Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do Słoneczka - Ciaszkowe zmagania na budowie

ciaszka

Recommended Posts

Kze na zdjęciach słabo widać ale faktycznie złoty dąb. Decyzja o kolorze kilka razy zmieniana. Wcześniej miał być orzech. Ale ostatecznie fotki z forum przesądziły :p

Kurcze skąd wiesz ,że się boję :o

A jak nikt nie wyciągnie i zostawi na pożarcie pająkom :oops:

Nie cierpię piwnic :-?

No bo jestem psychologiem amatorem. :lol: Poza tym manager musi być troszkę psychologiem... :lol:

Dasz radę i na pewno wyjdziesz. Archanofobia jest uleczalna i na pewno na nią nie cierpisz... :wink:

• Odpowiedzi 342
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

ciaszko,

już chciałam pisać - gdzie te zdjęcia, a tu taka niespodzianka :o

Jejku, jakie zmiany :lol: Jak ubranko zmienia domek :o A o kolorek się nie martw. Podobno niektóre dopiero po tygodniu nabierają właściwych odcieni :roll: Ale na pewno musi wyschnąć.

Co to jest na zdjęciu poprzedzającym łazienkę z geberitem? Okno?, kominek? i zamurowałaś drzwi?

Pozdr

Mam nadzieję Amtlo ,że twoje słowa się spełnią bo obecny kolor mnie dobija :roll:

W hurtowni wyglądał ładnie. Gorzej kiedy próbowałam kolorować na stronie internetowej. Obecnie kolor jest bardziej wierny temu z internetu. Niestety.

Już się poprawiłam i opisałam zdjęcia. Na zdjęciu jest skrzynka pod zaworki z wodą.

Jedna będzie w pralni na poddaszu , dwie pozostałe w kotłowni.

Jest 22:10 a moja ekipa hydraulików nadal pracuje . Jakoś czuję się nieswojo z tego powodu.

ciaszka jak ładnie :D

drzwi z doświetleniem to dobry pomysł- widziałaś jak ciemno w wiatrołapie

macie pięknie ociosaną więźbę i śliczną nadbitkę

czy mi się wydaje czy przesunęliście drzwi do pom. gosp w stronę drzwi głównych?

kuchnia bez spiżarki zrobiła się gigantyczna i fajna.

co u tabalugi?

Takie czasy Amtla, skrzynka na zaworki 8) a nawet trzy skrzynki :roll:

Na kabelki tylko dwie skrzynki :lol:

Hydraulicy są the best. Zasłużyli na browarka 8) tym bardziej ,że dzisiaj kończą.

Sylvia dzięki za miłe słowa :p

Nie przesuwaliśmy drzwi do kotłowni , zostawiliśmy tak jak jest w projekcie. Jedynie wydłużyliśmy wiatrołap prawie do łazienki . Dlatego wydaje się tak wąsko.

Z kuchnią dzisiaj się pomęczę ale nie sama bo poprosiłam siłę fachową do pomocy.

Przyjedzie pani która niegdyś zajmowała się projektowaniem kuchni . Nie będzie mi robić projektu ale spojrzy fachowym okiem jak rozplanować szafki i oświetlenie. Elektryk jeszcze nie zakończył pracy więc gdyby coś :wink:

Niestety nie widziałam się od dawna z Tabalugą , wiem ,że czuje się lepiej i wygląda rewelacyjnie :p. To taka informacja z wczoraj. Muszę się poprawić.

• 2 weeks później...

Witaj ciaszko,

musze Cię zapytać o kolor tynku, czy jesteś teraz zadowolona? Na zdjęciach wygląda bardzo ładnie :D

A synek to ma artystyczne ciągoty z tymi zdjęciami :wink: Mój też szalał swego czasu :)

Matko, o ilu rzeczach trzeba pamiętać: zapisuję - domofon :oops:

Amtlo kolor tynku 20539 z Kreislera całe szczęście zdecydowanie inaczej wygląda niż podkład. Nie potrafię go do czegoś konkretnego porównać ponieważ inaczej wygląda z daleka i inaczej z bliska. Chyba uderza w wanilię a konkretniej w budyń waniliowy. Teraz mi się podoba :p

Tak ,synek artysta jest wielki i nawet podejście do życia ma iście artystyczne :wink:

Dobrze ,że przypominasz ,faktycznie domofon :-? znowu zapomnieliśmy, zaraz lecę na działkę żeby chociaż peszla położyli pod ewentualny kabel. :-?

Witam Słoneczkowiczów my zaczynamy dopiero przygodę z tym projektem. kilks dni temu złożyliśmy papiery do starostwa i czekamy. jak wszystko pójdzie zgodnie z planem to pierwsze wbicie łopaty nastąpi pod koniec sierpnia. z jednej strony nie mogę się doczekać a zdrugiej mam pełne wiecie co:):):) pozdrawiam

Amtla ,dzięki za trzymanie kciuków. Pomogło , bez wsparcia nie byłoby tak dobrze. Styropian trzyma się, nawet nieźle :p.

Szef ekipy pochwalił i zlecił inwestorowi " obciepać" tynkiem piwnicę :lol:

Co inwestor posłusznie uczynił.

Zrobiłam kilka fotek , postaram się wkleić. Może uda mi się zrobić zdjęcie tynku tak ,żeby oddawał kolor . Najbardziej tynk podoba mi się przy zachodzącym słońcu.

Witaj kasia 1981 którą wersję Słoneczka wybrałaś ? Wprowadzacie jakieś zmiany?

Dokładnie wiem co czujesz. Też się bałam i to jak . Budowa to wyzwanie ale za to jakie przyjemne :p.

Sylvia dzięki za przypomnienie na czas. Jeden telefon do elektryka i kabelek z peszlem zostały zakupione. Ciekawe o czym jeszcze zapomnieliśmy :roll:

Hello Ciaszka jestem pełna podziwu - tak pięknie się u was zrobiło i przytulnie i elegancko.No proszę okna , drzwi dojrzałam roletki - domek otynkowany po prostu śliczny i zgrabny :p :p Przyznaj się Ciaszka z domu takiego nie chce się wychodzić hi hi a na dworze przed nim siedziało by się całymi dniami co :) :)

A ten koszyczek z kociętami niesamowity widok.

Dzieci pomocne - pięknie tworzycie jedną wielką rodzinę :D