Amtla 09.04.2009 15:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2009 Wielkiej Nocy czas nadchodzi,Cały dzień się każdy głodzi.By móc jutro o poranku Siąść za stołem przyśniadanku.Zjeść kosz cały z jajeczkami,Zającami i kaczkami.A już następnego rankaWiadrem wody zlać baranka! http://www.ekartki.pl/cards_files/3/3463__tapety-6.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aka z Ina 09.04.2009 15:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2009 http://kartki.net.pl/kartki/3/kartki-wielkanocne-93.jpg WESOŁEGO ALLELUJA!!!!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ciaszka 10.04.2009 11:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2009 Radosnych Świąt Wielkanocnych ,Smacznego jajka i mokrego dyngusaWszystkim budującym i już cieszącym się z mieszkania w swoich wymarzonych domach , dziękując za pamięć http://republika.pl/blog_kx_1179651/2408474/tr/anim_paske5.gif życzy ciaszka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bertolo 13.04.2009 15:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2009 http://images6.fotosik.pl/453/69fca47ff7cd5242.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amtla 17.04.2009 10:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2009 To trzymam kciuki za tą radiówkę...Człowiek bez internetu to już prawie żyć nie umie nie wiem jak ja sobie kiedyś z tymi moimi problemami bez niego radziłam Chociaż przy zakupach to i tak muszę pomacać na żywca po obejrzeniu na monitorze. Co to sa za drzwi, które pokazałaś ? Bardzo sympatycznie się prezentują pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maryna 19.04.2009 16:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2009 Bardzo ładne drzwi wybrałaś, ja zamówiłam z PORTY , ale trochę mniej przeszkleń,bo cena za ładniejsze drzwi mnie ogranicza.Miały być drewniane , a pózniej zeszłam do okleiny drewnopodobnej.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maryna 23.04.2009 06:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2009 CO u Ciebie ? Pisałaś ,że zdrowie zaczynało Wam doskwierać ? Odpocząc tez należy , aby poźniej móc dalej pracować.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ciaszka 23.04.2009 18:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2009 W nowym domu pierwszy zamieszkał mój pierworodny i jego komputer Od trzech dni mamy podłączoną radiówkę . Radiówka jako pomoc do zdawanych na ten czas egzaminów Święta racja Amtlo , internet do rozeznania się czego szukamy a potem do sklepu . Zdjęcia przekłamują . Nasze drzwi to prawie miejscowa firma http://www.KOSZ.com.pl. Tylko jeszcze nie wiadomo czy będą , bo montażysta od soboty nie odbiera telefonu. Elektryk i stolarz też przeciągają terminy. Nie wspomnę o hydraulikach . No cóż widać są zapracowani. Z decyzjami u mnie jakoś ciężko ostatnio . Łatwiej było przy stanie surowym , brało się co jest i z pocałowaniem ręki. Pewnie maryna, staramy się nie polec przy tej wykończeniówce, odpoczywamy na zmianę . Powoli rodzinka wychodzi z przeziębień , jeszcze tylko córka wygrzewa się w łóżku . My dzielnie pracujemy i bawimy się kolorkami - mnie kuszą wszelkie pomarańcze i czerwienie. Mężczyźni wolą niebieskie i zielone , za chwilę zabraknie ścian do eksperymentów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maryna 24.04.2009 07:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2009 Nie pamietam , czy pisałaś jakie farby wybrałaś, jakiej firmy?. Ja wczoraj troche ogladałam kolory róznych firm i sie zastanawiam które ? Znajoma chwali firme beckera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ciaszka 24.04.2009 15:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2009 Właśnie byłam na stronie Beckers-a. Nie spotkałam się z nimi jak dotąd i nie mam wyrobionej opinii na ich temat. A szkoda, muszę się za nimi rozejrzeć . Z własnych doświadczeń :dobrze maluje mi się farbami z Nobiles-a i Malfarb-u, gorsze doświadczenia mam z Dulux-em . Z Cieszynką przy malowaniu sufitu też nie było wesoło . Polecano mi farby z firmy PARA - jednak szkoda mi było pieniędzy tym bardziej ,że kilka razy już przemalowywałam ściany.Największy problem mam z pokojem dziennym , głównie z racji tego ,że nie wiem jak będzie umeblowany. Chciałabym jakieś łagodne pastele i tylko na jednej ścianie z kominkiem coś bardziej wyraźnego . Teraz zaczęły się dylematy . Szukam inspiracji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylvia1 26.04.2009 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2009 Ciaszka my mamy cały dom Nobilesem pory roku pomalowane super się maluje. Co do inspiracji to nie pomogę bo jak widziałaś u nas cały dół w jednym kolorze jest... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maryna 27.04.2009 06:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2009 Ja tez nie znam farby NOBIES , nastepni znajomi malowali teraz z firmy KABE , bardzo sa zadowoleni. DULUX - napewno nie ! , bo obecne mieszkanie było malowanie i nie bylismy zadowoleni., juz bardziej DEKOLAR , bo ładnie sie kład.. Ja dopiero na przyszły tydzien bede chodziła za farbami. Kolory napewno beda podobne do Twoich , też pastelowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maryna 27.04.2009 06:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2009 Z własnych doświadczeń :dobrze maluje mi się farbami z Nobiles-a i Malfarb-u, gorsze doświadczenia mam z Dulux-em . Z Cieszynką przy malowaniu sufitu też nie było wesoło . Polecano mi farby z firmy PARA - jednak szkoda mi było pieniędzy tym bardziej ,że kilka razy już przemalowywałam ściany.Największy problem mam z pokojem dziennym , głównie z racji tego ,że nie wiem jak będzie umeblowany. Chciałabym jakieś łagodne pastele i tylko na jednej ścianie z kominkiem coś bardziej wyraźnego . Teraz zaczęły się dylematy . Szukam inspiracji Ciaszka, a dlaczego malowałaś kilka razy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ciaszka 30.04.2009 08:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2009 Witaj Sylwia , domy takie same i upodobanie też . Parter chyba też pomaluję w jednym kolorze , tak będzie bezpieczniej , tym bardziej ,że nie mamy przecież mebli . Tylko w jakim kolorze - kupiłam próbkę jesieni pieczarkowej - zobaczę jak wyjdzie. Może będzie pasować do korytarza albo do łazienki. Po kolorowych ścianach na piętrze ,dół na razie będzie spokojny kolorach. Nie potrafię się zdecydować jak już jestem w sklepie. Nawet jak jadę z konkretną decyzją co do zakupu i tak na miejscu ciągnie mnie do pomarańczy i czerwieni .Chyba dobieram farby stosownie do nastroju. Maryna dotarłam do farb Beckers-a, chyba najbardziej odpowiadałby mi kolor melonu . Są droższe od Nobilesa i Malfarbu . Przy okazji wyczytałam ,że do salonów i większych pokoi warto wybierać farby matowe, do ciemnych łazienek i korytarzy - farby z połyskiem . Znowu Polak mądry po szkodzie Widzisz Maryna np. klatka schodowa początkowo była pomalowana w kolorze białej czekolady. Kolor niczego sobie ale zupełnie nie pasował . Przemalowałam na pastelowy jaśmin - czyli biały. Przyszli stolarze i na białej ścianie pojawiły się piękne brązowe palce z bejcy. Tu i ówdzie otrzaskana ściana . To samo ma się przy przy poprawkach w pokojach dzieci. Obiecałam sobie ,że ostateczne malowanie będzie przed wniesieniem mebli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maryna 30.04.2009 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2009 Wczoraj dyskutowalismy z mężem na temat malowania. Ja mówie, żeby pomalowac 1 raz , a gdy beda podłogi dokończyć . natomiast mąż twierdzi ,że całe malowanie przed położeniem podłóg. Ja właśnie chce uniknąc tych zabrudzeń podczas wykonywania schodów, czy podłog. Co do farb to jeszcze nie wybrałam , a kolorów też.Jreszce musimy doszliwowac ściany , więc troche czasu bedzie. Ze zmiana zdania przy zakupach , ja robie podobnie jak TY . Niby mam juz coś zaplanowane , a w koncu wybieram cos innego .Tak tez sie stało z kominkiem .Miał byc prosty , teraz zmieniłam koncepcję , Mam jeszce czas do 06.05. to zobacze , czy jeszcze nie zmienie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ciaszka 30.04.2009 09:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2009 Widzę ,że twój mąż też z tych szybciej podejmujących decyzję . Dla przykładu ,trzy dni temu , w najbliższym sklepie był za mały wybór kontaktów. Pojechaliśmy w zgodzie 40 km dalej i jeszcze dalej . Po czterech godzinach podróży wróciliśmy z pustymi rękami . Następnego dnia pokornie zakupiłam gniazdka w miejscowym składzie. Kobiety tak mają . A co do malowania ,można zrobić też tak , wprowadzić się a za rok wszystko na "gotowo" pomalować . Tylko komu by się chciało Ja już teraz wiem ,że kolejne malowanie klatki czeka mnie przy montażu poręczy . A poręcz będzie na koniec , jak już meble będą wniesione.Trzeba kupić więcej farby. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maryna 04.05.2009 06:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2009 Witaj jak tam po wolnych dniach ? My prawie nic nie zrobilismy na budowie, troche wypoczywalismy , aby nabrac sił do dalszych prac i zapomnieć na chwile o budowie. To takie ładowanie akumulatorów. pa pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michant 01.06.2009 07:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2009 Chcialem zapytac jako sloneczkowicz czy uwazasz oddzielenie kuchni od salonu za słuszne ? jak to teraz u ciebie wyglada. Ja mysle o polaczeniu. Nie moge znalezc wiec zapytuje czy masz w kuchni spizarke cyz zlikwodiowalas. ?? To jest nastepny nasz aktualny dylemat. A tak w ogole to co u was ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maryna 08.06.2009 09:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2009 co tutaj taka ciszy ? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzys_i_aga 08.06.2009 10:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2009 Chcialem zapytac jako sloneczkowicz czy uwazasz oddzielenie kuchni od salonu za słuszne ? jak to teraz u ciebie wyglada. Ja mysle o polaczeniu. Nie moge znalezc wiec zapytuje czy masz w kuchni spizarke cyz zlikwodiowalas. ?? To jest nastepny nasz aktualny dylemat. A tak w ogole to co u was ?? To ja zapytanie z czego budować, na kogo głosować i jakie ogrzewanie. Musicie sami podjąć decyzję. Każdy inaczej to widzi i przytoczy milion argumentów ! My mamy akurat zamkniętą i też możemy wyliczyć kilkanaście za nie widząc nic przeciw ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts