Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

ciaszko,

tak się zastanawiam patrząc na fotki w dzienniku, skąd ten wcześniejszy minorowy ton. Prace posuwają się naprzód, wyłania się już konkretne wnętrze :D A że wolniej, to zrozumiałe skoro własnymi siłami :D A ile zaoszczędzicie na tej samodzielności :wink:

To wspaniale, że możesz codziennie patrzeć z okien na Wasz nowy domek :D Szczerze zazdroszczę....

Tempo, które jest, po prostu musisz uznać za właściwe i...już :D A nie obejrzysz się i będziecie mieszkać :D

Pozdr

• Odpowiedzi 342
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Droga Amtlo pocieszycielko moja :p, masz całkowitą rację.

Ja jestem z tych w gorącej wodzie kompanych i jak tylko coć nie idzie dostaję doła. Wyluzować , wyluzować trzeba.

Nowy zastrzyk gotówki chyba poprawił by mi humor :wink:

Dzięki Sylvia za podtrzymywanie na duchu :p.

Teraz wszystko w rękach rzeczoznawcy , który w poniedziałek będzie robił wycenę dla Banku. Przyjedzie kobieta :wink: to może niech mąż idzie na barykady :p :wink:.

Mąż obecnie ociepla klatkę schodową - wspina się po prowizorycznym rusztowaniu i to cud ,że jeszcze się nie połamał. Strach patrzeć a co dopiero wchodzić . Całe szczęście już widać koniec.

• 2 weeks później...
Witam - gratuluję postepów na budowie. WIem chciałoby sie miec już wiecej skończone, ja tez tego pragne , ale cieszmy sie z tego co mamy. My tez sami nieraz cos robimy. Jak wyschna nam wylewki to bierzemy sie za ocieplenie i wykończenie ścian poddasza . Chcemy też dawać na skosy podobnie jak WY deski ale drewniane. Zobaczym jak wyjdzie. Pozdrawiam maria

Witaj Maria. Dzięki ,że wpadłaś. Nasze domki jakby spokrewnione :p

Też wolałabym drewniane deski ale cóż :roll: , może w następnym domu:P

Na razie faktycznie cieszy to co jest. Ocieplenie poddasza u nas trochę trwało , jeszcze do poprawy jest jedno okno dachowe. Uczymy się na błędach :wink:

Pozdrawiam serdecznie z góralskim "hej".

ciaszko,

zawsze jak patrzę na te wszystkie kotłownie, to się zastanawiam : czy aby będzie działać? a potem: cholera schowali by te rurki :-? :wink: I to samo u Ciebie pomyślałam...

Ważne, że idziecie di przodu i to własnymi siłami. Sporo już tych krzywizn i sufitów pokrytych :D to naprawdę cieszy :D :D

A jak jest woda i prąd to można mieszkać :wink: :D

Pozdr

Hej Amtlo, czerwone rurki nie są złe :wink: , gorzej z tymi szarymi i zbiornikiem na wodę ( ten brzydal to mnie wkurza). Trzeba będzie gościom od razu polać i na pokoje prowadzić :wink: - może nie zechcą oglądać kotłowni :lol:

Nie wiem czy jak zasłonię watę panelami i płytami będę w stanie o niej zapomnieć :-? .

Fakt , można by się pokusić o jakiś nocleg gdyby nie nadchodząca zima 8). Brrr, na samą myśl robi mi się zimno.

Ładnie wam wychodzi to wykończenie poddasza. Jakiej firmy sa te panele i po

ile ? Widzę ,że sufit też wyłozyliście panelami. MY myślami tylko ściany przy ukosie zrobic . A to dopiero koło Nowego roku .

pozdrawiam maria

Ciaszka w końcu udało mi się zobaczyć zdjęcia... Ślicznie u was i jak porządnie wełna ułożona. Na każdym kroku widać staranność. Ja teraz żałuję że wzięłam moją ekipę od poddasza bo mi chałe zrobili i pewnie za kilka lat czeka nas rozbieranie i poprawki (wcześniej nie dam rady bo trzeba kasę uzbierać)

Już Maria odpowiadam. Panele mamy z Kospanu / dąb ardeński/- cena bez upustów :wink: 22zł.

Wybraliśmy panele sufitowe , można było wykończyć panelami ściennymi wtedy byłoby o połowę taniej , za to trudniej.

Sylvia fajnie ,że do mnie zajrzałaś :p. Upychaliśmy watę w każdą szparę , mam nadzieję ,że w przyszłości będzie dawać ciepło bo na razie ziąb jak diabli.W razie czego rozbierzemy panele, potem folię .... i dołożymy. Wszystko można poprawić w razie czego.Sąsiad rozpoczął budowę latem na sąsiedniej działce i dobija nas nowinkami typu cyt. teraz już się nie foliuje , trzeba deskować ( i już wpadamy w panikę :o :p). Sylvia , nasze domy może nie tak doskonale budowane ale NASZE :p.

Ale dzisiaj wieje :evil:

ciaszko-dawno mnie nie było a TU taka niespodzianka!Taki postęp!!!! Jeszcze trochę i będziesz wykończeniówkę miała za sobą i wtedy uraczysz Nas typowo domowymi fociakami :D
Wszystko można poprawić w razie czego.Sąsiad rozpoczął budowę latem na sąsiedniej działce i dobija nas nowinkami typu cyt. teraz już się nie foliuje , trzeba deskować ( i już wpadamy w panikę :o :p). Sylvia , nasze domy może nie tak doskonale budowane ale NASZE :p.

Ale dzisiaj wieje :evil:

no nasze to na spółę z bankiem... ale z tym to ja już się pogodziłam i to ja w tym domku mieszkam a nie bank i to jest najważniejsze

Ciekawe ile was wyniesie budowa od stanu zera poprzez wykończeniówkę do zamieszkania (z meblami lub bez) jakby coś to na priva się wymienimy co?

Z tymi nowinkami co jak robic ? to człowiek może sie całkowicie pogubić .

Ciągle sie gdzieś słyszy ,że ten robi tak , ten inaczej . Myslę , że wybierac nalezy wg własnego odczucua , co może być ekonomiczniejsze.

Jęsli chodzi o te folie , zamiast desek - to może mieli na mysli , że jak sa duże minusowe temp.to wtedy może powstawać szron na folii. Tak tez słyszałam , ale czy to prawda ? Myslę , że jak dobrze wełna wypełniliście , to bedzie dobrze.I tak trzymac, za duzo nie słuchać , bo można też żle na tym wyjśc.

:lol: :lol: :lol: faktycznie Sylvia , u mnie to nawet o spóle nie można mówić , bo kredyt na całość. Sama jestem ciekawa ile nas ten dom szarpnie.

Zaciągamy pasa jak możemy , zobaczymy czy pomoże. O meblach nawet nie myślę, będziemy upychać to co mamy ( przynajmniej na poddaszu). Co do reszty - może dam ogłosznie " chętnie przyjmę" :p

Maria proszę nie dobijaj :wink: :lol: - o szronie nie słyszałam. Masz rację , nie można wszystkiego przewidzieć , okaże się jak zaczniemy mieszkać . Mam nadzieję ,że będzie dobrze.

ciaszko-przybij piateczkę! nasz dom też jest bankowy.......bynajmiej taki miał byc ,ale przy wykończeniówce się okazło, ze nawet sprzedaż mieszkania nie uciągnęła tego. suma symarum wyszło, że banku jest w 2/3 :p

a tak się dziwiłam znajomym jak mówili, ze wykończeniówka to dopiero pociągnie :roll: :-?

Amtla już się robi :p , dziewczyny skoro weekend to zapraszam do piwniczki :p,

http://lh5.ggpht.com/_KsGCRfMhIh0/Rs3vHEEbJZI/AAAAAAAABCo/lHgRs7769mU/s640/Rumunia_528_Sighisoara.JPG

Aka przybijam piątkę :p , no to 1/3 jest twoja i basta :p.

Wykończeniówka chyba nie ma końca :roll: ilekroć próbuję spisać czego jeszcze potrzeba łapię się za głowę :roll:. Ale co tam , co nas nie dobije to nas wzmocni :p