budziki 19.01.2008 13:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2008 Dla zainteresowanych - miejsce na komentarze Serdecznie zapraszamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mim.d 19.01.2008 15:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2008 widzę, żę udało się zrobić podpisy - chyba że źle zrozumiałam wiadomośc hehe. Trzymam kciuki za jak najszybsze załatwienie papierków i ruszenie do "boju" o dom heh. Może macie już wybrany projekt?? A działeczka ładna, życzę powodzenia. Pozdrawiam Mariola Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kotecek 19.01.2008 18:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2008 Witamy Jak fajnie, ze grupa budujaca kolo Nowego Brzeska sie powiekszyla i ma teraz az 2 czlonkow )) Dobra, a teraz napiszcie gdzie sie budujecie, jesli nie chcecie zamieszczac tej informacji na forum - napiszcie prywatna wiadomosc (PW). W tej samej wsi co my? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kotecek 19.01.2008 18:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2008 budziki napisał: "We wtorek jedziemy do gminy złożyć dokumenty o warunki zabudowy. Mamy nadzieję, że budowa zacznie się jeszcze w tym roku. " My tez mielismy taka nadzieje, wracajac w maju zeszlego roku do Polski. Tymczasem z warunkami zabudowy zeszlo mnostwo czasu... Pamietajcie jeszcze o pozwoleniu na budowe (podobno czeka sie miesiac, ale nie wiemy jeszcze jak to jest w Proszowicach), o pozwoleniach na wszystkie przylacza, o wyborze i adaptacji projektu... Jest mnowsto roboty papierkowej i potrzebnych dokumentow... Ale powoli na pewno wszystko pozalatwiacie, zyczymy powodzenia i czekamy na dalsze relacje z pola walki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
budziki 20.01.2008 10:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2008 widzę, żę udało się zrobić podpisy - chyba że źle zrozumiałam wiadomośc hehe. bardzo dziękuję za szybką odpowiedź, ja niestety nie jestem taka zdolna, to wszystko zasługa mojego syna, który cały czas mi pomaga oczywiście mamy juz projekt, jest to "AGATKA" firmy ARCHECO, mamy nadzieję że nie będziemy musieli go już zmieniać z powodu warunków zabudowy. Zdjęcia zamieścimy w dzienniku budowy za działeczkę dziękujemy, tez nam się bardzo podoba mimo że jest malutka. miejsce tez jest przepiękne mamy nadzieję że przebrniemy przez te wszystkie papierki i będziemy mogli zająć się naszą "AGATKą" Dziękujemy i także pozdrawiamy ---------------------------------------------------------------------------------------------------------- Jak fajnie, ze grupa budujaca kolo Nowego Brzeska sie powiekszyla i ma teraz az 2 czlonkow Super no nie ?! , może będzie nas więcej... My będziemy się budować w Hebdowie, czyli całkiem niedaleko was, z czego bardzo się cieszymy. Dziękujemy za wszystkie uwagi dotyczące pozwoleń itd. Szkoda że to wszystko tak długo trwa, ale może jakoś damy radę. Nie mamy jeszcze nic załatwione, dopiero zaczynamy, fajnie że jesteście i możecie służyć radą domek macie przecudny, działkę też. Moja babcia mieszka w Pławowicach i tam też pięknie widać góry, tak jak u was. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kotecek 20.01.2008 13:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Stycznia 2008 Cześć. A my budujemy się w Gruszowie Pozdrówcie Kamile od nas Tak to ona, taka mloda brunetka. Milusińska I pani wice-wójt też. Nam się ta naszs działka wydała nawet nie taka droga. Koleś w Mniszowie (wieś obok) chciał za 30 arów 100tys!!!! A my mamy 62 ary Za 65 tys. No i ta wspaniała skarpa z tyłu! Ach, można ja przecudnie urządzić Pozdrawiamy Was serdecznie i życzymy powodzenia w załatwianiu warunków zabudowy w nowo odremontowanej gminie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kotecek 21.01.2008 13:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2008 Witam ponownie milych sasiadow i spiesze z odpowiedzia: Robota papierkowa zajma sie dla Was z checia architekci z Nowego Brzeska. Ich firma nazywa sie "Pro - San - Instal" i miesci sie na ul. Krakowskiej (to ta glowna droga, przy ktorej stoi takze gmina). Od Gminy musicie podejsc kawaleczek w strone Rynku i zaraz przed Rynkiem napotkacie po drodze po lewej stronie domek z klinkierowej cegly. W jednej polowie jest sklep z ciuchami, w drugiej Architekci. Poznacie ich budynek po tym, ze nie ma wyraznego logo firmy i maja baaardzo brudne okna Przynajmniej tak bylo jeszcze w listopadzie Nie mam niestety pojecia czy mozna ich polecic czy nie... W kazdym razie SA NA MIEJSCU a to duzo znaczy. Do Gminy maja minute piechotka Do Proszowic, gdzie zalatwia sie pozwolenie na budowe - 10km. W tej chwili zalatwiaja dla nas pozwolenie na budowe, wrysowuja dom na plan dzialki itp... Dalismy im czas do maja, mam nadzieje, ze sie uporaja z robota, bo w maju chcemy zaczac kopac fundamenty. Dzwonilam do nich w piatek i obiecali ze 4 maja mozemy wjezdzac z kopara, no, zobaczymy czy tak bedzie. Oby tak! Kontakt: "Pro - San - Instal" Ul. Krakowska 8 32-120 Nowe Brzesko Telefon: 0-12 385 01-00 Maila nie podaje, bo nie odpisuja. Mowia, ze jakies problemy z siecia maja. Pozdrowienia i nie musicie dziekowac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kotecek 21.01.2008 14:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2008 Acha, zapomnialam o przylaczach. Jesli chcecie jechac do Architektow to oni za Was to wszystko zalatwia. Wodociagi sa na miejscu w Nowym Brzesku, to nawet sie mozecie przejsc, jak bedziecie w Pro - San - Instalu, elektrownia jest w Proszowicach. Najlepiej zapytjcie sie Architektow :0 A pozwolenie na droge dojazdowa zaltwicie w Gminie. Pozdrowienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Strumyczek 30.01.2008 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2008 Witamy na forum!! BUDZiKI!!! Myśmy też myśleli KIEDYŚ o Agatce...ale jakoś zmieniliśmy zdanie! tych projektów jest tak dużo, że aż głowa boli. Papierkowa robota...hmmm.... coś o tym nam wiadomo...my już załatwiamy od czerwca 2007!! Może do lata zdążymy!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kotecek 31.01.2008 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2008 Hej Byliscie u architektow w Nowym Brzesku? Jak wrazenia? Matko, musicie czekac az do sierpnia???? Dlaczego tak dlugo???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kotecek 31.01.2008 16:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2008 Sluchajcie, to wazne co teraz napisze. Dziwie sie, ze architekci pozwolili Wam zalatwic sprawe w ten sposob. Powinniscie (moim skromnym zdaniem) zaczekac z kupnem projektu do wydania Warunkow Zabudowy. Nie wiem czy wiecie o co chodzi z tym Warunkami - okresla Wam w nich jaki dom mozecie wybudowac. Jaki mozecie miec ksztalt dachu. Jaka powierzchnie zabudowy. Jaka szerokosc domu od frontu. Kat nachylenia dachu itp itd. My po wydaniu warunkow zabudowy muslielismy kompletnie zmienic koncepcje wygladu domu. Nasz wybrany projekt zupelnie nie pasowal do warunkow zabudowy i muslismy znalezc inny. Oczywiscie, mozna prosic architektow o zmiany w projekcie, ale to kosztuje ciezkie pieniadze (stad taka roznica w cenie, my dalismy architektom "tylko" 2,5 tys) . Szczegolnie, jak sie zmienia tak wazne rzeczy jak dach, szerokosc domu itp. I wydaje mi sie, ze architekci wlasnie na to licza. Co za tym idzie - zarobia wiecej. Co prawda i tak robicie zmiany, ale na wszelki wypadek na Waszym miejscu poczekalabym do wydania warunkow. Wasz wybrany dom odpowiada (na oko) warunkom, jakie my dostalismy. Ale zawsze jest to inna wies. Jesli chcielibyscie wiedziec jakie dokladnie Warunki Zabudowy dostalismy, dajcie znac. Szkoda, ze nie napisaliscie wczesniej, moze moglabym Wam doradzic i zaoszczedzilibyscie pare tysiecy? A moze robie z igly widly, nie wiem. Nam sie w kazdym razie wydawalo logiczne, ze najpierw warunki - pozniej projekt. No i ten termin do sierpnia tez jakis taki dlugi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Strumyczek 31.01.2008 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2008 No, właśnie! My czekamy najpierw na warunki zabudowy, a projekt kupimy zaraz jak tylko je dostaniemy! I...mamy nadzieję, że któryś z projektów, które się nam podobają - będą im (WZ) odpowiadać!!! :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kotecek 01.02.2008 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2008 NA PEWNO znjadziecie taki projekt Jak tylko dosteniecie warunki zabudowy juz mozecie wybierac projekt, pamietajcie tylko, ze warunki uprawomocniaja sie dopier po 2 tygodniach, kiedy sasiedzi dzialki nie wniosa sprzeciwow do co warunkow zagospodarowania. Powodzenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kotecek 01.02.2008 13:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2008 Tak naprawdę to nie wiem jacy są architekci bo rozmawialiśmy z jedną kobietą która tak naprawdę to bardziej zna się na sprawach papierkowych niz na prawie budowlanym.Takie mamy wrażenie.Ale była bardzo miła Mamy przyjechać za 3 tygodnie zobaczyć projekt. Dzwoniłam teraz do pani z biura projektowego i pani poinformowała nas że projekt zrobią nam po dostaniu warunków zabudowy i nie będziemy musieli nic dopłacac. Cos mi sie tu nie zgadza, najpierw mowia, ze za 3 tygodnie macie przyjechac obejrzec projekt (juz chyba, jak rozumiem, po modernizacjach?) a pozniej, ze projekt bedzie dopiero po otrzymaniu warunkow Dobrze, ze do nich zadzwoniliscie wyjasnic sprawe. My kupowalismy projekt w zupelnie innym biurze, az do Myslenic musielismy jechac Koszt: 1500zl. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kotecek 07.02.2008 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2008 My juz wrocilismy Sprawozadanie w naszym dzienniku, ale obiecalam Wam pare informacji: Ekipa budowlana z okolic Nowego Brzeska - zajeta przez caly rok, niestety. Ale dobrze buduja podobno. Jakby Wam sie nie daj Boze cos odwleklo, to mozecie o nich pytac. My nr do nich mamy (aktualnie nie przy sobie wiec nie podaje). Cena stali w nowym Brzesku 2tys 600zl/tone. Taniej niz np w Koszycach - tam jest po 2tys 900. Strasznie drozeje, 3 tyg temu byla po 2200 Ale co zrobic. Moze potanieje znowu? Pustaki Max Was chyba nie interesuja, bo chciecie budowac z czegos innego... Hmmm, co tam jeszcze... W Proszowcach trwa jakas reorganizacja, chwilowo sprawy z powoleniami na budowe byly wstrzymane, ale juz wszystko rusza. Ludzie ze skladu budowlanego w NB przemili Gruszow i Plawowice trzymaja sie dobrze,czekaja na nasz powrot i rozpoczecie budowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kotecek 15.03.2008 18:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2008 Pewnie nie zlozyli jeszcze paperow bo czekaja na mape. My na nia czekalismy jakies 2/3 miesiace... W maju bedziemy w Polsce Nie mozemy sie juz doczekac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kotecek 29.03.2008 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2008 Dajcie cynk na Tą Waszą znajomą kopareczkę, ile bierze za godzinę? No i my potrzebujemy taką większą do kopania piwnic. Dzięki z góry i zapraszamy na ognisko w maju !!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aka-jonek 28.04.2008 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2008 Co tam u Was słychać ? Dawno nie pisaliście, dalej czekacie na papiery?Pozdrawiamaka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kotecek 29.04.2008 08:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2008 Budziki, dzieki za podtrzymywanie na duchu! Dzis bede dzwonic do Starostwa Powiatowego w Proszowicach co z tym naszym pozwoleniem. Sprobuje sie dowiedziec czy to architekci zawalili, czy w tym Starostwie sie tak opier.... A ten koles z Enionu to rzeczywiscie mruk straszny!!! Za to ludzie z wodociagow w N. Brzesku b.mili Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kotecek 01.05.2008 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2008 Budziki Musze Wam to napisac, bo czuje sie glupio. Mozecie przeczytac w naszym dzienniku budowy co zrobili architekci, a raczej czego NIE zrobili. jest mi zle i przykro ze Wam ich polecilam, choc wlasciwie ich nie polecalam, ale dalam Wam ich namiary. Okazuje sie ze to kupa drani. Albo wycofajcie swoje papiery, albo: - zadzwoncie do nich i rzadajcie informacji na temat co zlozyli, kiedy i w jakim urzedzie. Nie dajcie sobie wmowic, ze "jest zlozone", i "nie martwcie sie, wszystko bedzieice mieli". Niech wam podadza KONKRETNE informacje. - zadzwoncie do Kamili Wawrzen z gminy i spytajcie sie czy rzeczywiscie podanie o warunki zabudowy zostalo zlozone -zweryfikujcie wiadmomosci (czy architekci nie klamia?) -nie rozmawiajcie z Maniem od architektow tylko z jego zona. Man klamie jak z nut, jego zona przycisnieta do muru powie Wam co nieco, poza tym to ona jezdzi i zalatwia a on gowno wie -spytajcie architektow jakie dokumenty juz maja gotowe. Powinni juz miec mape. Jesli maja, powiedzcie, ze ja chcecie i przyjedziecie po kopie JUTRO. Nie wazne, ze nie przyjedzicie, wazne ze sie przestrasza (albo i nie...) i zaczna moze cos dzialac -dzwoncie do nich co tydzien, pytajcie co zalatwili i kazda otrzymana przez nich informacje sparwdzajcie w odpowiednim urzedzie. Rozmawiajcie z nimi ostro. Placicie im za prace! Tego wszystkiego my nie zrobilismy i teraz sie okazalo, ze nie zlozyli jeszcze nawet wniosku o pozwolenie na budowe. Jeszcze w poniedzialek jak dzwonilam to ten debil Man nam powiedzial, ze pozwolenie bedzie w przyszlym tygodniu!! Dzwonilam do Powiatu i sie okazalo, ze nie jest jeszcze zlozone!!! Ja nie jestem w stanie tego pojac. Jak mozna byc tak nieuczciwym, klamliwy!!!! Jak do nich dzwonimy i krzyczymy to po drugiej stronie jest cisza. Nawet nie chce im sie usprawiedliwiac. Wy jestescie na miejscu. Macie szanse sami tego dopilnowac. Zrobcie to. A najlepiej wezcie swoje dokumenty, obdierzcie zaliczke i zalatwcie to sami. Bedzie i szybciej i bardzie profesjonalnie. Pewnie teraz sie zestresowaliscie. Moze niepotrzebnie. Moze Wam sprawe zalatwia spiewajaco. Ja Was tylko chce ostrzec. My budowe zaczniemy moze w lipcu, sierpniu. Mielismy zaczynac 16 maja. Obiecali, ze na 1 maja decyzja o pozwoleniu na budowe bedzie. Ze bedzie juz prawomocna! Ze w kwietniu jeszcze zloza zawiadomienie o rozpoczeciu robot! A jeszcze nie zlozyli wniosku! Na pozwolenie czeka sie 30 - 65 dni plus 2 tyg. na prawomocnosc! Moze zloza w poniedzialek 5 maja... JA ICH ZABIJE. Zrobimy im takie public relations na Forum i w Nowym Bresku ze juz nikt do nich z papierami nie przyjdzie. I jeszcze kosztowalo nas to 2500. Kur..wa! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts