kotecek 04.05.2008 09:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2008 DZIEKI ZA OBSZERNY POST W NASZYCH KOMENTARZACH! Andrzej niech jak najszybciej jedzie spisac z nimi umowe Z WYSOKA KARA ZA ZWLOKE! Polecam Wam temat jaki zalozylam o tym co nas spotkalo: http://forum.muratordom.pl/architekci-nie-zdobyli-dla-nas-pozwolenia-na-budowe-help,t130290.htm a szczegolnie przedostatni post, cytuje: Niestety prawda jest brutalna. W pierwszej kolejności realizuje się te zlecenia , które w umowach mają wysokie kary za zwłokę. Potem te , które wogóle mają jakąś umowę , potem te na które wzięto jakąś łapóweczkę a na końcu pozostałe. Ja JESTEM W SZOKU, ze to tak wyglada! Co do Enionu, to prad zalatwia sie dopiero po otrzymaniu pozwolenia na budowe. Mysle, ze na poczatku bedziemy mieli jakis agregat pradotworczy, mozna taki kupic albo wypozyczyc. Wam zycze powodzenia i sprawdzajcie ich na kazdym kroku! Bo do sierpnia niedaleko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kotecek 05.05.2008 12:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2008 Po tym co u nas sie stało WCALE SIE NIE DZIWIE!!! Jedyna instytuacja to chyba Izba samorzadu Budowlanego. Zapytaj na tym wątku do ktorego link wkleilam powyzej w poprzednim poscie. dość sensowni ludzie sie wypowiadaja, moze oni cos poradza. My dzis dzwonilismy do pro-san-instalu i mowia ze wniosek zlozony. Nie mozemy sie dodzwonic do Powiatu, nikt nie odbiera, czy tak jest naprawde dowiemy sie dopiero jutro PS: A dzwoniliscie do Pro-san-instalu i mowiliscie im, ze wiecie, ze dopiero co zlozyli Wasz wniosek? I co powiedzieli? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kotecek 06.05.2008 13:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2008 Budziki Wam sie jako jedynym pozale... Dzwonilam do Zaspolu Uzgadniania Dokumentacji Projektowej. Nasze papiery leza tam juz od miesiaca i nikt sie nie pofatyguje, zeby je odebrac!!! Pro-San-Instal codziennie mowi, ze wniosek na PnB zlozony i ze wszystko bedzie na 15 maja! Codzeinnie dwonimy do Powiatu i sie dowiadujemy, ze wcale nie! No jak moze byc zlozony, jak papiery z ZUDu nawet nie odebrane!!!!! Nie wiem co im zrobie jak wroce do Polski. Za te wszystkie klamstwa!!! Czuje sie taka malutka, taka nic nie zanczaca, normalnie zadnego ruchu zzagranicy nie da sie wykonac!!! A tu jeszcze 9 dni do wyjazdu, nie wiem jak wytrzymam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kotecek 08.05.2008 09:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2008 No i co??? Mozliwe, ze Twoj Andrzej spotkal sie wczoraj z moja tesciowa i kuzynem, bo mowili, ze jak byli w Pro-San-instalu, to ktos u nich byl. W kazdym razie nasze papiery zostaly wydarte tym nedznikom i wniosek o pozwolenie na budowe zostal zlozony z dniem wczorajszym!!! KAMIEN Z SERCA!!! A WIESZ, ONI SIE JESZCZE UPOMINALI O RESZTE PIENIEDZY!!!! maja poczucie humoru, co nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kotecek 13.05.2008 09:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2008 Budziki wstydzilibyscie sie, tak trzymac ludzi w niepewnosci!!! A my po jutrze fruniemy do Polski. Zaproszenie na ognisko dalej aktualne. Tylko sie odezwijcie. Buzki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kotecek 13.05.2008 18:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2008 Ciesze sie, ze tak ostro do nich podeszliscie Jest teraz szansa, ze sie wyrobia na czas Ciekawa jestem czy nic o nas nie mowiliscie, ze to od nas wiecie, ze sa takie u nich opoznienia? hehe. Co do ogniska to planujemy na sobote 17 maja, a takze w ktorys z tych dni w dlugi weekend kolo Bozego Ciala. No i w kazda nastepna sobote, dopoki bedziemy w Polsce Czyli gdzies do konca czerwca. Wysle Wam moj nr na priva, a Wy jestescie zaproszeni w kazdy dzien kiedy tylko bedziecie w okolicy, to podjedzcie, moze akurat bedziemy na dzialce a bedziemy raczej prawie codziennie, a Wy chyba wiecie, ktora to dzialka, prawda? Ogladaliscie ja, nie? My tam bedziemy szalec, sadzic moze cos, moze ogrodzenie sie zrobi, a moze cos wiecej, zobaczymy. Powiedzcie tylko, ze to Wy jestescie Budziki Ciezko teraz bedzie sie tym cholerom wyrobic na koniec sierpnia! Beda musieli sie ostro postarac! Dobrze im tak!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Strumyczek 09.07.2008 14:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2008 Witam Zapalonych Budowniczych...tak jak każdy inny na tym forum!! :) Każdy się z czymś boryka, czas biegnie, miesiące, lata(??!!). Ale myślę, że w końcu nadejdzie ten upragniony przez nas dzień, kiedy to w naszych dziennikach ukaże się wielki napis: MAMY POZWOLENIE NA BUDOWĘ!!!! czego i Wam i Nam z całego serca życzę jak najszybciej. POWODZENIA! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kotecek 09.07.2008 14:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2008 Wtajcie!!!! Super, ze napisaliscie cos w swoim dzienniku!!! Nawet raport z koszenia trawy moze byc interesujacy Szczegolnie dla nas, czyli waszych - prawie - sasiadow! Piekne zdjecia Wisly i klasztoru! Az chcialoby sie tam byc Tu w Dublinie leje, dzis mi cale buty przemokly, katar jak na zamowienie Jedna dobra wiadomosc - dostalismy pismo, ze wszczeto "juz" postepowanie w sprawie naszego wiecie czego. Tak wiec na dniach powinno byc. Byc moze niedlugo wszystko bedzie juz ok. W sumie w Powiecie na PnB czekalismy caly przyslugujacy im na wydanie pozwolenia czas. Dzis jest 64 dzien. Czyli jutro ostatni i baba kazala nam dzwonic wlasnie jutro Dzizas. Strasznie fajnie bylo Was poznac. Cieszymy sie, ze bedziemy mieli takich fajnych i wyluzowanych sasiadow. Po ostatnim ognisku (jak pamietacie malolaty przyniosly bimberek) sasiadka (ta od Mamrotow) zalila sie do nas, ze wpuscilismy malolatow na budowe, ze lazili po dachu - a to akurat byl nasz kumpel Marcin, ze sie darly cala noc (to akurat bylam ja, bo mnie wzialo na spiewanie), a nas w ogole nie widziala, myslala, ze nas tam nie bylo!!! Troche mnie juz te Mamroty zaczynaja wkurzac. Zapierniczyli nam wiadra po Dysperbicie i troche drewna z piwnicy. W tym lub nastepnym tygodniu tesciu ma pozabijac wszystkie drzwi i okna. Moze juz nie wyniosa reszty. Cholera mnie bierze jak pomysle, ze ktos okrada moj dom a mnie tam nawet nie ma, zeby mu zapierniczyc w facjate. Kurna, no! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kotecek 09.07.2008 14:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2008 Ale myślę, że w końcu nadejdzie ten upragniony przez nas dzień, kiedy to w naszych dziennikach ukaże się wielki napis: MAMY POZWOLENIE NA BUDOWĘ!!!! POWODZENIA! [/color] No ja tez tak mysle... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aka-jonek 09.07.2008 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2008 Chętnie bym ten nasz dom przeniosła na Waszą działkę.... Cudnie tam, czy to Wasze rodzinne strony?Pozdrawiamaka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kotecek 10.07.2008 09:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2008 Chcialam sie pochwalic radosna wiadomoscia, ze z dniem wczorajszym nasza budowa stala sie legalna!!!! Hip hip hurrrrraaaaaaaa!!!! Nie sadzilam, ze kiedykolwiek bede sie TAK cieszyla z jakiegos papierka A Wam zycze powodzenia z cepami, ale najlepiej to wiecie co zrobcie. Wezcie papiery i sami zalatwcie sprawe. I tak tam jestescie co jakis czas i tak. Przepraszam, ze sie znowu wtracam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kotecek 16.07.2008 13:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2008 Wyobrazacie sobie, ze dopiero wczoraj dotarlo do tesciow pismo, ze jest pozwolenie? I czekaj od tego momentu 2 tyg!!! Brrr! Tragedia! A co u Was? Jak leci zalatwianie WZ? Trzymamy tu za Was kciuki! Buzka! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kotecek 20.09.2008 12:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2008 Z moich obliczen wynika ze powinniscie juz na 100% miec WZ-ke. A jesli jeszcze Wam nie wydali, to ten świat zwariował!!!! Pozdrawiamy Was serdecznie! W przyszlym tygodniu zaczynaja sie znowu prace u nas. Nas niestety nie bedzie Beda robic dach. Zaplanowaliscie juz kiedy startujecie? Pozdrowienia i buziaki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kotecek 19.12.2008 13:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2008 A ja wpadlam z zyczeniami!!!! http://images33.fotosik.pl/426/608ef103940b62a0.jpg Wesolych Swiat!!! PS:A nas bedzie 3!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kotecek 27.12.2008 15:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2008 Co za durnie ci architekci! Pamietam, jak mowili, ze projekt da sie dostosowac.... No to dostosowali! Cieszymy sie, ze juz przynajmniej macie ich z glowy - teraz nic tylko prosta droga do uzyskania pozwolenia na budowe i... na budowe! )) Zyczymy Wam tego najserdeczniej w Nowym Roku 2009!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JMW 13.02.2009 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2009 Gratuluję wyboru Z-14 my baaardzo przymierzamy się do tego projektu - z wykuszem, ale bez balkonu nad nim. pozdrawiam i życzę powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zojka10 13.02.2009 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2009 Fajnie, że będziecie również budować ZETA, u nas narazie parter z ułożoną terivą czeka na zalanie jak będzei troszkę cieplej Powodzenia w papierologii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kotecek 13.02.2009 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2009 Hej!!! Super, ze w koncu napisaliscie! Ogladalismy wasz Domek i bardzo nam sie podoba!! Bardzo sie cieszymy, ze udalo nam sie spotkac! Ta kielbase wspominam do teraz A Artek wpomina (no wiesz Andrzej co!). Materialy juz sa, pozwolenie niedlugo bedzie , pewnie zanim przyjedziemy do Polski wasz domek juz bedzie stal! Mam nadzieje, ze chociaz w Waszym dzienniku bedziemy mogli przeczytac o wszystkim Cieszymy sie, ze Wam sie tak dobrze uklada i kibicujemy!!!!! PS: Zgode na wklejenie zdjec macie jak najbardziej! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kate_Sz 14.02.2009 09:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2009 witajcie kolejni milośnicy Z14 my będziemy budować Z14 z wykuszem i balkonem ( więc chyba ten sam wariant ) za jakieś 2 tygodnie składamy wniosek o pnb. Będziemy kibicować!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kotecek 14.02.2009 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2009 Mogę Wam ukraść jedno zdjęcie? Wstawię sobie do dziennika na pamiatkę Bardzo się cieszymy, ze sie poznaliśmy i nie możemy się doczekać kolejnego spotkania!! PS: Ale zdjecia GARAŻU nie wstawiliście!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts