Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

ha,

witaj ciaszko :D jak miło Cię widzieć z nadejściem wiosny..

Teraz za chwilę słoneczko zacznie przyświecać i nowe chęci w nas wstąpią....

"Zdjęcia potem , jak syn się obudzi " - a to jakbym o swoim czytała :wink:

pozdr

• Odpowiedzi 342
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Hej Amtlo, we mnie takie chęci wstąpiły ,że nawet ogłosiłam porządki wiosenne w mieszkaniu ( na razie tylko rzuciłam propozycją :lol: bo jak widać siedzę na forum ).

A na wieczór mam do obejrzenia komedię romantyczną - idzie ku lepszemu :p

Witaj Ciaszka - kominek prosty , bez żadnych wydziwień , ale za to bardzo ładny. Gratuluję. ja jestem w tych dniach na etapie wyboru wkładu : Jotul lub tarnava. mam sie dzisiaj zdecydowac ostatecznie, który wybrac.pozdrawiam i czekam tez na wiosne.

ciaszko

Dojrzałam dopiero dzisiaj zamieszczone zdjęcia :D

Kominek ślicznusi, ja też lubię takie proste formy...i mój ulubiony kamień :D

Oj, faktycznie ze schodami to poszalejesz z "utrzymaniem: kurzu....ale najważniejsze, że się podobają :lol:

Pracowity ten Twój syn widzę....Tylko się cieszyć :D

Pozdrawiam serdecznie

Dzięki Amtlo, fajnie ,że się podoba :p

Strasznie się bałam jak wyjdzie, tym bardziej , że wykonawca od razu zrozumiał o co mi chodzi. Co się rzadko zdarza, żeby nie powiedzieć ,że wcale .

Syn faktycznie wykazał pewne zaangażowanie :p ale ma też dobry doping.

Z końcem marca wygasa umowa o neostradę :wink: . Dla nas to też nie lada wyzwanie .

Maryna,cały kominek wyniósł na 6300tyś ( w tym wkład ok. 2000 tyś. - miał być chazelles , ostatecznie nie pasował do obudowy i kominkarz zamontował uniflam).

Mimo zmiany wkładu cena na którą się umówiliśmy nie uległa zmianie - taki szczegół :roll: .

hejka!!!

kominek wyszedł superowo :D

my mamy cokoły z tej samej płytki co na schodach...

hehe ja z synem, aby miał zapęd do roboty miałam podobny motyw :p :lol:

Syn faktycznie wykazał pewne zaangażowanie :p ale ma też dobry doping.

Z końcem marca wygasa umowa o neostradę :wink: . Dla nas to też nie lada wyzwanie .

Fajny doping :o :roll: :wink: Czyli TRZYMAM KCIUKI , bo czasu faktycznie nie za wiele...ale jaka motywacja :D :D

pozdr

Ciaszka dziekuj za zdjęcia z wykonczenia okienka na poddaszu . Masz już za soba te prace. Przed nami dopiero .

łazienka bedzie sliczna , piekne masz te płytki.

Mam pytanie odnosnioe ułozenie płytek- czy nie dawałas płytek pod kominkiem ? Mnie powiedział wykonawca że przed postawieniem kominka nalezy ułożyc płytki pod i przed kominkiem. jak to jest ? pa

Sylwia ,wrzuciłam kilka zdjęć, tempo prac niestety już nie takie jak przy stanie surowym a szkoda :roll: .Coś tam się codziennie dłubie a niespecjalnie widać.

Basia ma ten pokój przy schodach , Maciek zamówił sobie ten na przeciwko schodów. Chociaż może się to jeszcze pozmieniać . Dzisiaj zakupiłam farby do trzeciego pokoju , dwie tonacje mandarynki - pomalowałam kartkę papieru i od razu mi się zrobiło słodko. Może w środę rzucę na ścianę . Tylko jak ja je wrzucę do dziennika bez internetu :roll:.

Nie ma za co Maryna, tak jak pisałam , nie jest to idealne wykończenie ale i nie najgorsze :p ( tydzień dobroci dla męża). Przy panelach zaleta jest taka ,że można w krótkim czasie wprowadzać poprawki bez szczególnego brudzenia. Co w przypadku naszej amatorszczyzny jest szalenie istotne 8) .

Właśnie z tymi płytkami to są dwie szkoły . Nasi płytkarze stwierdzili ,że jest im to bez różnicy. Kominkarz wolał zrobić wcześniej by potem przy obudowie kominka nie zabrudzić fug . A i tak zdecydowała obsuwa w uzgodnionych terminach :lol:

U mnie zabudowa do wysokości wkładu jest murowana z bloczków ( obsmarowana czymś czarnym - nie zdążyłam zapytać , bo za szybko skończyli), dopiero potem wyżej idzie lekka z karton-gipsu.

Faktycznie Amtlo , jak tylko nasi płytkarze się wyprowadzą to można pomyśleć o pierwszym noclegu na dziko 8) . Damy dzieciakom wolne :p

Ciaszko sami gemalitem obkładaliscie cokól domu????możesz podac mi przyblizony koszt???

ponieważ klinkieru nigdzie nie bedę mieć pomyslałam o gemalicie :roll:

Za położenie gemalitu -230 złotych . Nie robiliśmy tego samodzielnie , baliśmy się ,że nie damy rady. Zapewniam ,że nie jest to trudniejsze od położenia gładzi . Tylko trzeba pamiętać ,że tutaj obowiązuje technika ," mokre na mokre".

Następnego dnia zobaczyliśmy kilka prześwitów , mąż zadzwonił do przedstawiciela Atlasa i po konsultacji dołożył pędzelkiem . Trzyma się do dzisiaj :p

Sam tynk wyniósł 420 złotych. Zanim się go kładzie trzeba położyć jakiś podkład , najlepiej w zbliżonym kolorze. Ja dałam pomarańczowy 8) , szkoda ,że nie zachowały się zdjęcia bo widok był zabawny, jeszcze lepsze komentarze niedzielnych "wycieczkowiczów ".

hehe no ciekawa też sama jestem jak wyglądało to roboczo :lol:

jakiś specjalny ten gemalit kupowaliście? obłozenie całego cokołu domu-230???

za odp.dziękuję

http://4.bp.blogspot.com/_903ESfqICN4/RtcHO-5zNyI/AAAAAAAAAAU/oa9s5Kuapds/S240/fotki%2Bwiosna%2B017.jpg

Tak się umówili :p, sami byli zdziwieni ,że im tak szybko poszło . Dorzucili nawet 20 złotych za dojazd :p żeby wyjść na swoje . Odbili to sobie na płytkach w kotłowni . Za sam materiał z Atlasa zapłaciliśmy 430 złotych.

Pszczółka zapylającą kwiatki :wink: , rozumiem, również pozdrawiam wiosennie :p