2008 Z mojego doświadczenia, bez prądu nie ma sensu. U mnie 14 m-cy opóźnienia w realizacji przyłącza enegretycznego. Co w sumie dało 2 lata od złożenia wniosku Budować na agregacie się da bo tak robiłem nie chcąc czekać kolejnego roku ale kiepsko wspominam ... Wodę można dowozić ale kto ma tyle czasu i możliwości ? Można zrobić studnie ale ryzyko zawsze istnieje. Ja na szczęście wodę w kotłowni miałem wcześniej niż jej fundamenty Jeśli jest szansa na prąd (u mnie koszt ok 2500) i wodę (w mojej okolicy koszt również poniżej 3000) w skończonym czasie to działkę można kupić ale radzę najpierw wystąpić o warunki dla tej działki. Szambo lub POŚ "zawsze" można postawić, koszta opisane powyżej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
booli76 20.01.2008 00:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2008 dzieki wszystkim za informacje!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iwcia74 18.03.2009 14:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2009 a czy ktoś się orientuje jaka jest mniej więcej cena pociągnięcia metra każdego z mediów? (prądu, wody, kanalizy, gazu) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darekw127 18.03.2009 14:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2009 Ostatnio usłyszałem na temat wody: 100zł za metr + 1500zł za projekt i inne formalności. Dotyczy kawałka wodociągu, który trzeba wybudować w ulicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts