ciaszka 19.01.2008 12:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2008 Witam i zapraszam do komentarzy Dziennik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michant 24.01.2008 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2008 Witam! Ciesze sie ze jak my budujecie Słoneczko. Nie powiem jestem pełen podziwu przy postępie prac. Z tym po0meisczzeniem nad garazem jako telewizornia czemu nie . Ale po dłuzszej rozmowie z żonką stwierdzilismy ze zostajemy przy tym co planowalismy czyli suszarnia, pralnia, prasowalnia. Życze powodzenia i czekamy na dalsze wpisy. Nasz dziennk tak naprawde ruszy chyba późną wiosną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylvia1 25.01.2008 07:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2008 ciaszka będę pilnie kibicowała przemyśl ta telewizornię... pralnia i garderoba podzielone na pół Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tabaluga1 25.01.2008 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2008 Witam sąsiadkę Idziecie jak burza, w takim tempie to Boże Narodzenie już w domku. Błotka nie zazdroszczę (sama mam to samo pod domem ) Trzymam kciuki za "budowlaną pogodę" i szybkie postępy. Jakby co, to wiesz gdzie mnie szukać. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ciaszka 26.01.2008 08:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2008 Serdecznie witam pierwszych gości i dziękuję za komentarze. Michant ja też liczę na negocjacje z mężem ale nie będzie mi łatwo bo on już ma wizję męskiego pokoju co oczywiście kłóci się z planami pozostałej rodziny.Jeżeli jesteś kibicem sportowym to wiesz o czym mówię . Nie wiem czy mogę liczyć na demokrację w tym względzie.Na wsparcie dzieci to chyba nie mam co liczyć . U nas przejście do pokoju nad garażem będzie chyba z korytarza chociaż wcześniej miało być z łazienki a zaraz potem z pokoju ( ile głów tyle pomysłów ). Trochę zmniejszy się pokój na przeciw łazienki. Sylvia , super ,że wpadłaś. Po cichu liczyłam na odwiedziny Czy widzisz jakieś rozwiązanie w łazience na górze? Ja zrezygnowałam z natrysku a wannę będę chciała przenieść na lewo pod okna dachowe - jeden pion mniej dla hydraulika. Niestety muszę już ciąć koszty.Na przeciwko wanny kibelek a na ścianie garażowej umywalka. Zmieści się ? Na papierze wyszło. Witaj Tabaluga w naszych skromnych progach . Było mi głupio podglądać wasze dzienniki i samej nie zaistnieć. A cóż dopiero wpraszać się na budowę Teraz nie będę miała oporów tym bardziej ,że kominek już działa. Jak ci się podoba avatar( chyba dobrze piszę) - pasuje?Najbardziej podoba się Krzyśkowi i Maćkowi. Tak błotko dostarcza nam rozrywki dobrze,że we wsi ciągników nie brakuje Zapraszam na nasz plac boju - koniecznie w gumowcach. Właśnie Krzysiek zadzwonił ,że dzisiaj "glajcha" czy coś takiego. To chyba trzeba uderzyć po delicje Jeszcze raz dzięki za wpisy , obiecuję uzupełniać dziennik na bieżąco. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylvia1 26.01.2008 16:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2008 a gdyby tak zrobić tak? http://img86.imageshack.us/img86/6718/nower1yg1.jpg byłoby i miejsce do suszenia i miejsce na telewizor dla męża wtedy elewacja wyglądałaby tak? http://img216.imageshack.us/img216/9153/r2dc6.jpg jedynie na etapie stropu należałoby pamiętać o wzmocnieniu stropu w miejsce tej ścianki... co do łazienki i wanny nie stawiaj jej za blisko ja wannę odsunęłam o ok 50 cm od skosu a to i tak za blisko... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
basiab 26.01.2008 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2008 Witam serdecznie.Ponieważ ja też zaczynam przygodę z budowaniem w okolicach Lublińca (Sadów) nie mogłam nie wpaść do twojego dzienniczka. Napewno będę śledzić wasze postępy i trzymać kciuki żeby wszystko szło gładko i szybciutko. Fajnie, że już początek macie za sobą. Pozdrawiam Basia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ciaszka 27.01.2008 08:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2008 Sylvia właśnie o coś takiego mi chodziło . Jesteś rewelacyjna, stokrotne dzięki zaraz będę konsultować z mężem . Skąd u ciebie takie zdolności? Chylę czoła przed geniuszem i pozdrawiam serdecznie . Witam Basiu, dzięki za wsparcie, bardzo się przyda. Chyba spełniają się twoje marzenia, powoli tworzy się malutka grupa lubliniecka . Możesz liczyć na naszą pomoc chociaż jak widzę radzicie sobie świetnie , w takim tempie to chyba wcześniej od nas zamieszkacie w domku , czego wam z całego serca życzę. Wyślę ci na priva nr telefonu do siebie- w razie czego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tabaluga1 27.01.2008 15:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2008 Witaj Tabaluga w naszych skromnych progach . Było mi głupio podglądać wasze dzienniki i samej nie zaistnieć. A cóż dopiero wpraszać się na budowę Teraz nie będę miała oporów tym bardziej ,że kominek już działa. Jak ci się podoba avatar( chyba dobrze piszę) - pasuje?Najbardziej podoba się Krzyśkowi i Maćkowi. Tak błotko dostarcza nam rozrywki dobrze,że we wsi ciągników nie brakuje Zapraszam na nasz plac boju - koniecznie w gumowcach. Właśnie Krzysiek zadzwonił ,że dzisiaj "glajcha" czy coś takiego. To chyba trzeba uderzyć po delicje Cieszę się, że zaczęłaś pisać dziennik- zresztą zobaczysz, że to same korzyści. Kominek owszem działa, ale jego wygląd mocno odbiega od mojego ideału No i niestety był głównym winowajcą cichych dni w domu (ach ci mężczyźni... nie znoszą słowa krytyki ) Oczywiście zapraszamy do nas, tym bardziej, że jest już przy czym wypić kawę. Avatarek suuuuuper- uśmiałam się z niego setnie i już ostatnio miałam go skomentować, ale jakoś tak mi umknęło. No i gratuluję glajchy. U Basi wyczytałam, że już na kwiecień macie dekarza? Macie tempo. Trzymajcie tak dalej pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylvia1 27.01.2008 16:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2008 Sylvia właśnie o coś takiego mi chodziło . Jesteś rewelacyjna, stokrotne dzięki zaraz będę konsultować z mężem . Skąd u ciebie takie zdolności? Chylę czoła przed geniuszem i pozdrawiam serdecznie . e tam zdolności? geniuszem? a pomysł fajny pewno gdybym miała garaż to bym tak zrobiła (zwłaszcza przy podwójnym). jeszcze bym pomyślała o garderobie dodatkowej miedzy tą telewizornią a pokojem.. ( może na tej długiej ścianie dzielącej bo tam wysoko) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ciaszka 28.01.2008 20:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2008 Tabaluga , tak myślałam ,że avatar wprowadzi cię w dobry nastrój . Ciche dni za taki kominek? Zamawiam u twojego męża drugi taki sam :P Widziałaś jaka Sylvia zdolna Sylvia, mąż o mało się nie przewrócił jak usłyszał o zamachu na tewizornię :P No jednak po konstruktywnej rozmowie doszliśmy do porozumienia . Już niedługo będziemy mieli możliwość wykreślić wszystko na stropie. Dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agusia i Marco 29.01.2008 00:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2008 Ciaszka przeczytałam cały Twój dziennik i bardzo ciekawie w nim piszesz - mi niczego w nim nie brakuje może tylko fotek z waszej rodzinki ale to ma, na pewno i swój czas Mury gną do góry i to się liczy - masz super czyściutko i zadbanie jak na budowę domku Hi hi hi moje oczy od dziś patrzą w Twoją stronkę P.S. Jak widzę, mąż ma podobny fach jak i mój Może kiedyś się spotkamy w Aqua parku ha ha też tam bywamy :) albo może widzieliśmy się nawet o czym nie wiemy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylvia1 29.01.2008 07:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2008 ciaszka mam pytanie po co ławy pod ścianki działowe? w projekcie ich nie ma wszak? ślicznie i szybko wam idzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ciaszka 31.01.2008 20:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2008 Agusia są i zdjęcia specjalnie dla ciebie , Niestety już nie jest tak czyściutko jakbym chciała bo główny porządkowy zakończył ferie Tak do dobry pomysł ,fajnie byłoby się spotkać w Aqua Parku, dam znać jak będziemy planować wyjazd Sylvia, u nas trochę przystopowało a to za sprawą czynnika ludzkiego z miejscowego składu budowlanego. Murarz na wykopy mówi ławy - ale to może tylko do mnie ,żebym pojęła co robi?Jutro będzie kierownik to go zapytam. Jak widzisz ledwie zdążyliśmy zasypać fundamenty jak ściany zaczęły rosnąć.No i w ten sposób nie mamy wylanego chudziaka. Żałuję ,że nie mogę wziąć urlopu , wiesz pańskie oko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agusia i Marco 31.01.2008 22:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2008 fajnie że masz fotki dla mnie A co do Aqua Park fajnie by było tam codziennie być szkoda tylko że tak drogo sobie liczą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylvia1 01.02.2008 07:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2008 Żałuję ,że nie mogę wziąć urlopu , wiesz pańskie oko oj prawda my po naszych przygodach z budowaniem (wakacje były i pilnowałam) i wykończeniówki (rok szkolny i mniejsze pilnowanie) to stwierdzam zę na czas budowy trzeba by było wziąć rok urlopu i stać nad nimi ( no dobra przynajmniej nad częścią) mam pytanie czemu tak dziwnie te narożniki? http://ciachu.ovh.org/u9.jpg http://ciachu.ovh.org/u8.jpg gliny nie zazdroszczę ze swoja ledwo się uporałam powiem tak: najpierw lekko zdejmiecie w miarę możliwości te największe błotko bo wam i z 6 wywrotek tego gruzu wejdzie - u nas na w miarę podsuszony poszły 3... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ciaszka 01.02.2008 20:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2008 Sylvia , wiesz to górne zdjęcie to lewy róg tarasu a dolne lewy róg wejścia. Osobiście poleciałam na działkę by sprawdzić - bo wiesz wczoraj zdjęcia robił mąż . Wklejałam zdjęcia i nie zauważyłam ,że coś nie pasi. Dzisiaj narożniki zostały dozbrojone , pan Roman wszystko musiał "blondynce" wytłumaczyć. Mam nadzieję ,że do końca wytrzyma w anielskiej cierpliwości Dzięki Sylvia, czuwaj nad nami,bo wiesz my nadal o budowie nie mamy pojęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
michant 01.02.2008 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2008 Oj sie dzieju u ciebie. Nie zazdroszczę tej gliny (z tego co wiem u mnie jest ale nie w takiej ilości) Tak jak pisała Sylvia mogliście czesc gliny zdjąć. Teraz to bedzie wyglądać jak na każdej wiejskiej drodze. Po każdym przejechaniu ciężkiego sprzętu kamień będzie się topił i trzeba będzie nawozić kolejny. Dołączam do pytania czemu ławy pod ścianki działowe?Z projektu wynika, że będą jedne duże drzwi garażowe. Nie myślałaś o wstawieniu dwóch poprzez wstawienie słupka? W środku nic nie zmieniasz, a zyskuje na tym z pewnością elewacja zewnętrzna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ciaszka 01.02.2008 22:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2008 Michant wiesz jakoś nie braliśmy pod uwagę dwóch bram do garażu, a może słusznie prawisz ,że warto . Dzięki , przedyskutuję z mężem. Niestety, w temacie gliny macie z Sylvią rację . Mądry Polak po szkodzie ( a właściwie moja druga połowica ). A-ha , pytałam o ławy pod ścianki działowe ( murowane z porothermu 11,5 P+W) .Mają zapobiegać pęknięciom ścianek. Będą zbrojone 4 drutami fi 12 na długości każdej ścianki ścianki , strzemiączka fi 6 co ok. 20 cm( piszę dokładnie co mąż dyktuje, mam nadzieję ,mądrze ). Dzisiaj czujne oko kierownika sprawdziło ,czy wszystko się zgadza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sylvia1 02.02.2008 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2008 u nas ław nie było bo myśmy przed ścianami wylewali chudziak a ze był to beton B20 o grubości prawie wysokości pustaka fundamentowego to.. i po co ławy? jedyne wzmocnienie było pod komin z schiedla... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts