Piotr0406 19.01.2008 14:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2008 MAM problem.Jestem ojcem syna z autyzmem i dopiero co przeprowadziłem się do starego budownictwa na drugie piętro.Chodzi oto ,że podłoga jest drewniana i trochę zapadnięta .Czytałem już jak ją wyremontować i wiem jak to zrobić.Problem w tym czy to pomoże aby wygłuszyć upadające przedmioty na podłogę i zniwelować trzęsącą się podłogę wraz ze ścianami od podskoków siedmiolatka ,który zresztą rośnie i nie wiadomo czy przestanie podskakiwać.Planuję zerwać deski podłogowe ,wybrać polepę glinianą ,nabić dechy do belek i je wypoziomować ,wyłożyć przestrzenie wełną mineralną,położyć i przybić oczywiście płytę OSB ,na to izolację grubości ok.1-2 cm nawet i deska szwedzka .Czy też darować sobie to wszystko bo i tak wiele nie pomoże i zacząć szukać mieszkania na parterze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Barbossa 19.01.2008 14:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2008 to drugie, ewentualnie nową podłogę na starej i to w pewnym reżimie technologicznym ,wybieranie bebechów starego stropu nie jest dobrym roziwązaniem, chyba, że trochę to bardziej skomplikujesz, tzn stworzysz bariery o róznym stopniu "przewodzenia" dźwięku, tak aby ten tłumił się na tych warstwachważne jest też odizolowanie konstrukcji stropu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotr0406 19.01.2008 14:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2008 Bardzo dziękuję i też skłaniam się do drugiej opcji aczkolwiek dopisek pod linią nie jest sympatyczny a w/g regulaminu miano nie używać obraźliwych zwrotów nawet niedokończonych jeśli to znaczy co myślę to g.. o mnie wiesz szanowny Panie Barbossa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jukka5 19.01.2008 21:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2008 Mam podobny problem z podłogą. Doszłam jednak do wniosku, że polepę zostawiam, a na nią położę legary , potem płyte OSB 18 i na to panele. Nie wiem tylko czy wpychać jeszcze wełnę pomiedy legary czy juz sobie darować jeśli zostanie polepa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mergiel 19.01.2008 21:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2008 Polepa lepiej wygłusza jak wełna. Tu decyduje masa.I nie obrażaj się na podpisy, one nie są ukierunkowane personalnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KSERO 25.03.2008 21:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2008 DAROWAĆ SOBIE WYJMOWANIE I WKŁADANIE INNYCH RZECZY ZAMIAST, BO NA 7 LATKA NIE POMOŻE. Mieszkałam w domu ze stropem betonowym, w bloku z płyty, teraz w domu ze stropem drewnianym, wszędzie było słychać skakanie, ale to z wiekiem przechodzi (jeszcze ok 7 lat skakania). Na 7 latka nie pomoże, a narobić się trzeba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ardziu 26.03.2008 17:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2008 Bardzo dziękuję i też skłaniam się do drugiej opcji aczkolwiek dopisek pod linią nie jest sympatyczny a w/g regulaminu miano nie używać obraźliwych zwrotów nawet niedokończonych jeśli to znaczy co myślę to g.. o mnie wiesz szanowny Panie Barbossa no popatrzcie, poradź w dobrej wierze takiemu to się na ciebie nie tylko obrazi, ale jeszcze zbeszta... a Barbarossa dobrze powiedział. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kardynal 07.04.2008 12:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2008 Ja zerwałem stare dechy, wyrzuciłem polepę, oczyściłem stare belki z bielma i przeleciałem je preparatem solnym (zapomniałem nazwy). Potem wyrównałem belki deskami z obu stron z góry płyta OSB 250 mm, na to płyta Fermacell 12,5 pianka i panele a w łazience terakota. między belki wełna 200 i pozostawiona próżnia, od spodu folia paroizolacyjna stelaż i płyty g-k. Strop nie pracuje teraz tak jak stary a czy jest głośniej trudno powiedzieć. Moim zdaniem to zdało egzamin. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts