Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dziennik Budowy - Marzenia Budzików - komentarze

budziki

Recommended Posts

DZIEKI ZA OBSZERNY POST W NASZYCH KOMENTARZACH!

Andrzej niech jak najszybciej jedzie spisac z nimi umowe Z WYSOKA KARA ZA ZWLOKE!

Polecam Wam temat jaki zalozylam o tym co nas spotkalo:

http://forum.muratordom.pl/architekci-nie-zdobyli-dla-nas-pozwolenia-na-budowe-help,t130290.htm

a szczegolnie przedostatni post, cytuje:

Niestety prawda jest brutalna. W pierwszej kolejności realizuje się te zlecenia , które w umowach mają wysokie kary za zwłokę. Potem te , które wogóle mają jakąś umowę , potem te na które wzięto jakąś łapóweczkę a na końcu pozostałe.

Ja JESTEM W SZOKU, ze to tak wyglada! :evil: :evil: :evil:

Co do Enionu, to prad zalatwia sie dopiero po otrzymaniu pozwolenia na budowe. Mysle, ze na poczatku bedziemy mieli jakis agregat pradotworczy, mozna taki kupic albo wypozyczyc.

Wam zycze powodzenia i sprawdzajcie ich na kazdym kroku! Bo do sierpnia niedaleko.

• Odpowiedzi 57
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Po tym co u nas sie stało WCALE SIE NIE DZIWIE!!!

Jedyna instytuacja to chyba Izba samorzadu Budowlanego. Zapytaj na tym wątku do ktorego link wkleilam powyzej w poprzednim poscie. dość sensowni ludzie sie wypowiadaja, moze oni cos poradza.

My dzis dzwonilismy do pro-san-instalu i mowia ze wniosek zlozony. Nie mozemy sie dodzwonic do Powiatu, nikt nie odbiera, czy tak jest naprawde dowiemy sie dopiero jutro :cry:

PS: A dzwoniliscie do Pro-san-instalu i mowiliscie im, ze wiecie, ze dopiero co zlozyli Wasz wniosek? I co powiedzieli? :o

Budziki Wam sie jako jedynym pozale... :cry:

Dzwonilam do Zaspolu Uzgadniania Dokumentacji Projektowej.

Nasze papiery leza tam juz od miesiaca i nikt sie nie pofatyguje, zeby je odebrac!!!

:evil: :evil: :evil:

Pro-San-Instal codziennie mowi, ze wniosek na PnB zlozony i ze wszystko bedzie na 15 maja! Codzeinnie dwonimy do Powiatu i sie dowiadujemy, ze wcale nie!

No jak moze byc zlozony, jak papiery z ZUDu nawet nie odebrane!!!!! :evil: :evil: :evil:

Nie wiem co im zrobie jak wroce do Polski. Za te wszystkie klamstwa!!!

Czuje sie taka malutka, taka nic nie zanczaca, normalnie zadnego ruchu zzagranicy nie da sie wykonac!!! A tu jeszcze 9 dni do wyjazdu, nie wiem jak wytrzymam :cry: :cry: :cry:

No i co???

Mozliwe, ze Twoj Andrzej spotkal sie wczoraj z moja tesciowa i kuzynem, bo mowili, ze jak byli w Pro-San-instalu, to ktos u nich byl.

W kazdym razie nasze papiery zostaly wydarte tym nedznikom i wniosek o pozwolenie na budowe zostal zlozony z dniem wczorajszym!!! :lol: KAMIEN Z SERCA!!!

A WIESZ, ONI SIE JESZCZE UPOMINALI O RESZTE PIENIEDZY!!!! maja poczucie humoru, co nie? :lol: :lol: :lol:

Ciesze sie, ze tak ostro do nich podeszliscie :)

Jest teraz szansa, ze sie wyrobia na czas :)

Ciekawa jestem czy nic o nas nie mowiliscie, ze to od nas wiecie, ze sa takie u nich opoznienia? hehe.

Co do ogniska to planujemy na sobote 17 maja, a takze w ktorys z tych dni w dlugi weekend kolo Bozego Ciala. No i w kazda nastepna sobote, dopoki bedziemy w Polsce :) Czyli gdzies do konca czerwca.

Wysle Wam moj nr na priva, a Wy jestescie zaproszeni w kazdy dzien kiedy tylko bedziecie w okolicy, to podjedzcie, moze akurat bedziemy na dzialce a bedziemy raczej prawie codziennie, a Wy chyba wiecie, ktora to dzialka, prawda? Ogladaliscie ja, nie? My tam bedziemy szalec, sadzic moze cos, moze ogrodzenie sie zrobi, a moze cos wiecej, zobaczymy.

Powiedzcie tylko, ze to Wy jestescie Budziki :lol:

Ciezko teraz bedzie sie tym cholerom wyrobic na koniec sierpnia! Beda musieli sie ostro postarac! Dobrze im tak!!!

• 1 month później...

Witam Zapalonych Budowniczych...tak jak każdy inny na tym forum!! :):)

Każdy się z czymś boryka, czas biegnie, miesiące, lata(??!!). Ale myślę, że w końcu nadejdzie ten upragniony przez nas dzień, kiedy to w naszych dziennikach ukaże się wielki napis: MAMY POZWOLENIE NA BUDOWĘ!!!! czego i Wam i Nam z całego serca życzę jak najszybciej.

POWODZENIA!

Wtajcie!!!!

Super, ze napisaliscie cos w swoim dzienniku!!! :lol: Nawet raport z koszenia trawy moze byc interesujacy :lol: Szczegolnie dla nas, czyli waszych - prawie - sasiadow! :D

Piekne zdjecia Wisly i klasztoru! Az chcialoby sie tam byc :cry:

Tu w Dublinie leje, dzis mi cale buty przemokly, katar jak na zamowienie :cry:

Jedna dobra wiadomosc - dostalismy pismo, ze wszczeto "juz" postepowanie w sprawie naszego wiecie czego. Tak wiec na dniach powinno byc. Byc moze niedlugo wszystko bedzie juz ok. W sumie w Powiecie na PnB czekalismy caly przyslugujacy im na wydanie pozwolenia czas. Dzis jest 64 dzien. Czyli jutro ostatni i baba kazala nam dzwonic wlasnie jutro :roll:

Dzizas.

Strasznie fajnie bylo Was poznac. Cieszymy sie, ze bedziemy mieli takich fajnych i wyluzowanych sasiadow.

Po ostatnim ognisku (jak pamietacie malolaty przyniosly bimberek) sasiadka (ta od Mamrotow) zalila sie do nas, ze wpuscilismy malolatow na budowe, ze lazili po dachu - a to akurat byl nasz kumpel Marcin, ze sie darly cala noc (to akurat bylam ja, bo mnie wzialo na spiewanie), a nas w ogole nie widziala, myslala, ze nas tam nie bylo!!!

Troche mnie juz te Mamroty zaczynaja wkurzac. Zapierniczyli nam wiadra po Dysperbicie i troche drewna z piwnicy. W tym lub nastepnym tygodniu tesciu ma pozabijac wszystkie drzwi i okna. Moze juz nie wyniosa reszty. Cholera mnie bierze jak pomysle, ze ktos okrada moj dom a mnie tam nawet nie ma, zeby mu zapierniczyc w facjate. Kurna, no!

Chcialam sie pochwalic radosna wiadomoscia, ze z dniem wczorajszym nasza budowa stala sie legalna!!!!

Hip hip hurrrrraaaaaaaa!!!!

Nie sadzilam, ze kiedykolwiek bede sie TAK cieszyla z jakiegos papierka :lol: :lol: :lol:

A Wam zycze powodzenia z cepami, ale najlepiej to wiecie co zrobcie. Wezcie papiery i sami zalatwcie sprawe. I tak tam jestescie co jakis czas i tak. Przepraszam, ze sie znowu wtracam :oops:

• 2 months później...

Z moich obliczen wynika ze powinniscie juz na 100% miec WZ-ke. A jesli jeszcze Wam nie wydali, to ten świat zwariował!!!!

Pozdrawiamy Was serdecznie!

W przyszlym tygodniu zaczynaja sie znowu prace u nas. Nas niestety nie bedzie :cry: Beda robic dach.

Zaplanowaliscie juz kiedy startujecie?

Pozdrowienia i buziaki :)

• 2 months później...
  • 2 weeks później...
  • 1 month później...

Hej!!! Super, ze w koncu napisaliscie! :) Ogladalismy wasz Domek i bardzo nam sie podoba!! Bardzo sie cieszymy, ze udalo nam sie spotkac! Ta kielbase wspominam do teraz ;) A Artek wpomina (no wiesz Andrzej co!). :wink:

Materialy juz sa, pozwolenie niedlugo bedzie :lol: , pewnie zanim przyjedziemy do Polski wasz domek juz bedzie stal! :lol: :lol: :lol: Mam nadzieje, ze chociaz w Waszym dzienniku bedziemy mogli przeczytac o wszystkim :)

Cieszymy sie, ze Wam sie tak dobrze uklada i kibicujemy!!!!!

PS: Zgode na wklejenie zdjec macie jak najbardziej!