kze 02.03.2008 21:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2008 Kze bramę montowałeś po tynkach? Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Bramę montowałem (jeśli mnie pamięć nie myli) zaraz z oknami. A przed oknami była instalacja alarmowa. Tak by po zamontowani bramy zamknąć budynek. To było przed tynkami. Kryteria? Cena, kolor, fason, ten sam gość co mi sprzedał okna zamontował mi też bramę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
basiab 03.03.2008 11:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2008 Ciaszko widze że jeszcze chwilke i wasz domek będzie miał czapeczkę. Ale fajnie oglada sie te postepy. Czytałam, że spodobały ci się okna BWS, hm... Ja w mieszkaniu które teraz wynajmuję właśnie takie mam i mam mieszane uczucia. Jakoś trudno mi robi się mikrofazę, ale to może ja jakas nie techniczna jestem Jak bys chciała to zapraszam, na naoczne oględziny Co do dekarzy, zastanawiałam sie ostatnio nad lublinieckimi firmami. Słyszałas cos o nich? Może w naszym miasteczku tez jest jakaś godna uwagi? A czy macie juz hydraulika? Przy fundamentach trzeba chyba jakieś rury juz wyprowadzić, prawda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ciaszka 03.03.2008 19:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2008 Kze znalazłam na allegro segmentówkę w przystępnej cenie i zastanawiałam się czy kupować. No ale skoro nie mam jeszcze instalacji i tynków to sobie daruję.Basia no to mnie zmartwiłaś z BWS-em a wydawały mi się takie solidne, 7-mio komorowe. Szef pokazywał zamki antywyważeniowe, klamki uszczelki itd.Ceny do negocjacji, na wstępie 25 % upustu dalsze 10% za jakieś naklejki z prasy.No cóż zatem szukam dalej.Popytam o lublinieckich dekarzy bo jak dotąd nie brałam ich pod uwagę.Hydraulika nie szukaliśmy daleko , mamy prawie po sąsiedzku. Jak chcesz dam ci namiary na priv. Po wymurowaniu ścianek fundamentowych położył nam trochę rur. Widać je na zdjęciach w dzienniku przed zasypaniem. Mam pytanie z innej beczki czy jest sens dawać folię pod chudziak?To technologia naszych budowlańców. Wcześniej zaplanowaliśmy 10cm chudziaka na ubitym piachu, 2xfolię, potem 2x5cm styropianu, znowu 2x folia i wylewka ( tutaj jeszcze nie zdecydowaliśmy ile cm i czy zbroić siatką). Może ktoś podpowiedzieć dobrze czy źle? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
basiab 03.03.2008 21:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2008 Ciaszka może jeszcze nie rezygnuj z BWS bo może naprawdę to ja nie potrafie sie tym obsługiwać. Jak znajdziesz chwilke to naprawdę zapraszam, takie w domu zawsze lepiej zobaczyć niż w salonie. A ten hydraulik to dobry? Co do chudziaka to ja nie pomogę, niestety jeszcze tego nie doczytałam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aka z Ina 04.03.2008 16:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2008 ciaszka-super relacja, aż miło mi się czytało życzę dalej tak sprawnie postepujacej budowy jak do tej port Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylvia1 04.03.2008 17:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2008 ciaszka nie mogę zobaczyć zdjęć z ostatniego postu w dzienniku co do strychu super pomysł - tez mam tak samo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aka z Ina 04.03.2008 17:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2008 Mam pytanie z innej beczki czy jest sens dawać folię pod chudziak? To technologia naszych budowlańców. Wcześniej zaplanowaliśmy 10cm chudziaka na ubitym piachu, 2xfolię, potem 2x5cm styropianu, znowu 2x folia i wylewka ( tutaj jeszcze nie zdecydowaliśmy ile cm i czy zbroić siatką). Może ktoś podpowiedzieć dobrze czy źle? U nas folii nie dalismy pod chudziak. 10 cm chudziak wylalismy na ubity piasek, potel szła folia-pojedyńczo, potem styropian 15 cm i na koniec wylewka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ciaszka 04.03.2008 18:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2008 Sylvia , może teraz się otworzą Możesz zerknąć na otwór do pralni ,boję się czy zmieści się w bryle garażu. Poddałam moją wątpliwość ocenie naszej ekipy i na razie uspakajają ,że będzie dobrze. Oby jutro nie było telefonu Aka dzięki , utwierdziłaś mnie w decyzji . Ja chyba też nie dam folii pod chudziak. Szukałam na forum i nie rzuciło mi się w oczy takie rozwiązanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylvia1 04.03.2008 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2008 ciaszka kurcze sądziłam że wejście do pralni będzie z łazienki a do telewizorni z waszego pokoju... wtedy w szczycie spokojnie te drzwi by sie zmieściły...folia pod chudziak? a po co? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ciaszka 05.03.2008 08:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2008 Sylvia wejście do pralni będzie z łazienki, problem tylko ,że obecnie otwór jest w tym samym miejscu co pierwotnie w projekcie. Tutaj bryła garażu przodem była połączona z budynkiem. Przy adaptacji przesunęliśmy garaż nieznacznie do tyłu. Stąd teraz dylemat czy drzwi się zmieszczą. Nasza ekipa uspakaja ,że "będzie dobrze" Najbliższe dni pokażą. Jak się nie zmieści to będę przesuwać otwór w stronę korytarza. A do telewizorni przejście zrobiłam z korytarza , pomniejszając pokój na przeciwko łazienki. Część rzeczy dzieje się pod wpływem chwili i bez dogłębnej analizy. Np. zakładałam,że poręcz na pięterku będzie drewniana a wczoraj zobaczyłam ,że tam już część ścianki stoi. Dobrze ,że część a nie cała Od kilku dni ślęczę na forum przy kominach, ociepleniach, chudziakach itp. Nie spojrzałam w projekt i przegapiłam ściankę. Może dobrze ,że jest. Już teraz stanowi zabezpieczenie przed upadkiem. Byle do przodu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ciaszka 05.03.2008 09:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2008 Basia posyłam namiary na hydraulika na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
basiab 06.03.2008 21:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2008 Ciaszko idziecie jak burza, coraz bardziej domowo u was. Oj chciałabym, żeby u nas już tyle było P.S. Jeszcze raz dziękuję za namiary na hydraulika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 07.03.2008 02:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2008 Pod chudziak nie ma sensu dawać folii. Po co?Folia generlanie pomiędzy chudziakiem i styropianem lub ewentualnie pomiędzu styropianem i wylewką. Jak dasz z 2 stron folię to ewentulana wilgoć jak dostanie się do styropianu to nie będzia miała jak wydostać się. Bramę garażową możesz zamontować przed tynkami (ja tak zrobiłem). Warto by było ona montowana razem z oknami i alarmem. Czemu? Wtedy możesz zamknąć budenek (drzwi można zrobić tymczasowe na skobelek) i włączać alarm by Ci nie ukradli bramy lub okien. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylvia1 07.03.2008 07:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2008 o tak kze mądrze prawi u nas też drzwi razem z oknami i wtedy już działający alarm był i monitoring Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ciaszka 07.03.2008 23:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2008 Kze , czy ja dobrze widzę W twojej odpowiedzi wyświetla mi się godz. 4:21. Ja najdłużej siedzę do 2:00 Też uważam ,że wilgoć musi znaleźć sobie jakieś ujście, przecież beton też nie jest nigdy do końca suchy. Bardzo dobrze -właśnie tego argumentu mi brakowało przy wątpliwościach co do folii pod chudziakiem.Pytałam wprawdzie czy między dwoma foliami chudziak nie będzie się "kisić" ale wybito mi to z głowy. Dzięki za odpowiedź w sprawie bramy Sylvia zupełnie się z tobą zgadzam ,że Kze słusznie prawi dlatego ciągle go męczę W projekcie mam 2 pary drzwi przeciwpożarowych ( między wiatrołapem i kotłownią oraz między kotłownią i garażem). To może wstawię okna, drzwi wejściowe i jedne przeciwpożarowe jako zabezpieczenie . Jak dotąd nic z działki nie ginie ale może nie będę się chwalić bo zapeszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 08.03.2008 02:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2008 Kze , czy ja dobrze widzę W twojej odpowiedzi wyświetla mi się godz. 4:21. Ja najdłużej siedzę do 2:00 Też uważam ,że wilgoć musi znaleźć sobie jakieś ujście, przecież beton też nie jest nigdy do końca suchy. Bardzo dobrze -właśnie tego argumentu mi brakowało przy wątpliwościach co do folii pod chudziakiem.Pytałam wprawdzie czy między dwoma foliami chudziak nie będzie się "kisić" ale wybito mi to z głowy. Dzięki za odpowiedź w sprawie bramy Sylvia zupełnie się z tobą zgadzam ,że Kze słusznie prawi dlatego ciągle go męczę W projekcie mam 2 pary drzwi przeciwpożarowych ( między wiatrołapem i kotłownią oraz między kotłownią i garażem). To może wstawię okna, drzwi wejściowe i jedne przeciwpożarowe jako zabezpieczenie . Jak dotąd nic z działki nie ginie ale może nie będę się chwalić bo zapeszę A kto powiedział, że ja nie spałem? Przecież w nocy jest taka cisza i spokój. Dzieci śpią, Żona śpi... można rzczywiście odpocząć i porozmyślać, przemyśleć pewne sprawy... Tylko jeden warunek: następnego dnia nie trzeba wstawać o 5 rano... Bardzo mi miło, że mogę przekazać innym swoje doświadczenia. I przede wszystkim ktoś chce słuchać moich wynurzeń i przemyśleń. Pozdrawiam ze środka nocy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ciaszka 08.03.2008 19:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2008 A mój mąż dzisiaj nie wytrzymał i uciekł do drugiego pokoju Nawet jak się położę przed 24:00 to i tak po 10 minutach odpalam laptopa. Czy to już jest jednostka chorobowa . Da się wyleczyć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kze 08.03.2008 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2008 Nadal nie dostaliśmy trzeciej transzy,zatem orzemy jak możemy nie bez wsparcia przyjaciół . Mam nadzieję ,że tym razem nie będzie grymasów Kto nie będzie grymasił? Przyjaciele? Gratulacje z powodu postępów! Do 15.03 co będzies zmiała zrobione? Więźbę, czy wszystkie ściany i kominy? To są syndromy choroby... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylvia1 09.03.2008 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2008 A mój mąż dzisiaj nie wytrzymał i uciekł do drugiego pokoju Nawet jak się położę przed 24:00 to i tak po 10 minutach odpalam laptopa. Czy to już jest jednostka chorobowa . Da się wyleczyć? nie da się niestety Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Amtla 09.03.2008 11:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2008 Potwierdzam, że choroba nieuleczalna Ślicznie te mury się wybudowały To już koniec prazy nad ścianami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts